Το Μπαρμπέρικο: Η Νέα Κουπ

2

Σίκουελ μιας άπαιχτης στη χώρα μας αφροαμερικανικής κωμωδίας με κοινωνικό προσανατολισμό, στημένης σαν τηλεοπτικό sitcom.

Το Μπαρμπέρικο: Η Νέα Κουπ

Σίκουελ μιας άπαιχτης στη χώρα μας αφροαμερικανικής κωμωδίας με κοινωνικό προσανατολισμό, στημένης σαν τηλεοπτικό sitcom.

Το Μπαρμπέρικο: Η Νέα Κουπ - εικόνα 1

Κάθε χρόνο τα χολιγουντιανά στούντιο φροντίζουν να παράγουν δυο τρεις προορισμένες (σχεδόν) αποκλειστικά για το αφροαμερικανικό κοινό κωμωδίες. Το «Barbershop» του 2002 αποτελεί από τα πλέον χαρακτηριστικά δείγματά τους. Με κόστος 12 εκατ. δολάρια, έφερε πίσω 75,8 από τα αμερικανικά ταμεία, αλλά μόλις 1,3(!) από τον υπόλοιπο κόσμο. Πολύ λογικά δεν προβλήθηκε στη χώρα μας, κάτι που δεν συμβαίνει με το ιδιαιτέρως καθυστερημένο σίκουέλ του, στο οποίο το κουρείο του Κέλβιν έχει πλέον αποκτήσει και γυναικείο προσωπικό, που αναστατώνει με κάθε τρόπο την παραδοσιακή αντροπαρέα του μαγαζιού.

Τα ίδια και χειρότερα κάνει όμως και ο πόλεμος των συμμοριών που μαίνεται στην περιοχή και εμπλέκει τον ανήλικο γιο του Κέλβιν, δίνοντας πάσα για μερικά διδακτικά μηνύματα με κοινωνικό προσανατολισμό. Η ταινία δεν διστάζει να μιλήσει για την πολιτική του Ομπάμα και να θίξει μερικά ζητήματα που ξεπερνούν τα ερωτικά προβλήματα και τις πιπεράτες πλάκες μεταξύ των δύο φύλων, δεν είναι όμως σε καμιά περίπτωση το «Κάνε το Σωστό», εγκλωβισμένη στη λογική και την αισθητική του τηλεοπτικό sitcom.

ΗΠΑ. 2016. Διάρκεια: 111΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Μπαρμπέρικο: Η Νέα Κουπ

Barbershop: The Next Cut
2
  • Κωμωδία
  • 2016
  • Διάρκεια: 111 '
  • Μάλκολμ Λι

Το κουρείο του Κέλβιν έχει πλέον αποκτήσει και γυναικείο προσωπικό, το οποίο αναστατώνει την παραδοσιακή αντροπαρέα του μαγαζιού. Τα ίδια και χειρότερα κάνει όμως και ο πόλεμος των συμμοριών που μαίνεται στην περιοχή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τα 5 must-see στο διαδικτυακό 13ο Ethnofest

Αυτά είναι τα φιλμ που δεν πρέπει να χάσετε στη ψηφιακή πλατφόρμα του Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας.

Sight & Sound: Η ανατρεπτική λίστα των 100 καλύτερων ταινιών όλων των εποχών

Ιστορικές αλλαγές έβγαλε η καθιερωμένη ψηφοφορία του βρετανικού περιοδικού η οποία ανέδειξε ένα καινούριο νούμερο ένα αλλάζοντας τα δεδομένα.

Αυτά είναι τα πρώτα φαβορί για τα 95α βραβεία Όσκαρ

Καθώς ξεκινά η λεγόμενη "εποχή των βραβείων", ρίχνουμε μια ματιά στις ταινίες που πρόκειται να πρωταγωνιστήσουν στην απονομή της Αμερικανικής Ακαδημίας.

Οι 25 καλύτερες ταινίες του 2022 σύμφωνα με το IndieWire

Το έγκριτο αμερικανικό σάιτ επιλέγει τις σπουδαιότερες κινηματογραφικές παραγωγές της χρονιάς.

Το τρέιλερ του "Cocaine Bear" είναι ακριβώς όσο ακραίο νομίζετε

Μια κραυγαλέα αληθινή ιστορία εμπνέει τη μάλλον πιο "καμένη" ταινία του 2023.

Τα βραβεία του 35ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Παρουσία του κορυφαίου σκηνοθέτη Εμίρ Κουστουρίτσα, η μακροβιότερη κινηματογραφική διοργάνωση της Αθήνας μοίρασε τις δάφνες της.