Ραντεβού στην Ελλάδα

1,5

Ο Γερμανός Γιοργκ επισκέπτεται το απομακρυσμένο ελληνικό νησί Παλαδίκι για να διαπιστώσει αν τα δάνεια που έδωσε η τράπεζα στην οποία δουλεύει έπιασαν τόπο, σε μια κωμωδία που πέφτει και αυτή με τη σειρά της θύμα των κλισέ που υποτίθεται ότι καυτηριάζει.

Ραντεβού στην Ελλάδα

Οι κάτοικοι κάνουν τα πάντα για να αποφύγουν τον έλεγχο, με τον Βορειοευρωπαίο υπάλληλο να πέφτει θύμα μιας περιπετειώδους παραπλάνησης, σε μια κωμωδία που πέφτει και αυτή με τη σειρά της θύμα των κλισέ που υποτίθεται ότι καυτηριάζει.

Ραντεβού στην Ελλάδα - εικόνα 1

Η τελευταία μνημονιακή εξαετία αναζωπύρωσε τα στερεότυπα ανάμεσα σε Γερμανούς κι Έλληνες. Μια γερμανική κωμωδία που γυρίστηκε στην Τήνο με πρωτοκλασάτο ελληνικό καστ επιχειρεί να σατιρίσει τις εθνικές προκαταλήψεις, πέφτοντας τελικά με τη σειρά της θύμα των κλισέ που υποτίθεται ότι καυτηριάζει. Πρωταγωνιστής είναι ο Γιοργκ, που ταξιδεύει μέχρι το απομακρυσμένο ελληνικό νησί Παλαδίκι για να διαπιστώσει αν τα δάνεια που έδωσε η τράπεζα στην οποία δουλεύει έπιασαν τόπο.

Οι κάτοικοι κάνουν τα πάντα για να αποφύγουν τον έλεγχο, με τον Γερμανό υπάλληλο να πέφτει θύμα μιας­ διασκεδαστικής παραπλάνησης. Παρότι ο νεαρός Άρον Λέμαν προσπαθεί να ξορκίσει τη φάρσα, δίνοντας στην αφήγησή του άρωμα ερωτικής δραμεντί και buddy movie, δεν καταφέρνει να ξεφύγει από την απλοϊκότητα του αντιθετικού σχήματος ψυχρός και μοναχικός Βορράς - άναρχος και συναισθηματικός Νότος.

Αν σε αυτό προσθέσεις τα εγγενή προβλήματα μιας δίγλωσσης ταινίας (ο Μπουσδούκος μιλά γερμανικά με το ελληνόπουλο παιδί του!) αλλά και την ένδεια της παραγωγής (καμιά δεκαριά οι κάτοικοι του νησιού και άλλοι τόσοι τουρίστες), το αποτέλεσμα είναι κινηματογραφικά ελλειμματικό – περισσότερο και από τα ταμεία μας...

Περισσότερες πληροφορίες

Ραντεβού στην Ελλάδα

Highway to Hellas
1,5
  • Κωμωδία
  • 2015
  • Διάρκεια: 88 '
  • Άρον Λέμαν

Ο Γερμανός Γιοργκ που ταξιδεύει μέχρι το απομακρυσμένο ελληνικό νησί Παλαδίκι για να διαπιστώσει αν τα δάνεια που έδωσε η τράπεζα στην οποία δουλεύει έπιασαν τόπο. Οι κάτοικοι κάνουν τα πάντα για να αποφύγουν τον έλεγχο, με τον Βορειοευρωπαίο υπάλληλο να πέφτει θύμα μιας περιπετειώδους παραπλάνησης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.