The Boy

2

Τυπικό θρίλερ τρόμου που τηρεί τα κλισέ, περιορίζει τα scary jumps και επιφυλάσσει ένα όχι και τόσο προβλέψιμο φινάλε.

The Boy

Τυπικό θρίλερ τρόμου που τηρεί τα κλισέ, περιορίζει τα scary jumps και επιφυλάσσει ένα όχι και τόσο προβλέψιμο φινάλε.

The Boy - εικόνα 1

Τι γυρεύει μια νεαρή, όμορφη Αμερικανίδα (η Λόρεν Κόαν του «The Walking Dead») σε μια απομονωμένη βρετανική έπαυλη; Προσφέρει απλώς τα απαραίτητα για το ιδανικό σετάρισμα μιας ταινίας τρόμου η οποία θέλει την Γκρέτα να αφήνει πίσω της μια σκοτεινή ιστορία, να διασχίζει τον Ατλαντικό και να αναλαμβάνει χρέη καλοπληρωμένης νταντάς για τους πλούσιους Χιλσάιρ. Όταν φτάνει στο εξοχικό αρχοντικό τους, όμως, διαπιστώνει αρχικά με έκπληξη και κατόπιν με τρόμο πως το νεαρό αγόρι του υπερήλικου ζευγαριού που πρέπει να φροντίσει είναι… μια κούκλα! Τηρώντας τα απαραίτητα σεναριακά προσχήματα και χωρίς να χάνει χρόνο, το «The Boy» εγκαθιστά άμεσα μια απειλητική ατμόσφαιρα μυστηρίου και στέλνει τους Χιλσάιρ διακοπές, αφήνοντας την Γκρέτα μόνη με το αυστηρό πρόγραμμα του μικρού Μπραμς.

Εκείνη το παραμελεί, η κούκλα μοιάζει να αντιδρά αλλόκοτα, ο άντρας που φροντίζει για τις προμήθειες του σπιτιού είναι έτοιμος να συμπαρασταθεί στο κορίτσι, και η σκοτεινή αμερικανική ιστορία θα κάνει τελικά την εμφάνισή της. Υπηρετώντας ένα τυπικό θρίλερ τρόμου, ο απρόσωπος Γουίλιαμ Μπρεντ Μπελ («Stay Alive», «Ο Διάβολος Μέσα της») επιδεικνύει αυτήν τη φορά χαρακτήρα και, αν και τηρεί όλα τα κλισέ, αποφεύγει τις υπερβολές και τις φλυαρίες, περιορίζει τα scary jumps και (μέσω του σεναρίου του Στέισι Μενίαρ) μας επιφυλάσσει ένα όχι και τόσο προβλέψιμο φινάλε. Κάτι που δεν θεωρείται απαραιτήτως αυτονόητο για το συγκεκριμένο κινηματογραφικό είδος.

ΗΠΑ. 2016. Διάρκεια: 98΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

The Boy

2
  • Τρόμου
  • 2016
  • Διάρκεια: 97 '
  • Γουίλιαμ Μπρεντ Μπελ

Μια νεαρή Αμερικανίδα αναλαμβάνει χρέη νταντάς για μια βρετανική οικογένεια, διαπιστώνοντας αρχικά με έκπληξη και κατόπιν με τρόμο πως το νεαρό αγόρι που πρέπει να φροντίσει είναι… μια κούκλα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Μια αποκλειστική ματιά στην υποψήφια για Όσκαρ "Αυτοκρατορία του Φωτός" (βίντεο)

Το "α" εξασφάλισε για τους αναγνώστες του ένα featurette της νέας ταινίας του Σαμ Μέντες ("Skyfall", "1917") που διεκδικεί Όσκαρ διεύθυνσης φωτογραφίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
30/01/2023

Αφιερώματα στους σκηνοθέτες Σταύρο Ψυλλάκη και Νικολάους Γκεϊρχάλτερ από το 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Το έργο δύο κορυφαίων δημιουργών έχει την τιμητική του στην προσεχή μεγάλη γιορτή των ταινιών τεκμηρίωσης.

Αναζητούνται θεατές: Πώς θα γεμίσουν ξανά τα σινεμά; Η Carousel Films απαντά

Ο υπεύθυνος της εταιρίας Βασίλης Κωνσταντόπουλος, απαντά στις ερωτήσεις του "α" στο πλαίσιο του ρεπορτάζ όπου αναζητούνται χειροπιαστές λύσεις για το μέλλον του κινηματογράφου.

Updated | Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 2/2

Επιστροφή στο γαλατικό χωριό, ένα ανατρεπτικό θρίλερ από τον Μ. Νάιτ Σιάμαλαν και ένα υποψήφιο για Όσκαρ φιλμ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Αναζητούνται θεατές: Πώς θα γεμίσουν ξανά τα σινεμά; Η One from the Heart απαντά

Οι υπεύθυνοι της εταιρίας Λευτέρης Αδαμίδης και Σοφία Αγγελίδου, απαντούν στις ερωτήσεις του "α" στο πλαίσιο του ρεπορτάζ όπου αναζητούνται χειροπιαστές λύσεις για το μέλλον του κινηματογράφου.

Ψηφίστε την καλύτερη ταινία του 2022 και κερδίστε 131 σινεφίλ δώρα!

Αναδείξτε τα κορυφαία φιλμ της χρονιάς και διεκδικήστε συλλεκτικά κινηματογραφικά δώρα.

Ένα must αφιέρωμα στον αιρετικό σκηνοθέτη Καβν ντε λα Κρουζ

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζονται όλες οι ταινίες του δημιουργού από τις Φιλιππίνες ο οποίος θα βρίσκεται στην Αθήνα.