Ανυπόφοροι Γείτονες 2

2

Mια ενήλικη κωμωδία που στρέφει πετυχημένα τα βέλη της στον ομπαμικό φιλελευθερισμό, αλλά δεν καταφέρνει να παρουσιάσει νέους συναρπαστικούς χαρακτήρες και να αποβάλει τη χαβαλοκαφρίλα που πουλάει στο εφηβικό κοινό.

Ανυπόφοροι Γείτονες 2

Δίπλα στο σπίτι της αξιαγάπητης οικογένειας Ράντνερ μετακομίζει αυτήν τη φορά μια αδελφότητα σκεπτόμενων φοιτητριών. Η επιστροφή του ορκισμένου εχθρού της οικογένειας, Τέντι Σάντερς, που μαθαίνει στα άβγαλτα κορίτσια πώς να παρτάρουν, βάζει σε κίνδυνο τη συμφωνία των Ράντνερ να πουλήσουν το σπίτι τους, σε μια ενήλικη κωμωδία που στρέφει πετυχημένα τα βέλη της στον ομπαμικό φιλελευθερισμό, αλλά δεν καταφέρνει να παρουσιάσει νέους συναρπαστικούς χαρακτήρες και να αποβάλει τη χαβαλοκαφρίλα που πουλάει στο εφηβικό κοινό.

Ανυπόφοροι Γείτονες 2 - εικόνα 1

Πώς μπορείς να ξαναζεστάνεις το υλικό μιας ενήλικης σάτιρας που καυτηρίασε πετυχημένα τον αμερικανικό κοινωνικό κομφορμισμό μέσα από τη συμβολική μάχη ανάμεσα σε κάφρους φοιτητές και μικροαστούς νοικοκυραίους; Μια ομάδα πέντε σεναριογράφων(!), ανάμεσά τους ο σκηνοθέτης Νίκολας Στόλερ και ο πρωταγωνιστής Σεθ Ρόγκεν, γράφει ένα σίκουελ που στρέφει αυτήν τη φορά τα σαρκαστικά του βέλη στον όψιμο φιλελευθερισμό της εποχής Ομπάμα. Γι’ αυτό, δίπλα από το σπίτι της αξιαγάπητης οικογένειας Ράντνερ μετακομίζει αυτήν τη φορά μια αδελφότητα σκεπτόμενων και εναλλακτικών φοιτητριών!

Η επιστροφή του ορκισμένου εχθρού της οικογένειας, Τέντι Σάντερς, που μαθαίνει στα άβγαλτα κορίτσια πώς να παρτάρουν, βάζει σε κίνδυνο τη συμφωνία των Ράντνερ να πουλήσουν το σπίτι τους. Κάπως έτσι ξεκινά ένας ακόμη ανελέητος πόλεμος ανάμεσα στους γείτονες... Για δεύτερη φορά, η αμερικανική κωμική παρέα παραβιάζει κάθε πολιτικά ορθό στεγανό. Φυλετικό ζήτημα, γάμος ομοφυλοφίλων, αντι-σεξισμός, μοντέρνα παιδαγωγική και ένα σωρό άλλα προοδευτικά προτάγματα χτυπιούνται αλύπητα από την αμερικανική κωμική παρέα, που όμως δεν καταφέρνει να παρουσιάσει νέους συναρπαστικούς χαρακτήρες και να αποβάλει τη χαβαλοκαφρίλα που πουλάει στο εφηβικό κοινό.

ΗΠΑ. 2016. Διάρκεια: 92΄. Διανομή: UIP.

Περισσότερες πληροφορίες

Ανυπόφοροι Γείτονες 2

Bad Neighbors 2
2
  • Κωμωδία
  • 2016
  • Διάρκεια: 92 '
  • Νίκολας Στόλερ

Για δεύτερη φορά, η αμερικανική κωμική παρέα παραβιάζει κάθε πολιτικά ορθό στεγανό. Φυλετικό ζήτημα, γάμος ομοφυλοφίλων, αντι-σεξισμός, μοντέρνα γονεϊκή εκπαίδευση και ένα σωρό άλλα προοδευτικά προτάγματα χτυπιούνται αλύπητα από την αμερικανική κωμική παρέα, που όμως δεν καταφέρνει να παρουσιάσει νέους συναρπαστικούς χαρακτήρες και να αποβάλει τη χαβαλοκαφρίλα που πουλάει στο εφηβικό κοινό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.