Brooklyn

2

Μια συγκινητική, υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα Σέρσια Ρόναν προσπαθεί να δώσει πνοή και ένταση σε ένα ξεπερασμένα συναισθηματικό μυθιστορηματικό χρονικό.

Brooklyn

Μια συγκινητική, υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα Σέρσια Ρόναν προσπαθεί να δώσει πνοή και ένταση σε ένα ξεπερασμένα συναισθηματικό μυθιστορηματικό χρονικό.

Brooklyn - εικόνα 1

Ιστορικό μυθιστόρημα που το 2009 μπήκε στη μακρά λίστα για το βραβείο Man Booker, το «Brooklyn» του Κολμ Τόιμπιν διηγείται την οδύσσεια της Έιλις, μιας νεαρής Ιρλανδέζας, η οποία φτάνει στο Μπρούκλιν της δεκαετίας του ’50 και υπομονετικά χτίζει εκεί μια καινούργια, ευτυχισμένη ζωή. Μέχρι που το παρελθόν την καλεί ξανά, αναγκάζοντάς τη να διαλέξει ανάμεσα στην πατρίδα, στην οικογένεια και στον έρωτα.

Ο Νικ Χόρνμπι του «High Fidelity» και του «Για Ένα Αγόρι» το διασκευάζει σεναριακά με πιστό, αλλά εντελώς ξέπνοο και επίπεδο τρόπο, όπου καμία δραματική ένταση δεν γίνεται ποτέ απειλητική και οι χαρακτήρες κινούνται από το γραφικό ως το χαριτωμένα καλόκαρδο, παγιδευμένοι σε απλοϊκά, αν όχι τεχνητά, διλήμματα. Ο Τζον Κρόουλι του «Boy A» ανασυσταίνει με τη νοσταλγική προσοχή καλογυρισμένης τηλεταινίας τα ’50s, αφήνοντας την εξαιρετική, υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα (και πιθανότατα για Όσκαρ) Σέρσια Ρόναν («Εξιλέωση») να προσπαθεί να προσδώσει συγκίνηση και νεύρο σ’ αυτό το τόσο ξεπερασμένα συναισθηματικό χρονικό ενηλικίωσης.

Ιρλανδία, Μ. Βρετανία. 2015. Διάρκεια: 111΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Brooklyn

2
  • Δραματική
  • 2015
  • Διάρκεια: 111 '
  • Τζον Κρόουλι

Μια νεαρή Ιρλανδέζα φτάνει στο Μπρούκλιν της δεκαετίας του ’50 και υπομονετικά χτίζει εκεί μια καινούργια, ευτυχισμένη ζωή. Μέχρι που το παρελθόν την καλεί ξανά, αναγκάζοντάς την να διαλέξει ανάμεσα στην πατρίδα, την οικογένεια και τον έρωτα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".