Τοσοδούλικα: Η Κοιλάδα των Χαμένων Μυρμηγκιών

3

Ψηφιακό animation, φυσικό ντεκόρ και μια αρχετυπική ιστορία αλτρουισμού συνδυάζονται σε μια χαριτωμένη, ευρηματική οικολογική περιπέτεια χωρίς διαλόγους.

Τοσοδούλικα: Η Κοιλάδα των Χαμένων Μυρμηγκιών

Ψηφιακό animation, φυσικό ντεκόρ και μια αρχετυπική ιστορία αλτρουισμού συνδυάζονται σε μια χαριτωμένη, ευρηματική οικολογική περιπέτεια χωρίς διαλόγους.

Τοσοδούλικα: Η Κοιλάδα των Χαμένων Μυρμηγκιών - εικόνα 1

«Συνδυασμός των κινουμένων σχεδίων του Τεξ Έιβερι και του ντοκιμαντέρ ‘‘Μικρόκοσμος’’», όπως το περιγράφουν οι ίδιοι οι δημιουργοί του, το «Minuscule» είναι μια γαλλική τηλεοπτική σειρά εξάλεπτων επεισοδίων χωρίς διαλόγους και με ήρωες μια σειρά από χαριτωμένα έντομα. Απλή, κατανοητή απ’ όλους θεματολογία, χιούμορ, γουστόζοι πρωταγωνιστές και υποδειγματική σύζευξη ψηφιακού animation και φυσικών ντεκόρ έχουν εξασφαλίσει στο σίριαλ μια καριέρα στη μικρή οθόνη 100 και πλέον χωρών, συνταγή η οποία αντιγράφεται σοφά και στην πρώτη επίσκεψη των Τοσοδούλικων στη μεγάλη οθόνη. Σ’ αυτήν, τα απομεινάρια ενός πικνίκ θα γίνουν η αιτία για τον πόλεμο που θα ξεσπάσει ανάμεσα σε δύο μυρμηγκοφυλές.

Μια γενναία πασχαλίτσα που θα εμπλακεί άθελά της θα βοηθήσει τα καλοσυνάτα μαύρα μυρμήγκια να σώσουν τη φωλιά τους από την επίθεση των αδίστακτων κόκκινων. Με τα μυθοπλαστικώς στοιχειώδη αλλά ευρηματικότητα στην αφήγηση, έξυπνα οικολογικά μηνύματα (διαρκής χρήση των ανθρώπινων απορριμμάτων) και σινεφίλ αναφορές, το βωβό, μα εκφραστικότατο και κομψό αυτό ευρωπαϊκό animation κρύβει ευχάριστες εκπλήξεις, όχι μόνο για το ανήλικο κοινό του.

Γαλλία, Βέλγιο. 2013. Διάρκεια: 89΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM, SEVEN FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Τοσοδούλικα: Η Κοιλάδα των Χαμένων Μυρμηγκιών

Minuscule: La Vallée des Fourmis Perdues
3
  • Animation
  • 2013
  • Διάρκεια: 89 '
  • Τομά Ζαμπό

Σε ένα μικρό ξέφωτο, τα απομεινάρια ενός πικνίκ θα γίνουν η αιτία για τον πόλεμο που θα ξεσπάσει ανάμεσα σε δύο μυρμηγκοφυλές. Μια γενναία πασχαλίτσα που θα εμπλακεί άθελά της θα βοηθήσει τα καλοσυνάτα μαύρα μυρμήγκια να σώσουν τη φωλιά τους από την επίθεση των αδίστακτων κόκκινων μυρμηγκιών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".