Ραντεβού στην Ελλάδα

1,5

Ο Γερμανός Γιοργκ επισκέπτεται το απομακρυσμένο ελληνικό νησί Παλαδίκι για να διαπιστώσει αν τα δάνεια που έδωσε η τράπεζα στην οποία δουλεύει έπιασαν τόπο, σε μια κωμωδία που πέφτει και αυτή με τη σειρά της θύμα των κλισέ που υποτίθεται ότι καυτηριάζει.

Ραντεβού στην Ελλάδα

Οι κάτοικοι κάνουν τα πάντα για να αποφύγουν τον έλεγχο, με τον Βορειοευρωπαίο υπάλληλο να πέφτει θύμα μιας περιπετειώδους παραπλάνησης, σε μια κωμωδία που πέφτει και αυτή με τη σειρά της θύμα των κλισέ που υποτίθεται ότι καυτηριάζει.

Ραντεβού στην Ελλάδα - εικόνα 1

Η τελευταία μνημονιακή εξαετία αναζωπύρωσε τα στερεότυπα ανάμεσα σε Γερμανούς κι Έλληνες. Μια γερμανική κωμωδία που γυρίστηκε στην Τήνο με πρωτοκλασάτο ελληνικό καστ επιχειρεί να σατιρίσει τις εθνικές προκαταλήψεις, πέφτοντας τελικά με τη σειρά της θύμα των κλισέ που υποτίθεται ότι καυτηριάζει. Πρωταγωνιστής είναι ο Γιοργκ, που ταξιδεύει μέχρι το απομακρυσμένο ελληνικό νησί Παλαδίκι για να διαπιστώσει αν τα δάνεια που έδωσε η τράπεζα στην οποία δουλεύει έπιασαν τόπο.

Οι κάτοικοι κάνουν τα πάντα για να αποφύγουν τον έλεγχο, με τον Γερμανό υπάλληλο να πέφτει θύμα μιας­ διασκεδαστικής παραπλάνησης. Παρότι ο νεαρός Άρον Λέμαν προσπαθεί να ξορκίσει τη φάρσα, δίνοντας στην αφήγησή του άρωμα ερωτικής δραμεντί και buddy movie, δεν καταφέρνει να ξεφύγει από την απλοϊκότητα του αντιθετικού σχήματος ψυχρός και μοναχικός Βορράς - άναρχος και συναισθηματικός Νότος.

Αν σε αυτό προσθέσεις τα εγγενή προβλήματα μιας δίγλωσσης ταινίας (ο Μπουσδούκος μιλά γερμανικά με το ελληνόπουλο παιδί του!) αλλά και την ένδεια της παραγωγής (καμιά δεκαριά οι κάτοικοι του νησιού και άλλοι τόσοι τουρίστες), το αποτέλεσμα είναι κινηματογραφικά ελλειμματικό – περισσότερο και από τα ταμεία μας...

Περισσότερες πληροφορίες

Ραντεβού στην Ελλάδα

Highway to Hellas
1,5
  • Κωμωδία
  • 2015
  • Διάρκεια: 88 '
  • Άρον Λέμαν

Ο Γερμανός Γιοργκ που ταξιδεύει μέχρι το απομακρυσμένο ελληνικό νησί Παλαδίκι για να διαπιστώσει αν τα δάνεια που έδωσε η τράπεζα στην οποία δουλεύει έπιασαν τόπο. Οι κάτοικοι κάνουν τα πάντα για να αποφύγουν τον έλεγχο, με τον Βορειοευρωπαίο υπάλληλο να πέφτει θύμα μιας περιπετειώδους παραπλάνησης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η Αυτοκρατορία του Φωτός

Γλυκόπικρα στρογγυλεμένο δράμα με σινεφίλ ευαισθησίες. Οσκαρικά υποψήφια φωτογραφία, ερμηνευτικό ρεσιτάλ της Ολίβια Κόλμαν, τα απλά και βασικά από τον σεναριογράφο – σκηνοθέτη Σαμ Μέντες ("American Beauty").

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
02/02/2023

Μέρες Ξηρασίας

Πολιτική καταγγελία σκηνοθετημένη με σφρίγος σαν αποπνικτικό ψυχολογικό θρίλερ. Πλήθος φεστιβαλικών συμμετοχών και βραβείων, από τις Κάνες ως την Θεσσαλονίκη.

Καθαρτήριο

Σπονδυλωτό κοινωνικό δράμα με στοιχεία μαύρου χιούμορ. Έντονα αλληγορικό όσο και παντελώς άνισο, δυσκολεύεται να ενοποιήσει τη σκηνοθετική στιβαρότητα με τη σεναριακή αφέλεια.

Στον Ανοιχτό Δρόμο

Ο συννεφιασμένος ρεαλισμός της Κέλι Ρέιχαρντ, ο πίνακας του Άντριου Γουέιεθ "Christina’s world" και το απέραντο αμερικανικό τοπίο εμπνέουν ένα αργό, μελαγχολικό και υπνωτιστικό χρονικό θηλυκής ενηλικίωσης.

Δυο Φίλοι και Ένας Ασβούλης

Από τη μια μεριά μια απλοϊκά περιπετειώδες και αστεία ιστορία, κι από την άλλη μερικές… σουρεαλιστικές αφηγηματικές παρεμβάσεις προσφέρουν ένα στοιχειωδώς ενδιαφέροντα καρτουνίστικο συνδυασμό διανθισμένο με μουσική και τραγούδια.

"Χτίστες, νοικοκυρές και η οικοδόμηση της σύγχρονης Αθήνας" στη Μικρή Σκηνή της Στέγης

Δύο προβολές της ταινίας "Χτίστες, νοικοκυρές και η οικοδόμηση της σύγχρονης Αθήνας", που γύρισε τον κόσμο, θα φιλοξενηθούν στην Μικρή Σκηνή της Στέγης.

"Gods and Monsters": Το νέο σούπερ κινηματογραφικό κεφάλαιο της DC

Οι Τζέιμς Γκαν και Πίτερ Σάφραν ανακοίνωσαν τις ταινίες και τις σειρές με τις οποίες εγκαινιάζεται η επόμενη φάση του υπερηρωικού σύμπαντος της εταιρίας.