Αγάπα με αν Τολμάς

2

Διαφημιστικός ρεαλισμός που θυμίζει έντονα «Αμελί», χωρίς να διαθέτει την ίδια εύστροφη πρωτοτυπία με την ταινία του Ζαν-Πιερ Ζενέ.

Αγάπα με αν Τολμάς

Διαφημιστικός ρεαλισμός που θυμίζει έντονα «Αμελί», χωρίς να διαθέτει την ίδια εύστροφη πρωτοτυπία με την ταινία του Ζαν-Πιερ Ζενέ.

Αγάπα με αν Τολμάς - εικόνα 1

Μεγάλη εμπορική επιτυχία στη Γαλλία, αλλά και στη χώρα μας, το σεναριακό και σκηνοθετικό ντεμπούτο του Γιαν Σαμιέλ («Το Γράμμα που Άλλαξε τη Ζωή μου», «Ο Πόλεμος των Κουμπιών») είναι ένα ρομαντικό love story το οποίο προσπαθεί απεγνωσμένα να αντιγράψει το μεταμοντέρνα παραμυθένιο σύμπαν της «Αμελί». Εδώ, ένα παιδικό παιχνίδι τόλμης γίνεται συνήθεια για τους αχώριστους μικρούς φίλους Ζιλιάν και Σοφί. Όταν, όμως, με το τέλος του λυκείου εκδηλώνεται τελικά ο έρωτάς τους, οι ψευτοεγωισμοί δεν τους αφήνουν να ζήσουν μαζί.

Προκαλώντας διαρκώς ο ένας τον άλλον, «τολμούν» να χωρίσουν για δέκα και πλέον χρόνια, χωρίς όμως ποτέ να αλλάξουν τα συναισθήματά τους. Κάθε είδους αφηγηματικό τρικ και στιλιζάρισμα (η χαρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη) τυλίγει την απλοϊκή και σεναριακά τραβηγμένη πέρα από τα όρια της αληθοφάνειας ιστορία σε ένα «διαφημιστικό ρεαλισμό» ο οποίος θυμίζει έντονα την προ διετίας μεγάλη επιτυχία του Ζαν-Πιερ Ζενέ, χωρίς όμως να διαθέτει την ίδια εύστροφη πρωτοτυπία. Εξαιρετική η 28χρονη Μαριόν Κοτιγιάρ, που δείχνει πως είναι φτιαγμένη από στόφα σπουδαίας ερμηνεύτριας.

Γαλλία. 2003. Διάρκεια: 93΄. Διανομή: FILMTRADE.

Περισσότερες πληροφορίες

Αγάπα με αν Τολμάς

Jeux d' Enfants
2
  • Κομεντί
  • 2003
  • Διάρκεια: 93 '
  • Γιάν Σαμιέλ

Ένα παιδικό παιχνίδι τόλμης γίνεται συνήθεια για τους αχώριστους μικρούς φίλους Ζιλιάν και Σοφί. Όταν όμως, εκδηλώνεται τελικά ο έρωτάς τους, οι ψευτοεγωισμοί τούς φρενάρουν και οι ίδιοι «τολμούν» να χωρίσουν για χρόνια, χωρίς όμως ποτέ να αλλάξουν τα συναισθήματά τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.