Οδηγός Cinema

Ανυπόφοροι Γείτονες 2

Mια ενήλικη κωμωδία που στρέφει πετυχημένα τα βέλη της στον ομπαμικό φιλελευθερισμό, αλλά δεν καταφέρνει να παρουσιάσει νέους συναρπαστικούς χαρακτήρες και να αποβάλει τη χαβαλοκαφρίλα που πουλάει στο εφηβικό κοινό.

Ανυπόφοροι Γείτονες 2

Δίπλα στο σπίτι της αξιαγάπητης οικογένειας Ράντνερ μετακομίζει αυτήν τη φορά μια αδελφότητα σκεπτόμενων φοιτητριών. Η επιστροφή του ορκισμένου εχθρού της οικογένειας, Τέντι Σάντερς, που μαθαίνει στα άβγαλτα κορίτσια πώς να παρτάρουν, βάζει σε κίνδυνο τη συμφωνία των Ράντνερ να πουλήσουν το σπίτι τους, σε μια ενήλικη κωμωδία που στρέφει πετυχημένα τα βέλη της στον ομπαμικό φιλελευθερισμό, αλλά δεν καταφέρνει να παρουσιάσει νέους συναρπαστικούς χαρακτήρες και να αποβάλει τη χαβαλοκαφρίλα που πουλάει στο εφηβικό κοινό.

Ανυπόφοροι Γείτονες 2 - εικόνα 1

Πώς μπορείς να ξαναζεστάνεις το υλικό μιας ενήλικης σάτιρας που καυτηρίασε πετυχημένα τον αμερικανικό κοινωνικό κομφορμισμό μέσα από τη συμβολική μάχη ανάμεσα σε κάφρους φοιτητές και μικροαστούς νοικοκυραίους; Μια ομάδα πέντε σεναριογράφων(!), ανάμεσά τους ο σκηνοθέτης Νίκολας Στόλερ και ο πρωταγωνιστής Σεθ Ρόγκεν, γράφει ένα σίκουελ που στρέφει αυτήν τη φορά τα σαρκαστικά του βέλη στον όψιμο φιλελευθερισμό της εποχής Ομπάμα. Γι’ αυτό, δίπλα από το σπίτι της αξιαγάπητης οικογένειας Ράντνερ μετακομίζει αυτήν τη φορά μια αδελφότητα σκεπτόμενων και εναλλακτικών φοιτητριών!

Η επιστροφή του ορκισμένου εχθρού της οικογένειας, Τέντι Σάντερς, που μαθαίνει στα άβγαλτα κορίτσια πώς να παρτάρουν, βάζει σε κίνδυνο τη συμφωνία των Ράντνερ να πουλήσουν το σπίτι τους. Κάπως έτσι ξεκινά ένας ακόμη ανελέητος πόλεμος ανάμεσα στους γείτονες... Για δεύτερη φορά, η αμερικανική κωμική παρέα παραβιάζει κάθε πολιτικά ορθό στεγανό. Φυλετικό ζήτημα, γάμος ομοφυλοφίλων, αντι-σεξισμός, μοντέρνα παιδαγωγική και ένα σωρό άλλα προοδευτικά προτάγματα χτυπιούνται αλύπητα από την αμερικανική κωμική παρέα, που όμως δεν καταφέρνει να παρουσιάσει νέους συναρπαστικούς χαρακτήρες και να αποβάλει τη χαβαλοκαφρίλα που πουλάει στο εφηβικό κοινό.

ΗΠΑ. 2016. Διάρκεια: 92΄. Διανομή: UIP.

Περισσότερες πληροφορίες

Ανυπόφοροι Γείτονες 2

Bad Neighbors 2
2
  • Κωμωδία
  • 2016
  • Διάρκεια: 92 '
  • Νίκολας Στόλερ

Για δεύτερη φορά, η αμερικανική κωμική παρέα παραβιάζει κάθε πολιτικά ορθό στεγανό. Φυλετικό ζήτημα, γάμος ομοφυλοφίλων, αντι-σεξισμός, μοντέρνα γονεϊκή εκπαίδευση και ένα σωρό άλλα προοδευτικά προτάγματα χτυπιούνται αλύπητα από την αμερικανική κωμική παρέα, που όμως δεν καταφέρνει να παρουσιάσει νέους συναρπαστικούς χαρακτήρες και να αποβάλει τη χαβαλοκαφρίλα που πουλάει στο εφηβικό κοινό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τα Κορδόνια

Ανατομία των περίπλοκων, αντιφατικών οικογενειακών δεσμών και συμβιβασμών, η οποία δεν μπορεί να συντάξει σωστά τις ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις και ιδέες της.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
19/05/2022

Το Κοστούμι

Δραματικό θρίλερ δωματίου και διαδοχικών ανατροπών από τον οσκαρικό σεναριογράφο του "Παιχνιδιού της Μίμησης".

Νύχτα της Φωτιάς

Χρυσή Αθηνά στις Νύχτες Πρεμιέρας για μια λυρική και ταυτόχρονα σκληρά ρεαλιστική ιστορία ενηλικίωσης, η οποία χειρίζεται με ευαίσθητη ειλικρίνεια τις ηρωίδες, τα συναισθήματα και τα κοινωνικοπολιτικά της σχόλια.

Άνοιξη σε Μια Μικρή Πόλη

Χαμένο για χρόνια κινέζικο δράμα ημιτονίων και καταπιεσμένων παθών, από τις σημαντικότερες στιγμές του μεταπολεμικού ασιατικού σινεμά.

Κώδικας: Εκδίκηση

Ένας έμπειρος σκηνοθέτης ταινιών δράσης ("Επιχείρηση Χρυσά Μάτια", "Casino Royale") κάνει ό,τι μπορεί για να δώσει νεύρο σε μια άνιση περιπέτεια εκδίκησης, η οποία, όταν αρχίζει να συνδέει τα κομμάτια της πλοκής, δεν έχει πια την παραμικρή πρωτότυπη ιδέα.

Λούις Γουέιν: Ένας Ξεχωριστός Κόσμος

Οι σποραδικές αρετές του φιλμ, όπως η φιλότιμη ερμηνεία του πρωταγωνιστή Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, δεν επαρκούν για να ξεπεραστεί ο διεκπεραιωτικός και φλύαρος χαρακτήρας αυτής της συμβατικής σινε-βιογραφίας.

Επιχείρηση Κιμάς

Μια αληθινή κατασκοπική ιστορία διανθίζεται με ρομάντζο, σασπένς και ηρωισμό, πακεταρισμένη σαν ανώδυνη σινε-διασκέδαση που στην ούγια γράφει "βρετανική παραγωγή".