Ο Αρχάριος

2

Εντελώς κλισέ, αλλά καλοκουρδισμένη κωμωδία ενήλικου κοινού, με έναν φορμαρισμένο ύστερα από πολύ καιρό Ρόμπερτ ντε Νίρο.

Ο Αρχάριος

Ο 70χρονος χήρος και συνταξιούχος Μπεν Γουίτακερ προσλαμβάνεται από μια εταιρεία πωλήσεων μέσω διαδικτύου ως εκπαιδευόμενος, για να αποδείξει γρήγορα πως η εργασιακή πείρα δεν είναι ποτέ ντεμοντέ. Εντελώς κλισέ, αλλά καλοκουρδισμένη κωμωδία ενήλικου κοινού, με έναν φορμαρισμένο ύστερα από πολύ καιρό Ρόμπερτ ντε Νίρο.

Ο Αρχάριος - εικόνα 1

Έχοντας γυρίσει 18 ταινίες τα τελευταία πέντε χρόνια, ο Ρόμπερτ ντε Νίρο διεκπεραιώνει πλέον τον ένα ρόλο και προχωρά τρέχοντας στον επόμενο, κατά προτίμηση κωμικό («Οδηγός Αισιοδοξίας», «Last Vegas», «Επιστροφή στο Ρινγκ»), που απαιτεί και τη λιγότερη δυνατή προσπάθεια. Φαίνεται όμως πως διέγνωσε κάτι (πιο) πολλά υποσχόμενο σ’ αυτόν του Μπεν Γουίτακερ, 70χρονου χήρου ο οποίος νιώθει άβολα ως συνταξιούχος, αναζητώντας κάτι παραπάνω από ένα ενδιαφέρον χόμπι.
Περνάει λοιπόν από συνέντευξη για μια θέση… εκπαιδευόμενου σε μια εταιρεία πωλήσεων μέσω διαδικτύου και τελικά προσλαμβάνεται, αποδεικνύοντας γρήγορα πως η εργασιακή πείρα δεν είναι ποτέ ντεμοντέ. Γίνεται το δεξί χέρι της εργασιομανούς και μητέρας ενός μικρού κοριτσιού Τζουλς, ιδιοκτήτριας της εταιρείας, η οποία είναι παγιδευμένη σε έναν οικονομικό, διοικητικό και συναισθηματικό κυκεώνα.

Ο Αρχάριος - εικόνα 2

Η τσαχπίνα Αν Χάθαγουεϊ δίνει τις πάσες και ο Ντε Νίρο παίζει –μετά από καιρό– μπάλα επιπέδου σε ένα εύκολο γήπεδο, το οποίο απαιτεί απλώς εκφραστική δεξιότητα και κωμικό τάιμινγκ. Η ειδικευμένη ως σκηνοθέτης («Αυτό που Θέλουν οι Γυναίκες»), αλλά και ταυτόχρονα ως σεναριογράφος («Κάλιο Αργά Παρά Αργότερα», «Είναι Μπερδεμένο») ενήλικων χολιγουντιανών κωμωδιών Νάνσι Μέγερς συντονίζει το πρωταγωνιστικό της δίδυμο σωστά, καλοκουρδίζει τη συνταγογραφημένη πλοκή και διασκεδάζει με την έξυπνη εναλλαγή των κλισέ.

Ο «Αρχάριος» είναι γεμάτος από δαύτα και αντιμετωπίζει τις ανθρώπινες σχέσεις με έναν οριακά ξεπερασμένο συναισθηματισμό. Λίγες φορές όμως κολλά για τα καλά στα μέλια του (η σχέση μεταξύ της Τζουλς και του συζύγου της) και συνολικά καταφέρνει να μεταδώσει ένα αξιοπρεπές μήνυμα χιουμοριστικής αισιοδοξίας, εκπληρώνοντας (σχεδόν) όλα όσα περιμένει ο θεατής μιας παλιομοδίτικης ρομαντικής κομεντί.

ΗΠΑ. 2015. Διάρκεια: 121΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Αρχάριος

The Intern
2
  • Κωμωδία
  • 2015
  • Διάρκεια: 121 '
  • Νάνσι Μέγιερς

Ο 70χρονος χήρος και συνταξιούχος Μπεν Γουίτακερ προσλαμβάνεται από μια εταιρεία πωλήσεων μέσω διαδικτύου ως εκπαιδευόμενος, για να αποδείξει γρήγορα πως η εργασιακή πείρα δεν είναι ποτέ ντεμοντέ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.