Ειμαρμένη

1

Θρίλερ, υπαρξιακό δράμα, πολιτικοκοινωνική καταγγελία και φαρσοκωμωδία μπερδεύονται άτσαλα σε μια προχειροφτιαγμένη, χύμα από ιδέες σάτιρα της νεοελληνικής –και όχι μόνο– πραγματικότητας.

Ειμαρμένη

Θρίλερ, υπαρξιακό δράμα, πολιτικοκοινωνική καταγγελία και φαρσοκωμωδία μπερδεύονται άτσαλα σε μια προχειροφτιαγμένη, χύμα από ιδέες σάτιρα της νεοελληνικής –και όχι μόνο– πραγματικότητας.

Ειμαρμένη - εικόνα 1

Μικρομηκάς, ηθοποιός, βοηθός σκηνοθέτη και cult φιγούρα του σύγχρονου ελληνικού σινεμά, ο Ανδρέας Μαριανός αποφασίζει να τα πει όλα με την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του. Από την ξεφωνημένη διαπλοκή πολιτικής εξουσίας-ΜΜΕ μέχρι το… «The Wicker Man», τίποτα δεν λείπει από αυτή την «Ειμαρμένη», η οποία θέλει έναν ραδιοφωνικό παραγωγό-ρεπόρτερ να αναλαμβάνει να καλύψει την υπόθεση του βίαιου θανάτου ενός συγγραφέα. Μεταβαίνοντας στο νησί που συνέβη το γεγονός, θα ανακαλύψει πως όλα συνδέονται με έναν άγιο, τον αγιογράφο του και τα τοπικά, επικίνδυνα μυστικά σε μια προχειροφτιαγμένη, με χύμα ιδέες σάτιρα της νεοελληνικής –και όχι μόνο– πραγματικότητας.

Μέσα της, τα κρύα σινεφίλ αστεία και οι τραγικές αναληθοφάνειες της πλοκής μπλέκονται με το σχολιασμό της αναπαράστασης ως ψευδαίσθησης, ενώ κανείς δεν καταλαβαίνει πότε το θρίλερ γίνεται πολιτικοκοινωνική καταγγελία και το υπαρξιακό δράμα φαρσοκωμωδία. Ίσως λιγότερο σοβαροφανές κι ακόμα πιο ανεξέλεγκτο, το τελικό ανεκδοτολογικό αποτέλεσμα θα μπορούσε να βάλει υποψηφιότητα ως η ένοχη απόλαυση της χρονιάς.

Ελλάδα. 2015. Διάρκεια: 97΄.

Περισσότερες πληροφορίες

Ειμαρμένη

1
  • Δραματική
  • 2015
  • Διάρκεια: 97 '
  • Ανδρέα Μαριανό

Ένας ρεπόρτερ αναλαμβάνει να καλύψει την υπόθεση βίαιου θανάτου ενός συγγραφέα. Μεταβαίνοντας στο νησί που συνέβη το γεγονός, ανακαλύπτει πως όλα συνδέονται με έναν αγιογράφο, έναν άγιο τον οποίο πρόκειται άμεσα να αναγνωρίσει επίσημα η εκκλησία και τα τοπικά, επικίνδυνα μυστικά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλοσοφικού Κινηματογράφου στο Ηράκλειο Κρήτης

4.000 επισκέπτες, 8 μέρες, ξεχωριστοί καλεσμένοι, 41 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, 8 εκπαιδευτικά εργαστήρια & παράλληλες δράσεις για όλους

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/05/2026

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε το ΠΣΚ στις αίθουσες

Όλες οι νέες ταινίες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 14 Μαΐου.

Δωρεάν ξεναγήσεις στο Μουσείο Κινηματογράφου της Ταινιοθήκης αυτή τη Δευτέρα

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε ένα μαγικό ταξίδι στην ιστορία του κινηματογράφου μέσα από σπάνια εκθέματα.

"The Batman - Part II": Σκάρλετ Γιόχανσον και Σεμπάστιαν Σταν οι νέες προσθήκες στο cast

Οι φήμες για τη συμμετοχή τους στο πολυαναμενόμενο σίκουελ επιβεβαιώθηκαν κι επίσημα από τον σκηνοθέτη.

Αποκλειστικό βίντεο από τη "Γκρίζα Ζώνη" - Πώς είναι να δουλεύεις με τον Γκάι Ρίτσι;

Τζέικ Τζίλενχαλ και Χένρι Κάβιλ συζητούν σε μια backstage συνέντευξη για την συνεργασία τους με τον γνωστό σκηνοθέτη.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (14-20/05)

Όλες οι κορυφαίες ταινίες που δεν θέλετε να χάσετε στη μεγάλη οθόνη αυτή την εβδομάδα.

50 χρόνια Αθηνόραμα: Όλες οι ταινίες του Φρανκενστάιν στην οθόνη

Ανατρέχουμε στο αρχείο των 50 χρόνων του αθηνοράματος και ξεχωρίζουμε στιγμιότυπα από τη βιωματική ιστορία του περιοδικού αλλά και της ίδιας της πόλης.