The Transporter Refueled

Φτηνιάρικο ως παραγωγή και αδέξιο ως εκτέλεση reboot μιας franchise γκαζο-χαβαλέ-επιτυχίας του Τζέισον Στέιθαμ.

The Transporter Refueled

Ο μισθοφόρος ως οδηγός κάθε είδους τροχοφόρας διαφυγής Φρανκ Μάρτιν αναλαμβάνει μια αποστολή που θα τον παγιδεύσει ανάμεσα σε μια μοιραία γυναίκα, έναν Ρώσο αρχιμαφιόζο και τον συνταξιούχο μυστικό πράκτορα πατέρα του. Φτηνιάρικο ως παραγωγή και αδέξιο ως εκτέλεση reboot μιας franchise γκαζο-χαβαλέ-επιτυχίας του Τζέισον Στέιθαμ.

The Transporter Refueled - εικόνα 1

H διά χειρός παραγωγού και σεναριογράφου Λικ Μπεσόν γκαζο-χαβαλέ επιτυχία, που το 2002 καθιέρωσε τον Τζέισον­ Στέιθαμ ως action hero, ακολουθούμενη από δύο σίκουελ κι ένα τηλεοπτικό σίριαλ (με τον Κρις Βανς), επιστρέφει «αναγεννημένη». Βασισμένο στην ίδια συνταγή, το φτηνιά­ρικο ως παραγωγή και αδέξιο ως εκτέλεση reboot θέλει τον νεαρό Φρανκ Μάρτιν, μισθοφόρο οδηγό κάθε είδους τροχοφόρας διαφυγής, να αναλαμβάνει μια φαινομενικά ρουτινιάρικη αποστολή, η οποία όμως θα τον παγιδεύσει ανάμεσα σε μια μοιραία γυναίκα, έναν Ρώσο αρχιμαφιόζο και τον… συνταξιούχο μυστικό πράκτορα πατέρα του. Τίποτα δεν λειτουργεί σωστά σε αυτήν τη χαλαρή και κοσμοπολίτικη περιπέτεια, εκτός ίσως από το γραφικό σκηνικό της γαλλικής Ριβιέρας.

Προσχηματική υπόθεση, αποτυχημένα αστεία, ανόητες ανατροπές και copy - paste καταδιώξεις συνωστίζονται σε ένα κινηματογραφικό σύμφυρμα που δεν είναι ούτε θεαματικό ούτε διασκεδαστικό, αλλά απλώς ανυπόφορο. Επιπλέον, ο πρόχειρος σχεδιασμός της παραγωγής (το εσωτερικό ενός Learjet αντιστοιχεί στα εξωτερικά πλάνα ενός γιγάντιου Airbus!) και η βαριεστημένη σκηνοθεσία του Καμίγ Ντελαμάρ («Brick Mansions») επιτείνουν τη γενικευμένη σύγχυση, με τις τραγικά wannabe cool ερμηνείες να δίνουν τη χαριστική βολή.

Γαλλία, Κίνα. 2015. Διάρκεια: 96΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

The Transporter Refueled

  • Περιπέτεια
  • 2015
  • Διάρκεια: 96 '
  • Καμίγ Ντελαμάρ

Ο μισθοφόρος ως οδηγός κάθε είδους τροχοφόρας διαφυγής Φρανκ Μάρτιν αναλαμβάνει μια αποστολή που θα τον παγιδεύσει ανάμεσα σε μια μοιραία γυναίκα, έναν Ρώσο αρχιμαφιόζο και τον συνταξιούχο μυστικό πράκτορα πατέρα του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
02/05/2024

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.