Η Φαμίλια

Βραβείο σκηνοθεσίας στη Βενετία για μια αληθινή ιστορία που πάνω της αντικατοπτρίζεται η σύγχρονη αργεντίνικη πολιτικοκοινωνική πραγματικότητα.

Η Φαμίλια

Βραβείο σκηνοθεσίας στη Βενετία για μια αληθινή ιστορία που πάνω της αντικατοπτρίζεται η σύγχρονη αργεντίνικη πολιτικοκοινωνική πραγματικότητα.

Η Φαμίλια - εικόνα 1

Η αργεντίνικη ταινία με τη μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία στη χώρα της μετά το «Ιστορίες για Αγρίους» είναι ένα δραματικό θρίλερ βασισμένο σε αληθινή ιστορία, η οποία ξεκινά το 1982, τους τελευταίους μήνες του «Βρόμικου πολέμου» και της χούντας η οποία κυβερνούσε την Αργεντινή από το 1976. Πρόκειται για τα έργα και τις ημέρες των Πούτσιο, μιας εξαμελούς φαινομενικά φιλήσυχης, τυπικής μεσοαστικής οικογένειας, η οποία στην πραγματικότητα δρούσε ως εγκληματική συμμορία με εγκέφαλο τον πατριάρχη της και πρώην ασφαλίτη Αρκιμίντις.

Ο τελευταίος είχε συμμετάσχει στις πολυετείς επιχειρήσεις της κυβέρνησης να απάγει και να εξαφανίζει τους πολιτικούς της αντιπάλους, μια εμπειρία την οποία εκμεταλλεύεται τώρα πια που τα πράγματα «εκδημοκρατίζονται», για δικό του όφελος. Με δύο ακόμα συνεργούς και τη βοήθεια του μεγάλου του γιου Αλεχάντρο απάγει αθώους πολίτες και ζητά από τους δικούς τους λύτρα. Όταν όμως τα παίρνει, εκτελεί πάντα τα θύματά του. Από τους δημιουργούς που αναγέννησαν το αργεντίνικο σινεμά την τελευταία εικοσαετία, ο Πάμπλο Τραπέρο («El Bonaerense», «Λεονέρα», «Το Αρπαχτικό», «Λευκός Ελέφαντας») απέσπασε το Αργυρό Λιοντάρι σκηνοθεσίας στο φεστιβάλ Βενετίας για το δυναμικό και καλοκουρδισμένο τρόπο αφήγησης μιας αγωνιώδους ιστορίας που συνδέεται άμεσα με την κοινωνική πραγματικότητα η οποία τη γεννά και την εκκολάπτει.

Μια πραγματικότητα χωρίς ηθικές αρχές και αξίες, με τους πολίτες της παραδομένους σε συναισθήματα φόβου, απληστίας, ενοχής και φθόνου, μα δεμένους μεταξύ τους με άρρηκτους δεσμούς αίματος – κυριολεκτικά και μεταφορικά. Έτσι, το συναρπαστικό οικογενειακό πορτρέτο των Πούτσιο αναδεικνύει γλαφυρά την αιώνια διαπλοκή της ηθικής με την πολιτική και γίνεται με τον τρόπο ενός ρεαλιστικού θρίλερ το αποκαλυπτικό πανόραμα όλης της σύγχρονης αργεντίνικης ιστορίας.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Φαμίλια

El Clan
3
  • Δραματική
  • 2015
  • Διάρκεια: 110 '
  • Πάμπλο Τραπέρο

Στην Αργεντινή της δεκαετίας του ’80, οι Πούτσιο είναι μια φαινομενικά φιλήσυχη, τυπική μεσοαστική οικογένεια. Στην πραγματικότητα, όμως, είναι μια εγκληματική συμμορία με εγκέφαλο τον πατριάρχη της και πρώην ασφαλίτη Αρκιμίντις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

To 5o Balkan Can Kino Συμπόσιο Κινηματογράφου επιστρέφει στην Αθήνα

Προβολες ταινιών, μικρού και μεγάλου μήκους, καλλιτεχνικών εγκαταστάσεων, συζητήσεων και εργαστηρίων, σε παρουσιάσεις νέων καινοτόμων οπτικοακουστικών έργων που εγείρουν ερωτήματα σχετικά με τη δική μας ταυτότητα, θέση και σχέση με την αποαποικιοποίηση.

27/09/2022

Τα "Minions" προσπαθούν να διασκεδάσουν τη φθινοπωρινή μελαγχολία των κινηματογραφικών αιθουσών

Στην έκτη εβδομάδα του, το σίκουελ του πασίγνωστου animation επανήλθε στην κορυφή του ελληνικού box office, μπροστά από το άνοιγμα του θρίλερ "Μην Ανησυχείς Αγάπη μου".

Τα καλύτερα έρχονται για το Animasyros

Παρακολουθήσαμε το διεθνές φεστιβάλ animation με έδρα την Ερμούπολη αφήνοντάς μας υποσχέσεις για το μέλλον.

"Αnimation Storytelling Workshop" ή αλλιώς, τα πάντα για να φτιάξεις το τέλειο animation

Ένα εντατικό εκπαιδευτικό σεμινάριο που προσφέρει όλα τα απαιτούμενα εργαλεία για την εξέλιξη των επαγγελματιών του animation.

Τα βραβεία του 15ου Animasyros 2022

Δείτε όλους τους νικητές του διεθνούς φεστιβάλ animation της Σύρου.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 29/9

Μια επική περιπέτεια και τέσσερις ακόμα τίτλοι προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Ο Ομάρ Ελ Ζοχάιρι κάνει την πατριαρχία "Φτερά και Πούπουλα"

Συνομιλούμε με το σκηνοθέτη του πρωτότυπου αιγυπτιακού δράματος όπου ο Μαγικός ρεαλισμός συναντά κοινωνική καταγγελία.