Το Ηφαίστειο

3

Αργυρή Άρκτος στο Βερολίνο για μια παραμυθένια όσο και σκληρή ιστορία σύγκρουσης πολιτισμών που θυμίζει παλιό, καλό Βέρνερ Χέρτζογκ.

Το Ηφαίστειο

Στις πλαγιές ενός ενεργού ηφαιστείου της Γουατεμάλας, η 17χρονη Μαρία ετοιμάζεται να παντρευτεί έναν από τους επιστάτες της τοπικής φυτείας καφέ. Ωστόσο είναι ερωτευμένη με έναν νεαρό εργάτη που ονειρεύεται να φύγει για τις ΗΠΑ. Αργυρή Άρκτος στο Βερολίνο για μια παραμυθένια όσο και σκληρή ιστορία σύγκρουσης πολιτισμών που θυμίζει παλιό, καλό Βέρνερ Χέρτζογκ.

Το Ηφαίστειο - εικόνα 1

Στις πλαγιές ενός ενεργού ηφαιστείου της Γουατεμάλας, όπου κατοικούν μέλη της φυλής των Μάγιας, η 17χρονη Μαρία ετοιμάζεται να παντρευτεί έναν από τους επιστάτες της τοπικής φυτείας καφέ. Ωστόσο είναι ερωτευμένη με έναν νεαρό εργάτη που ονειρεύεται να φύγει για τις ΗΠΑ. Πρόκειται για ένα όνειρο τόσο κοντινό («Να, πίσω από το βουνό») όσο και απρόσιτο («Μεσολαβεί μόνο το… Μεξικό») για έναν κόσμο τον οποίο ο πρωτοεμφανιζόμενος Μπουσταμάντε παρουσιάζει με μυστικιστική μεγαλοπρέπεια και «εκστατική αλήθεια» – μόνιμο κινηματογραφικό ζητούμενο για τον Βέρνερ Χέρτζογκ. Έναν σκηνοθέτη που έχει επηρεάσει καταλυτικά τον 39χρονο Γουατεμαλέζο, ο οποίος υπογράφει εδώ μια παραμυθένια όσο και σκληρή ιστορία ενηλικίωσης και σύγκρουσης πολιτισμών που κέρδισε την Αργυρή Άρκτο στο περσινό φεστιβάλ Βερολίνου.

Γουατεμάλα, Γαλλία. 2015. Διάρκεια: 93΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM, SEVEN FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Ηφαίστειο

Ixcanul
3
  • Δραματική
  • 2015
  • Διάρκεια: 93 '
  • Χάιρο Μπουσταμάντε

Στις πλαγιές ενός ενεργού ηφαιστείου της Γουατεμάλας, η 17χρονη Μαρία είναι έτοιμη να παντρευτεί έναν από τους επιστάτες της τοπικής φυτείας καφέ. Ωστόσο είναι ερωτευμένη με έναν νεαρό εργάτη που ονειρεύεται να φύγει για τις ΗΠΑ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ένα φεμινιστικό ντοκιμαντέρ και το "Άκουσέ με" στο ΚΠΙΣΝ

Το νέο φιλμ της Μαρίας Ντούζα αλλά και μια επίκαιρη ταινία τεκμηρίωσης του HBO προβάλλονται στο πλαίσιο του φεστιβάλ WOW - Women of the World Festival.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/03/2023

Ο σκηνοθέτης Θάνος Αναστόπουλος αποκαλύπτει τα "Φαντάσματα της Επανάστασης"

Συζητάμε με το δημιουργό για το νέο υβριδικό φιλμ του, στο οποίο μύθος, πραγματικότητα και αληθινές προσωπικότητες της Ιστορίας εμφανίζονται μαγικά στη σύγχρονη Τεργέστη.

Η Ταινιοθήκη μεταμορφώνεται σε μια "Dreamland"

Ένα πλούσιο πρόγραμμα avant-garde, πειραματικών και ποιητικών ταινιών έρχεται στη μικρή αίθουσα του σινεμά της Ιεράς Οδού.

John Wick: Κεφάλαιο 4

Το πολύ σκληρό για να πεθάνει franchise επιστρέφει με σημάδια κόπωσης, πλην όμως προσφέρει ξανά απαράμιλλης γοητείας δράση με τη μορφή ενός σεβάσμιου ρέκβιεμ για τον πλέον δημοφιλή σύγχρονο action hero.

Η Λέιλα και τα Αδέρφια της

Βραβείο κριτικών στις Κάννες για ένα σφιχτοδεμένο, αν και μεγάλης διάρκειας, δράμα χαρακτήρων το οποίο ανατέμνει σε βάθος τις εύθραυστες ισορροπίες, τις εμμονές και τις πολλαπλές αγκυλώσεις της ιρανικής (και όχι μόνον) κοινωνίας.

Utama, το Σπίτι μας

Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο φεστιβάλ του Σάντανς για μια ντοκιμαντερίστικη, οπτικά μαγευτική ελεγεία πάνω σ’ έναν "παρελθόντα" τρόπο ζωής. Γήινο, αθόρυβο και περήφανο.

Ο Άντρας των Ονείρων μου

Βραβείο γυναικείας ερμηνείας στο Βερολίνο για μια συνολικά προβλέψιμη, αλλά διακριτικά καυστική και συναισθηματικά ώριμη κομεντί πάνω στην ανθρώπινη επικοινωνία, τη μάχη των δύο φύλων και την τεχνητή νοημοσύνη.