Ανυπόφοροι Γείτονες 2

2

Mια ενήλικη κωμωδία που στρέφει πετυχημένα τα βέλη της στον ομπαμικό φιλελευθερισμό, αλλά δεν καταφέρνει να παρουσιάσει νέους συναρπαστικούς χαρακτήρες και να αποβάλει τη χαβαλοκαφρίλα που πουλάει στο εφηβικό κοινό.

Ανυπόφοροι Γείτονες 2

Δίπλα στο σπίτι της αξιαγάπητης οικογένειας Ράντνερ μετακομίζει αυτήν τη φορά μια αδελφότητα σκεπτόμενων φοιτητριών. Η επιστροφή του ορκισμένου εχθρού της οικογένειας, Τέντι Σάντερς, που μαθαίνει στα άβγαλτα κορίτσια πώς να παρτάρουν, βάζει σε κίνδυνο τη συμφωνία των Ράντνερ να πουλήσουν το σπίτι τους, σε μια ενήλικη κωμωδία που στρέφει πετυχημένα τα βέλη της στον ομπαμικό φιλελευθερισμό, αλλά δεν καταφέρνει να παρουσιάσει νέους συναρπαστικούς χαρακτήρες και να αποβάλει τη χαβαλοκαφρίλα που πουλάει στο εφηβικό κοινό.

Ανυπόφοροι Γείτονες 2 - εικόνα 1

Πώς μπορείς να ξαναζεστάνεις το υλικό μιας ενήλικης σάτιρας που καυτηρίασε πετυχημένα τον αμερικανικό κοινωνικό κομφορμισμό μέσα από τη συμβολική μάχη ανάμεσα σε κάφρους φοιτητές και μικροαστούς νοικοκυραίους; Μια ομάδα πέντε σεναριογράφων(!), ανάμεσά τους ο σκηνοθέτης Νίκολας Στόλερ και ο πρωταγωνιστής Σεθ Ρόγκεν, γράφει ένα σίκουελ που στρέφει αυτήν τη φορά τα σαρκαστικά του βέλη στον όψιμο φιλελευθερισμό της εποχής Ομπάμα. Γι’ αυτό, δίπλα από το σπίτι της αξιαγάπητης οικογένειας Ράντνερ μετακομίζει αυτήν τη φορά μια αδελφότητα σκεπτόμενων και εναλλακτικών φοιτητριών!

Η επιστροφή του ορκισμένου εχθρού της οικογένειας, Τέντι Σάντερς, που μαθαίνει στα άβγαλτα κορίτσια πώς να παρτάρουν, βάζει σε κίνδυνο τη συμφωνία των Ράντνερ να πουλήσουν το σπίτι τους. Κάπως έτσι ξεκινά ένας ακόμη ανελέητος πόλεμος ανάμεσα στους γείτονες... Για δεύτερη φορά, η αμερικανική κωμική παρέα παραβιάζει κάθε πολιτικά ορθό στεγανό. Φυλετικό ζήτημα, γάμος ομοφυλοφίλων, αντι-σεξισμός, μοντέρνα παιδαγωγική και ένα σωρό άλλα προοδευτικά προτάγματα χτυπιούνται αλύπητα από την αμερικανική κωμική παρέα, που όμως δεν καταφέρνει να παρουσιάσει νέους συναρπαστικούς χαρακτήρες και να αποβάλει τη χαβαλοκαφρίλα που πουλάει στο εφηβικό κοινό.

ΗΠΑ. 2016. Διάρκεια: 92΄. Διανομή: UIP.

Περισσότερες πληροφορίες

Ανυπόφοροι Γείτονες 2

Bad Neighbors 2
2
  • Κωμωδία
  • 2016
  • Διάρκεια: 92 '
  • Νίκολας Στόλερ

Για δεύτερη φορά, η αμερικανική κωμική παρέα παραβιάζει κάθε πολιτικά ορθό στεγανό. Φυλετικό ζήτημα, γάμος ομοφυλοφίλων, αντι-σεξισμός, μοντέρνα γονεϊκή εκπαίδευση και ένα σωρό άλλα προοδευτικά προτάγματα χτυπιούνται αλύπητα από την αμερικανική κωμική παρέα, που όμως δεν καταφέρνει να παρουσιάσει νέους συναρπαστικούς χαρακτήρες και να αποβάλει τη χαβαλοκαφρίλα που πουλάει στο εφηβικό κοινό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η Χώρα του Θεού

Αιώνιο και εφήμερο συγκρούονται σε ένα μυστικιστικής ατμόσφαιρας, σιωπηλό και εικαστικά εντυπωσιακό χερτζογκικό έπος πάνω στην αυτοκαταστροφική ανθρώπινη ματαιοδοξία και το ακατάλυτο φυσικό μεγαλείο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
26/01/2023

Joyland

Ξεπερνώντας τα μελοδραματικά προσκόμματα, η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα ακτινογραφεί διεισδυτικά την πατριαρχική ασιατική/ μουσουλμανική πραγματικότητα και τα ανίκητα κοινωνικά ταμπού της.

Νοσταλγία

Γκανγκστερικό δράμα με στιβαρή ματιά και παλιομοδίτικη κοψιά, το οποίο διαχειρίζεται με αφηγηματική σιγουριά μια προβλέψιμη ιστορία αναπόδραστου παρελθόντος και επώδυνης νοσταλγίας.

Εκτός Ελέγχου

Καθαρόαιμη περιπέτεια στον αυτόματο πιλότο, η οποία αποφεύγει τις υπερβολικές αναταράξεις, ακολουθώντας ένα συνετά προβλέψιμο μέχρι κεραίας σχέδιο πτήσης.

Μπελ: Ο Δράκος και η Πριγκίπισσα

Η πραγματικότητα των social media κριτικάρεται εύστοχα μέσα από μια μοντέρνα, anime διασκευή της "Πεντάμορφης και του Τέρατος" που δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε ανήλικους θεατές.

Πού μπορείτε να δείτε τις ταινίες που είναι υποψήφιες για Όσκαρ

Ένας αναλυτικός οδηγός για να προλάβετε να δείτε όλα τα φιλμ μέχρι την απονομή των 95ων βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας.

To φεστιβάλ ντοκιμαντέρ "Πέρα από τα Σύνορα" έρχεται στην Αθήνα

Η διοργάνωση με έδρα το Καστελλόριζο φέρνει μαζί τις βραβευμένες ταινίες τεκμηρίωσης.