Ροβινσώνας Κρούσος

2

Ελεύθερη διασκευή του γνωστού μυθιστορήματος, που στοχεύει στο παιδικό κοινό. Απλό (και αποκλειστικά μεταγλωττισμένο) στόρι, εξαιρετικό 3D.

Ροβινσώνας Κρούσος

Ελεύθερη διασκευή του γνωστού μυθιστορήματος, που στοχεύει στο παιδικό κοινό. Απλό (και αποκλειστικά μεταγλωττισμένο) στόρι, εξαιρετικό 3D.

Ροβινσώνας Κρούσος - εικόνα 1

Π ρωτοπόρος του τρισδιάστατου σινεμά μέσω της εταιρείας του nWave, ο Βέλγος παραγωγός και σκηνοθέτης Μπεν Στάσεν έχει υπογράψει μια σειρά από εντυπωσιακά ντοκιμαντέρ, μυθοπλαστικές ταινίες σε IMAX φορμά και συμπαθέστατα animations («Ταξίδι στο Φεγγάρι», «Οι Περιπέτειες του Σάμμυ», «Το Μαγικό Σπίτι»). Το τελευταίο κινούμενο σχέδιό του διασκευάζει ελεύθερα το πασίγνωστο μυθιστόρημα του Ντάνιελ Ντεφόε, κάνοντας αρχή από ένα τσούρμο πειρατών το οποίο περισυλλέγει από ένα έρημο νησί τον ναυαγό Ροβινσώνα Κρούσο. Κι ενώ εκείνος διηγείται τα «κατορθώματά» του στο πλήρωμα, ο παπαγάλος Παρασκευάς αφηγείται σε δυο ποντίκια την αληθινή ιστορία τους.

Σ’ αυτήν οι πραγματικοί πρωταγωνιστές είναι μια ομάδα ζώων, από κατσίκα μέχρι χαμαιλέοντα και αρμαντίλο, τα οποία αναγκάζονται να συμβιώσουν σε ελάχιστα τετραγωνικά μέτρα γης με τον θαλασσοδαρμένο Κρούσο, αντιμετωπίζοντας από κοινού μια αγέλη από πεινασμένες κι αδίστακτες άγριες γάτες. Απλό, απλούστατο στόρι το οποίο αφιερώνει μεγάλο μέρος του στην επίθεση των γάτων στο δεντρόσπιτο της καλοσυνάτης παρέας μας, με τους αστείους χαρακτήρες, τις παρεξηγήσεις τους και την αλτρουιστική παλικαριά τους να μιλούν άπταιστα την αγαπημένη κινηματογραφική γλώσσα του παιδικού κοινού. Το καθαρό ψηφιακό σκίτσο βοηθάει προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ εντυπωσιακότατο (για καθαρά ευρωπαϊκή παραγωγή) είναι το τρισδιάστατο αποτέλεσμα. Η ταινία προβάλλεται μόνο μεταγλωττισμένη σε 2D και 3D.

Βέλγιο, Γαλλία. 2016. Διάρκεια: 90΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Ροβινσώνας Κρούσος

Robinson Crusoe
2
  • Animation
  • 2016
  • Διάρκεια: 90 '
  • Μπεν Στάσεν

Ένα τσούρμο πειρατών περισυλλέγει από ένα έρημο νησί τον ναυαγό Ροβινσώνα Κρούσο. Κι ενώ εκείνος διηγείται τα «κατορθώματά» του στο πλήρωμα, ο παπαγάλος Παρασκευάς αφηγείται σε δυο ποντίκια την αληθινή ιστορία τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

25 χρόνια από την πρεμιέρα του "In the Mood for Love"

Η "Ερωτική Επιθυμία" του Γουόνγκ Καρ Βάι διατηρεί αναλλοίωτη την έντασή της ακόμα και δύο δεκαετίες μετά την πρώτη προβολή της.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
20/05/2025

Ανταπόκριση από το 78ο Φεστιβάλ Καννών: Η "Nouvelle Vague" είναι πάντα της μόδας

Το "Φοινικικό Σχέδιο" του Γουές Άντερσον δεν έκρυβε εκπλήξεις, το "Die my Love" της Αν Ράμσεϊ δυστυχώς πολλές, αλλά ο σινεφίλ Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ ήταν αυτός ο οποίος έκλεψε τις εντυπώσεις.

Updated | Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 22/5

Ο Τομ Κρουζ, ο Πολ Σρέιντερ, ο Λεός Καράξ και η Λίλο με τον Στιτς προσεχώς τις μαρκίζες των κινηματογράφων

Έχω μια (δωρεάν) θέση για μαχητικές αβαν γκαρντ ταινίες από τη Βόρεια Αφρική και Νοτιοδυτική Ασία

Η film curator Róisín Tapponi μας μιλά για την ξεχωριστή σινεφίλ κοινότητα των Shasha Movies που μας συστήνεται με μια σειρά προβολές στο TAVROS μέχρι τις 23 Μαΐου.

78ο Φεστιβάλ Καννών: Η έκπληξη του "Sound of Falling", η απογοήτευση του "Eddington"

Το γερμανικό δράμα εποχής της Μάσα Σιλίνσκι εντυπωσίασε, αλλά και δίχασε, σε αντίθεση με την πολυαναμενόμενη μαύρη σάτιρα του Άρι Άστερ, η οποία άφησε παγωμένους τους κριτικούς.

Οι ταινίες που φέρνουν το καλοκαίρι στα σινεμά αυτήν την εβδομάδα

Ρομαντικές, νοσταλγικές και δροσερές προτάσεις από τον κινηματογραφικό οδηγό του "α".

"Mommies": Ένα τρυφερό ντοκιμαντέρ για τις λιγότερο ορατές μητρότητες

Ένα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους για τη μητρότητα και το δικαίωμα των παιδιών που γεννιούνται μέσω των αναπαραγωγικών τεχνολογιών να γνωρίζουν την αλήθεια για τις ρίζες τους, με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας.