Ειμαρμένη

1

Θρίλερ, υπαρξιακό δράμα, πολιτικοκοινωνική καταγγελία και φαρσοκωμωδία μπερδεύονται άτσαλα σε μια προχειροφτιαγμένη, χύμα από ιδέες σάτιρα της νεοελληνικής –και όχι μόνο– πραγματικότητας.

Ειμαρμένη

Θρίλερ, υπαρξιακό δράμα, πολιτικοκοινωνική καταγγελία και φαρσοκωμωδία μπερδεύονται άτσαλα σε μια προχειροφτιαγμένη, χύμα από ιδέες σάτιρα της νεοελληνικής –και όχι μόνο– πραγματικότητας.

Ειμαρμένη - εικόνα 1

Μικρομηκάς, ηθοποιός, βοηθός σκηνοθέτη και cult φιγούρα του σύγχρονου ελληνικού σινεμά, ο Ανδρέας Μαριανός αποφασίζει να τα πει όλα με την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του. Από την ξεφωνημένη διαπλοκή πολιτικής εξουσίας-ΜΜΕ μέχρι το… «The Wicker Man», τίποτα δεν λείπει από αυτή την «Ειμαρμένη», η οποία θέλει έναν ραδιοφωνικό παραγωγό-ρεπόρτερ να αναλαμβάνει να καλύψει την υπόθεση του βίαιου θανάτου ενός συγγραφέα. Μεταβαίνοντας στο νησί που συνέβη το γεγονός, θα ανακαλύψει πως όλα συνδέονται με έναν άγιο, τον αγιογράφο του και τα τοπικά, επικίνδυνα μυστικά σε μια προχειροφτιαγμένη, με χύμα ιδέες σάτιρα της νεοελληνικής –και όχι μόνο– πραγματικότητας.

Μέσα της, τα κρύα σινεφίλ αστεία και οι τραγικές αναληθοφάνειες της πλοκής μπλέκονται με το σχολιασμό της αναπαράστασης ως ψευδαίσθησης, ενώ κανείς δεν καταλαβαίνει πότε το θρίλερ γίνεται πολιτικοκοινωνική καταγγελία και το υπαρξιακό δράμα φαρσοκωμωδία. Ίσως λιγότερο σοβαροφανές κι ακόμα πιο ανεξέλεγκτο, το τελικό ανεκδοτολογικό αποτέλεσμα θα μπορούσε να βάλει υποψηφιότητα ως η ένοχη απόλαυση της χρονιάς.

Ελλάδα. 2015. Διάρκεια: 97΄.

Περισσότερες πληροφορίες

Ειμαρμένη

1
  • Δραματική
  • 2015
  • Διάρκεια: 97 '
  • Ανδρέας Μαριανός

Ένας ρεπόρτερ αναλαμβάνει να καλύψει την υπόθεση βίαιου θανάτου ενός συγγραφέα. Μεταβαίνοντας στο νησί που συνέβη το γεγονός, ανακαλύπτει πως όλα συνδέονται με έναν αγιογράφο, έναν άγιο τον οποίο πρόκειται άμεσα να αναγνωρίσει επίσημα η εκκλησία και τα τοπικά, επικίνδυνα μυστικά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.