Κανίβαλοι

Κακοσκηνοθετημένη, αντιδραστική και exploitation ταινία τρόμου, η οποία υποτίθεται πως σατιρίζει την πολιτική ορθότητα και την κινηματογραφική σοβαροφάνεια.

Κανίβαλοι

Μια ομάδα Αμερικανών ακτιβιστών ταξιδεύει ως το Περού για να σταματήσει ένα κατασκευαστικό έργο που αποψιλώνει το δάσος. Το αεροπλάνο της επιστροφής τους, όμως, πέφτει στη ζούγκλα και οι επιζώντες στα χέρια μιας φυλής κανιβάλων. Κακοσκηνοθετημένη, αντιδραστική και exploitation ταινία τρόμου, η οποία υποτίθεται πως σατιρίζει την πολιτική ορθότητα και την κινηματογραφική σοβαροφάνεια.

Κανίβαλοι - εικόνα 1

Κατά περίσταση ηθοποιός («Άδωξοι Μπάσταρδη»), αλλά κυρίως σεναριογράφος και σκηνοθέτης ταινιών τρόμου («Cabin Fever», «Hostel»), ο κολλητός του Ταραντίνο Ιλάι Ροθ είναι ένας φανατικός σινεφίλ, λάτρης των b-movies και ένας εκ των πρωτεργατών του torture porn (γραφικής, σαδιστικής βίας) σινεμά, που κυριαρχεί στο horror είδος τα τελευταία χρόνια. Στους «Κανιβάλους», οι οποίοι προβλήθηκαν στο φεστιβάλ του Τορόντο το 2013 και μόλις την προηγούμενη βδομάδα στις αμερικανικές αίθουσες, κάνει την έκπληξη και ξεπερνάει τον εαυτό του τόσο σε κακογουστιά όσο και σε κακοτεχνία.

Κανίβαλοι - εικόνα 2

Με σαφώς ειρωνική, δεδηλωμένη εξαρχής διάθεση, ακολουθεί μια ομάδα Αμερικανών ακτιβιστών που ταξιδεύει ως το Περού για να σταματήσει ένα κατασκευαστικό έργο το οποίο αποψιλώνει το δάσος. Το αεροπλάνο της επιστροφής της, όμως, πέφτει στη ζούγκλα και οι επιζώντες στα χέρια μιας φυλής κανιβάλων. Αυτό που ακολουθεί δύσκολα περιγράφεται, μετέωρο ανάμεσα σε κακοστημένη κωμωδία και το grindhouse cult «Ολοκαύτωμα των Κανιβάλων» (1980). Δήθεν απενοχοποιημένος κινηματογραφόφιλος χαβαλές δηλαδή, μα στην ουσία μια κακοσκηνοθετημένη, αντιδραστική και exploitation τρομοσάχλα, η οποία υποτίθεται πως σατιρίζει την πολιτική ορθότητα και την κινηματογραφική σοβαροφάνεια.

ΗΠΑ, Χιλή. 2013. Διάρκεια: 100΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Κανίβαλοι

The Green Inferno
  • Τρόμου
  • 2013
  • Διάρκεια: 100 '
  • Ιλάι Ροθ

Μια ομάδα Αμερικανών ακτιβιστών ταξιδεύει ως το Περού για να σταματήσει ένα κατασκευαστικό έργο που αποψιλώνει το δάσος. Το αεροπλάνο της επιστροφής τους, όμως, πέφτει στη ζούγκλα και οι επιζώντες στα χέρια μιας φυλής κανιβάλων.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.