Το Μπαρμπέρικο: Η Νέα Κουπ

Σίκουελ μιας άπαιχτης στη χώρα μας αφροαμερικανικής κωμωδίας με κοινωνικό προσανατολισμό, στημένης σαν τηλεοπτικό sitcom.

Το Μπαρμπέρικο: Η Νέα Κουπ

Σίκουελ μιας άπαιχτης στη χώρα μας αφροαμερικανικής κωμωδίας με κοινωνικό προσανατολισμό, στημένης σαν τηλεοπτικό sitcom.

Το Μπαρμπέρικο: Η Νέα Κουπ - εικόνα 1

Κάθε χρόνο τα χολιγουντιανά στούντιο φροντίζουν να παράγουν δυο τρεις προορισμένες (σχεδόν) αποκλειστικά για το αφροαμερικανικό κοινό κωμωδίες. Το «Barbershop» του 2002 αποτελεί από τα πλέον χαρακτηριστικά δείγματά τους. Με κόστος 12 εκατ. δολάρια, έφερε πίσω 75,8 από τα αμερικανικά ταμεία, αλλά μόλις 1,3(!) από τον υπόλοιπο κόσμο. Πολύ λογικά δεν προβλήθηκε στη χώρα μας, κάτι που δεν συμβαίνει με το ιδιαιτέρως καθυστερημένο σίκουέλ του, στο οποίο το κουρείο του Κέλβιν έχει πλέον αποκτήσει και γυναικείο προσωπικό, που αναστατώνει με κάθε τρόπο την παραδοσιακή αντροπαρέα του μαγαζιού.

Τα ίδια και χειρότερα κάνει όμως και ο πόλεμος των συμμοριών που μαίνεται στην περιοχή και εμπλέκει τον ανήλικο γιο του Κέλβιν, δίνοντας πάσα για μερικά διδακτικά μηνύματα με κοινωνικό προσανατολισμό. Η ταινία δεν διστάζει να μιλήσει για την πολιτική του Ομπάμα και να θίξει μερικά ζητήματα που ξεπερνούν τα ερωτικά προβλήματα και τις πιπεράτες πλάκες μεταξύ των δύο φύλων, δεν είναι όμως σε καμιά περίπτωση το «Κάνε το Σωστό», εγκλωβισμένη στη λογική και την αισθητική του τηλεοπτικό sitcom.

ΗΠΑ. 2016. Διάρκεια: 111΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Μπαρμπέρικο: Η Νέα Κουπ

Barbershop: The Next Cut
2
  • Κωμωδία
  • 2016
  • Διάρκεια: 111 '
  • Μάλκολμ Λι

Το κουρείο του Κέλβιν έχει πλέον αποκτήσει και γυναικείο προσωπικό, το οποίο αναστατώνει την παραδοσιακή αντροπαρέα του μαγαζιού. Τα ίδια και χειρότερα κάνει όμως και ο πόλεμος των συμμοριών που μαίνεται στην περιοχή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι νικητές και τα βραβεία του 2ου New Generation Film Festival

H ανταπόκριση του νεανικού - σινεφίλ κοινού της Αθήνας, για τις 32 ταινίες μικρού μήκους, που προβλήθηκαν στον κινηματογράφο " Μικρόκοσμος", στο πλαίσιο του 2ου New Generation Film Festival, ήταν μεγάλη.

30/09/2022

Το 47ο Φεστιβάλ του Τορόντο ρίχνει τα φώτα στο "Airhostess-737" του Θανάση Νεοφώτιστου

Σημαντική διάκριση για την ταινία μικρού μήκους από την επιτροπή του καναδέζικου φεστιβάλ.

"And": Έμα Στόουν, Γουίλεμ Νταφόε και Τζέσι Πλέμονς στη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου

Το επόμενο πρότζεκτ του διακεκριμένου σκηνοθέτη συγκεντρώνει ένα πρωτοκλασάτο καστ και ένα σενάριο που συνυπογράφει ο Ευθύμης Φιλίππου.

Δείτε τις πριν τις κατεβάσουν: Οι ταινίες που "χάνονται" από τις 28ες Νύχτες Πρεμιέρας

Ανακαλύψτε τα φιλμ που προβάλλονται μόνο στο φεστιβάλ και ποτέ ξανά!

Η Γυναίκα Βασιλιάς

Η χολιγουντιανή συνταγή του ηρωικού έπους παραλλάσσεται σύμφωνα με τις επιταγές των καιρών χωρίς να αμφισβητείται κανένα από τα αφηγηματικά και μελοδραματικά κλισέ της.

Χαμογέλα

Ως ορισμός της χαμένης ευκαιρίας, η ταινία υποβάλλει με την ανατριχιαστική απεικόνιση των συνεπειών του μετατραυματικού άγχους, αποτυγχάνει όμως στην απόπειρά της να ισορροπήσει ανάμεσα στον ατμοσφαιρικό υπαινιγμό και τη σεναριακή σαφήνεια.

Η Φλεγόμενη Θάλασσα

Μετά το "Κύμα" (2015) και το "Σεισμό" (2018"), μια ακόμα σκανδιναβική περιπέτεια καταστροφής η οποία προσπαθεί να προσγειώσει στο ρεαλισμό ένα απόλυτα συνταγογραφημένο κινηματογραφικό είδος.