Slow West

3

Αντιηρωικό γουέστερν που συνδυάζει με έναν παράξενο, αλλά επιτυχημένο τρόπο σκληρό ρεαλισμό, παραμυθένια διάθεση και σαρκαστικό χιούμορ.

Slow West

Ένας πρώην παράνομος προθυμοποιείται να συνοδεύσει και να προστατεύσει ένα νεαρό Σκοτσέζο, ο οποίος διασχίζει την επικίνδυνη επαρχιακή Αμερική του 1870 αναζητώντας την αγαπημένη του. Αντιηρωικό γουέστερν που συνδυάζει με έναν παράξενο, αλλά επιτυχημένο τρόπο σκληρό ρεαλισμό, παραμυθένια διάθεση και σαρκαστικό χιούμορ.

Slow West - εικόνα 1

Είμαι σίγουρος πως οι αδερφοί Κοέν θα καταδιασκέδασαν παρακολουθώντας το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Τζον Μακλίν, ενός βραβευμένου με BAFTA μικρού μήκους, θαρραλέου Σκοτσέζου, που χωρίς τη βοήθεια Αμερικανού ηθοποιού μεταφέρει το μύθο της Άγριας Δύσης στις πεδιάδες και στα βουνά της Νέας Ζηλανδίας, όπου έγιναν τα γυρίσματα του φιλμ. Σε ένα λίγο διαφορετικό από το στάνταρντ ντεκόρ των γουέστερν λοιπόν (και με ανάλογη, διακριτική δουλειά στην ενδυματολογία), ακολουθούμε έναν πρώην παράνομο ο οποίος προθυμοποιείται να συνοδεύσει και να προστατεύσει έναν νεαρό Σκοτσέζο που διασχίζει την επικίνδυνη επαρχιακή Αμερική του 1870 αναζητώντας την αγαπημένη του.

Έτσι, μια αντισυμβατική ιστορία ενηλικίωσης εξελίσσεται σε ένα ειδυλλιακό όσο και απειλητικό περιβάλλον, όπου ο ρομαντισμός και η βία, ο πολιτισμός και το άγριο ένστικτο, ο παλιός και ο νέος κόσμος συνυπάρχουν… όχι ακριβώς αρμονικά. Απολύτως αρμονικά, αντίθετα, ο Μακλίν συνδυάζει με έναν παράξενο, αλλά επιτυχημένο τρόπο σκληρό ρεαλισμό, παραμυθένια διάθεση και σαρκαστικό χιούμορ, σε ένα αντιηρωικό γουέστερν που πατά με το ένα πόδι στα πεσιμιστικά ’70s και με το άλλο στο μεταμοντέρνο σήμερα.

Μ. Βρετανία, Νέα Ζηλανδία. 2015. Διάρκεια: 84΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Πορεία Δυτικά

Slow West
3
  • Γουέστερν
  • 2015
  • Διάρκεια: 84 '
  • Τζον Μακλίν

Ένας πρώην παράνομος προθυμοποιείται να συνοδεύσει και να προστατεύσει έναν νεαρό Σκοτσέζο, ο οποίος διασχίζει την επικίνδυνη επαρχιακή Αμερική του 1870 αναζητώντας την αγαπημένη του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
26/04/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.