Η Ομορφότερη Εποχή

3

Μια αρκετά τολμηρή, αλλά κινηματογραφικά πιο συγκρατημένη «Ζωή της Αντέλ», η οποία αντανακλά πειστικά τη μετά τον Μάη του ’68 ιδεολογικοπολιτική ατμόσφαιρα.

Η Ομορφότερη Εποχή

Μια αρκετά τολμηρή, αλλά κινηματογραφικά πιο συγκρατημένη «Ζωή της Αντέλ», η οποία αντανακλά πειστικά τη μετά τον Μάη του ’68 ιδεολογικοπολιτική ατμόσφαιρα.

Η Ομορφότερη Εποχή - εικόνα 1

Σκηνοθέτης χαμηλότονων γυναικείων δραμάτων («Η Πρόβα» με την Εμανουέλ Μπεάρ, «Φεύγω» με την Κριστίν Σκοτ Τόμας), η Κατρίν Κορσινί επιχειρεί με την «Ομορφότερη Εποχή» να υπογράψει τη δική της «Ζωή της Αντέλ», αφηγούμενη μια λεσβιακή ερωτική ιστορία αυστηρά καθορισμένη από το κοινωνικό της πλαίσιο. Βρισκόμαστε στο Παρίσι του 1971, όπου η Ντελφίν, κόρη αγροτών, καταφθάνει για να σπουδάσει στο πανεπιστήμιο. Εκεί θα γνωρίσει τη μαχητική φεμινίστρια Καρόλ, με την οποία θα ερωτευτούν παθιασμένα. Η ευτυχής σχέση τους, όμως, θα διαταραχτεί όταν ο πατέρας της Ντελφίν αρρωστήσει βαριά κι εκείνη χρειαστεί να επιστρέψει στη φάρμα τους για να βοηθήσει τη μητέρα της. Η Καρόλ δεν θα το σκεφτεί πολύ και θα την ακολουθήσει, αλλά μέσα στο συντηρητικό επαρχιακό μικρόκοσμο η σχέση των δύο γυναικών πρέπει να κρατηθεί μυστική.

Από τη μια μεριά η γαλλική πρωτεύουσα λίγο μετά την εξέγερση του Μάη του ’68 και από την άλλη η γαλλική επαρχία, μόνιμα δεμένη με πολύ πιο γήινες ανάγκες. Ανάμεσά τους ένας έρωτας που προσπαθεί να αψηφήσει το κομφορμιστικό περιβάλλον, με την Κορσινί να αναρωτιέται νηφάλια τι είναι αυτό –το ταξικό, το ψυχολογικό, το ιδεολογικό– που τον τρέφει. Ή, στην αντίθετη περίπτωση, που τον εμποδίζει να προχωρήσει, θυμίζοντάς του άλλες, εξίσου άμεσες προτεραιότητες.

Όλα αυτά χωρίς έντονες δραματικές εξάρσεις, οι οποίες θα ανέβαζαν την κινηματογραφική θερμοκρασία (μπροστά στο κοχλάζον ηφαίστειο της «…Αντέλ», η ταινία μοιάζει με ιαματικά λουτρά), αλλά με ένα απόλυτα αφοσιωμένο ερμηνευτικά πρωταγωνιστικό δίδυμο (αποκάλυψη η ροκ τραγουδίστρια Ιζιά) και μια ήπια, ψύχραιμη ματιά απέναντι στην ιστορικο-πολιτική ατμόσφαιρα των ταραγμένων ημερών και τα πάθη των ηρωίδων.

Γαλλία. 2015. Διάρκεια: 105΄. Διανομή: SEVEN FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Ομορφότερη Εποχή

La Belle Saison
3
  • Δραματική
  • 2015
  • Διάρκεια: 105 '
  • Κατρίν Κορσινί

Στο Παρίσι του 1971 η Ντελφίν, κόρη αγροτών, και η ενεργή φεμινίστρια Καρόλ ερωτεύονται. Όταν ο πατέρας της Ντελφίν αρρωσταίνει βαριά, εκείνη γυρίζει στη φάρμα τους. Η Καρόλ την ακολουθεί, αλλά στην κλειστή επαρχιακή κοινωνία η σχέση τους πρέπει να μείνει μυστική.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τα ευρωπαϊκά βραβεία animation Emile Awards στο Animasyros 2024

Η μεγάλη γιορτή των ευρωπαϊκών βραβείων κινουμένων σχεδίων έρχεται ξανά για να βραβεύσει τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

Το ντοκιμαντέρ "Εκείνη τη μέρα" των Στρατή Βογιατζή και Δημήτρη Κούρτη στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Ένα φιλμικό δοκίμιο πάνω στη σχέση ανθρώπινου και μη ανθρώπινου κόσμου με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια τον Αύγουστο του 2021.

Ελληνικό box office: Οι θεατές "άνοιξαν την πόρτα"

Το θρίλερ των Unboxholics "Μην Ανοίγεις την Πόρτα" γέμισε τις αίθουσες και έκανε ρεκόρ ανοίγματος τετραημέρου, ξεπερνώντας κι αυτό της "Φόνισσας", με 81.666 θεατές.

Florian Fernandez, ο νέος επικεφαλής του "Short Film Hub"

Το φεστιβάλ φιλοδοξεί να συνδέσει ταλαντούχους σκηνοθέτες, σεναριογράφους και παραγωγούς με την διεθνή και την εγχώρια κινηματογραφική βιομηχανία.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες τη Μεγάλη Πέμπτη 2/5

Μια "Barbenheimer" περιπέτεια, ένας πορτοκαλί γάτος και τρόμος από τη Γαλλία προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Ουρές στις αίθουσες για το "Μην Ανοίγεις την Πόρτα"

Εντυπωσιακότατη πρεμιέρα για το θρίλερ των Unboxholics, το οποίο έκοψε 27.000 εισιτήρια την πρώτη μέρα προβολής του, ενώ έχει σημειώσει ρεκόρ προπωλήσεων.

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.