Μάνα

2

Μια διαφορετική, συγκινητική και διδακτική, αλλά τηλεοπτικής λογικής ιστορία γυναικείας χειραφέτησης.

Μάνα

Το 1962 τέσσερα κορίτσια κατόρθωσαν, ύστερα από απανωτές προσπάθειες, να φύγουν από το σπίτι τους και να κλειστούν σε μοναστήρι. Μισό αιώνα αργότερα, φροντίζουν εγκαταλειμμένα και κακοποιημένα παιδιά μέσω του Λύρειου Παιδικού Χωριού, χωρίς κρατική ή εκκλησιαστική υποστήριξη. Μια διαφορετική, συγκινητική και διδακτική, αλλά τηλεοπτικής λογικής ιστορία γυναικείας χειραφέτησης.

Μάνα - εικόνα 1

Η «Μάνα» αφορά μια διαφορετική, συγκινητική και διδακτική, αλλά τηλεοπτικής λογικής ιστορία γυναικείας χειραφέτησης, σκηνοθετημένη απλά και ευαίσθητα από τη Βάλερι Κοντάκος του «Who’s on First?» (2006). Η ιστορία ξεκινά το 1962, όταν τέσσερα νεαρά κορίτσια κατορθώνουν, έπειτα από απανωτές προσπάθειες, να φύγουν από το σπίτι τους και να κλειστούν σε μοναστήρι.

Μισό αιώνα αργότερα, φροντίζουν εγκαταλελειμμένα και κακοποιημένα παιδιά μέσω του Λύρειου Παιδικού Χωριού στον Νέο Βουτζά, χωρίς κρατική ή εκκλησιαστική υποστήριξη. Αφοσιωμένες στο έργο τους και αφοπλιστικές μπροστά στην κάμερα, οι –τρεις πλέον– πρωταγωνίστριες δίνουν ένα διαφορετικό, βαθιά κοινωνικό ορισμό της μητρότητας, τον οποίο η ταινία αναδεικνύει γλαφυρά και εμπεριστατωμένα. Θα χρειαζόμασταν όμως περισσότερα στοιχεία για τη διαδρομή τους ως το σήμερα ή την ψυχολογική ερμηνεία των αλτρουιστικών πράξεών τους, που φαντάζει επιφανειακή.

Ελλάδα. 2014. Διάρκεια: 68΄.

Περισσότερες πληροφορίες

Μάνα

2
  • Ντοκιμαντέρ
  • 2015
  • Διάρκεια: 68 '
  • Βάλερι Κοντάκος

Το 1962 τέσσερα κορίτσια κατόρθωσαν, ύστερα από απανωτές προσπάθειες, να φύγουν από το σπίτι τους και να κλειστούν σε μοναστήρι. Μισό αιώνα αργότερα, φροντίζουν εγκαταλειμμένα και κακοποιημένα παιδιά μέσω του Λύρειου Παιδικού Χωριού, χωρίς κρατική ή εκκλησιαστική υποστήριξη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/04/2024

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.