Άρωμα Ελευθερίας

1,5

Γενναίοι δυτικοί δημοσιογράφοι, κακοί Ιρανοί ασφαλίτες και μια αληθινή ιστορία που μετατρέπεται από τον γνωστό τηλεοπτικό κωμικό Τζον Στιούαρτ σε δραματικά χλιαρή και ιδεολογικά αφελή προπαγάνδα.

Άρωμα Ελευθερίας

Το 2009 ο Ιρανός ανταποκριτής του «Newsweek» Μαζιάρ Μπαχαρί επιστρέφει στην πατρίδα του για να καλύψει τις προεδρικές εκλογές. Έπειτα από μια τηλεοπτική συνέντευξη όμως συλλαμβάνεται και φυλακίζεται ως κατάσκοπος.

Άρωμα Ελευθερίας - εικόνα 1

Ευφυής και αστείος ως τηλεοπτικός κωμικός, ο Τζον Στιούαρτ γίνεται άλλος ένας σοβαροφανής δημιουργός όταν προσπαθεί να μας τα πει δραματικά. Βασισμένος στο bestseller χρονικό του ανταποκριτή του «Newsweek» Μαζιάρ Μπαχαρί, περνά για πρώτη φορά πίσω από την κάμερα και μας μεταφέρει στην Τεχεράνη των προεδρικών εκλογών του 2009, όταν ο Ιρανοκαναδός δημοσιογράφος επιστρέφει στη γενέτειρά του και γίνεται μάρτυρας της λαϊκής υποστήριξης στον μεταρρυθμιστή υποψήφιο Μουσαβί.

Νικητής όμως θα αναδειχτεί (με νοθεία) ο συντηρητικός Αχμαντινετζάντ και ο ίδιος θα βρεθεί φυλακισμένος ως κατάσκοπος ύστερα από μια χιουμοριστική συνέντευξη στην εκπομπή του Στιούαρτ «The daily show». Η ανάκρισή του από τον ασφαλίτη Τζαβαντί θα εξελιχτεί σε μελοδραματικό και συναισθηματικά πομπώδες μανιφέστο υπέρ της ελεύθερης σκέψης (ο Μπαχαρί συνομιλεί στο κελί με το φάντασμα του κομουνιστή πατέρα του!), επαναλαμβανόμενο, βαρετό, με ελάχιστες αιχμές αγωνίας ή συγκίνησης.

Παραδόξως, μετρημένες είναι και οι αδέξιες χιουμοριστικές πινελιές. Τελικά η οδύσσειά του υπερασπιστή της αλήθειας θα ολοκληρωθεί με ύφος παλιομοδίτικα διδακτικού δράματος, χάρη φυσικά στην αποτελεσματική παρέμβαση της αμερικανικής διπλωματίας.

Περισσότερες πληροφορίες

Άρωμα Ελευθερίας

Rosewater
1,5
  • Δραματική
  • 2014
  • Διάρκεια: 103 '
  • Τζον Στιούαρτ

Το 2009 ο Ιρανός ανταποκριτής του «Newsweek» Μαζιάρ Μπαχαρί επιστρέφει στην πατρίδα του για να καλύψει τις προεδρικές εκλογές. Έπειτα από μια τηλεοπτική συνέντευξη όμως συλλαμβάνεται και φυλακίζεται ως κατάσκοπος.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Μερικές ταινίες που πρέπει να δεις πριν το "Ανεμοδαρμένα Ύψη", σύμφωνα με την Έμεραλντ Φένελ

Η σκηνοθέτιδα που αναβιώνει το κλασσικό μυθιστόρημα στη μεγάλη οθόνη μοιράστηκε τις "ταινίες-έμπνευση" που πρέπει να δούμε πριν την πρεμιέρα του "Ανεμοδαρμένα Ύψη" στις 12/02.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΕΦΕΛΗ ΜΑΛΙΩΤΗ ΘΕΡΜΟΥ
30/01/2026

Εύα Στεφανή, πώς ήταν να μπαίνεις στην "Καρδιά του Ταύρου";

Μιλήσαμε με την καταξιωμένη Ελληνίδα σκηνοθέτρια για το τελευταίο της πρότζεκτ, τη σχέση της με τον εμβληματικό χορογράφο Δημήτρη Παπαϊωάννου και την άνθηση του ελληνικού ντοκιμαντέρ.

"Οι Ζωές των Άλλων": Το αριστούργημα του γερμανικού κινηματογράφου επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη

Είκοσι χρόνια μετά την κυκλοφορία της, η πολυβραβευμένη ταινία επανέρχεται για 7 μοναδικές προβολές, αποκλειστικά στον κινηματογράφο Δαναός.

Σε άλλα νέα, ο Tyler, the Creator θέλει να παίξει σε ταινία του Γιώργου Λάνθιμου

Μετά τον ρόλο του στο "Marty Supreme", ο διάσημος ράπερ δεν θα ησυχάσει αν δεν παίξει στο μοναδικό σύμπαν του Γιώργου Λάνθιμου.

Τελικά, αξίζει το hype το "Sirat";

Το υπνωτιστικό θρίλερ του Όλιβερ Λάσε έρχεται στις ελληνικές αίθουσες μετά από μια ηχηρή παρουσία κατά την περίοδο των βραβείων και είναι σίγουρο πως θα σας σοκάρει.

Όλες οι κριτικές των νέων ταινιών της εβδομάδας

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 29 Ιανουαρίου.

Φεστιβάλ του Sundance: Η κινηματογραφική χρονιά της Charlie XCX μάλλον ξεκινά

Τρεις ταινίες που παίζει η Charlie XCX έκαναν πρεμιέρα στο Sundance τις περασμένες ημέρες κι αυτή είναι μόνο η αρχή για τη διάσημη τραγουδίστρια.