Ομάδα Αυτοκτονίας

2

Μια πλήρως αποπροσανατολισμένη περιπέτεια με ερμηνευτικά εκκωφαντικούς χαρακτήρες, που φωνάζουν μάλλον γιατί δεν έχουν τίποτα να πουν. Μόνος διασωθείς ο Γουίλ Σμιθ με τη γήινη ερμηνεία του.

Ομάδα Αυτοκτονίας

Μια πλήρως αποπροσανατολισμένη περιπέτεια με ερμηνευτικά εκκωφαντικούς χαρακτήρες, που φωνάζουν μάλλον γιατί δεν έχουν τίποτα να πουν. Μόνος διασωθείς ο Γουίλ Σμιθ με τη γήινη ερμηνεία του.

Ομάδα Αυτοκτονίας - εικόνα 1

Ε ίναι κρίμα να βλέπεις στους καιρούς μας ένα παραγωγικότατο είδος όπως το υπερηρωικό να αρνείται ουσιαστικά να προοδεύσει. Έπειτα από ένα βήμα μπροστά («Deadpool») έρχονται τουλάχιστον τρία πίσω («X-Men: Απόκαλιψ», «Fantastic Four», «Batman V Superman: Η Αυγή της Δικαιοσύνης»), γεγονός που θέτει υπό αμφισβήτηση ακόμη και κραταιές κινηματογραφικές θεωρίες όπως αυτή των τεσσάρων σταδίων εξέλιξης ενός είδους που θεμελίωσε ο Γάλλος Κριστιάν Μετς.

Αλλά στην ακάματη υπερηρωική μηχανή, η οποία κόβει δολάρια με τη σέσουλα, δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς ή προσωπικά οράματα – πόσο μάλλον για επιστημονικές θεωρίες. Η «Ομάδα Αυτοκτονίας» αποτελεί άλλο ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα πισωγυρίσματος. Σε αυτήν η πράκτορας Αμάντα Γουόλερ φτιάχνει μια ομάδα από χαρισματικούς ισοβίτες προορισμένη να επέμβει μόνο σε μυστικές αποστολές.

Όταν μια πανίσχυρη υπερφυσική απειλή ξυπνά από το παρελθόν, οι περιθωριακοί superheroes είναι οι μόνοι που μπορούν να σώσουν τον πλανήτη. Θεωρητικά, λοιπόν, τα συστατικά του υπερηρωικού μείγματος μοιάζουν ιδανικά, αφού η νέα περιπέτεια της DC διαθέτει γοητευτικούς αντιήρωες, μια διμοιρία από σταρ, προϋπολογισμό-μαμούθ κι έναν σκηνοθέτη (Ντέιβιντ Άγερ) που φλερτάριζε μέχρι πρόσφατα με την ιδιότητα του «δημιουργού». Το αποτέλεσμα; Μια απ’ τα ίδια, άντε και λίγο χειρότερα.

Ένα πλήρως αποπροσανατολισμένο φιλμ με ερμηνευτικά εκκωφαντικούς χαρακτήρες που φωνάζουν μάλλον γιατί δεν έχουν τίποτα να πουν, ακατανόητους κακούς «ντυμένους» με κακόγουστα ’90s εφέ, φροϊδικές αναφορές της πλάκας, ξεκάρφωτο οικογενειακό μελό κι ένα φινάλε κανονική παρωδία. Ευτυχώς, η γήινη ερμηνεία του Γουίλ Σμιθ (μοναδικός διασωθείς του πρωτοκλασάτου καστ), μια πρωτοπόρα μετα-πανκ αισθητική και δυο-τρία αστεία γλίτωσαν την περιπέτεια από την υπερηρωική... αυτοκτονία.

Περισσότερες πληροφορίες

Ομάδα Αυτοκτονίας

Suicide Squad
2
  • Περιπέτεια
  • 2016
  • Διάρκεια: 123 '
  • Ντέιβιντ Άγερ

H πράκτορας Αμάντα Γουόλερ φτιάχνει μια ομάδα από χαρισματικούς ισοβίτες προορισμένη να επέμβει μόνο σε μυστικές αποστολές. Όταν μια πανίσχυρη υπερφυσική απειλή ξυπνά από το παρελθόν, οι περιθωριακοί υπερήρωες είναι οι μόνοι που μπορούν να σώσουν τον πλανήτη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.