Χωρίς Παιδιά

2

Ρομαντική κωμωδία, που ως ένα σημείο εκμεταλλεύεται έξυπνα τη σεναριακή της ιδέα, την οποία όμως δεν μπορεί να ολοκληρώσει με πρωτότυπο τρόπο.

Χωρίς Παιδιά

Ρομαντική κωμωδία, που ως ένα σημείο εκμεταλλεύεται έξυπνα τη σεναριακή της ιδέα, την οποία όμως δεν μπορεί να ολοκληρώσει με πρωτότυπο τρόπο.

Χωρίς Παιδιά - εικόνα 1

Μία από τις μίνι εκπλήξεις του περσινού Φεστιβάλ του Τορόντο ήταν μια λατινοαμερικάνικη ρομαντική κομεντί που ξεπέρασε το μισό εκατομμύριο θεατές στη χώρα της, την Αργεντινή, και πούλησε αμέσως τα δικαιώματά της για χολιγουντιανό ριμέικ. Και αυτό γιατί η πέμπτη κωμωδία της φιλμογραφίας του Άριελ Γουίνογκραντ ξεκινά από μια ιδιαίτερη, πολλά υποσχόμενη σεναριακή ιδέα, την οποία αναπτύσσει με ασφαλή μεν, πολύ πιο ενήλικο και ρεαλιστικό τρόπο δε από τις περισσότερες αγγλόφωνες ταινίες του είδους.

Το «Χωρίς Παιδιά» θίγει το γενικότερο κοινωνικό πρόβλημα της αδυναμίας δέσμευσης –ένα είδος καθυστερημένης ενηλικίωσης– μέσα από την ιστορία του χωρισμένου εδώ και τέσσερα χρόνια Γκαμπριέλ, ο οποίος ζει με την οκτάχρονη κόρη του Σοφία. Έπειτα από πολύ καιρό χωρίς σχέση ερωτεύεται τη σέξι Βίκι, που όμως σιχαίνεται τα παιδιά.

Έτσι αναγκάζεται να υποδυθεί τον ανύπαντρο εργένη, διασκεδάζοντάς μας με το πειστικό δίλημμά του και τα αστεία προβλήματα της διπλής ζωής που υιοθετεί. Ώσπου η (υπερβολικά… ενήλικη) βοήθεια της φιλότιμης Σοφία δεν μπορεί να σώσει πλέον τα προσχήματα και οδηγεί την όλη παρεξήγηση στην αναπόδραστα προβλέψιμη επίλυσή της.

Περισσότερες πληροφορίες

Χωρίς Παιδιά

Sin Hijos
2
  • Κομεντί
  • 2015
  • Διάρκεια: 90 '
  • Άριελ Γουίνογκραντ

Χωρισμένος εδώ και τέσσερα χρόνια, ο Γκαμπριέλ ζει με την οκτάχρονη κόρη του Σοφία. Έπειτα από πολύ καιρό χωρίς σχέση ερωτεύεται τη σέξι Βίκι, η οποία όμως σιχαίνεται τα παιδιά. Έτσι αναγκάζεται να κρύψει από τη Βίκι τη Σοφία και από τη Σοφία τη Βίκι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
26/04/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.