Ταξίδι στην Ιταλία

3

Τα αντίστοιχα τηλεοπτικά επεισόδια του δεύτερου κύκλου του τηλεοπτικού «The trip» διασκευάζονται σε ένα (λιγότερο πρωτότυπο, αλλά εξίσου απολαυστικό) road movie φιλοσοφικών διαπιστώσεων, φλεγματικού χιούμορ και ακόμη περισσότερων αστείων μιμήσεων.

Ταξίδι στην Ιταλία

Μετά το προ ετών γαστριμαργικό ταξίδι τους στη βόρεια Αγγλία, οι Βρετανοί κωμικοί Στιβ Κούγκαν και Ρομπ Μπράιντον επισκέπτονται τώρα έξι εστιατόρια σε διαφορετικά μέρη της Ιταλίας. Τα αντίστοιχα τηλεοπτικά επεισόδια του δεύτερου κύκλου του τηλεοπτικού «The trip» διασκευάζονται σε ένα (λιγότερο πρωτότυπο, αλλά εξίσου απολαυστικό) road movie φιλοσοφικών διαπιστώσεων, φλεγματικού χιούμορ και ακόμη περισσότερων αστείων μιμήσεων.

Ταξίδι στην Ιταλία - εικόνα 1

Μετά την επιτυχία της τηλεοπτικής μίνι σειράς του BBC «The trip» και της κινηματογραφικής βερσιόν που ακολούθησε (είδαμε το «Ταξίδι» στη χώρα μας τον Απρίλιο του 2011) ο σκηνοθέτης Μάικλ Γουιντερμπότομ και οι Βρετανοί κωμικοί Στιβ Κούγκαν και Ρομπ Μπράιντον επαναλαμβάνουν το δύο εκδοχών γευστικό road trip τους, αυτήν τη φορά με πιο κοσμοπολίτικο προορισμό. Από τον βρετανικό Βορρά μεταφέρονται στην ηλιόλουστη Ιταλία, όπου από τη Λιγουρία και την Τοσκάνη μέχρι τη Ρώμη, το Κάπρι και τη χερσόνησο του Αμάλφι επισκέπτονται και κριτικάρουν έξι εστιατόρια για λογαριασμό του «Observer».

Ανάμεσα στη μυθοπλασία και στο ντοκιμαντέρ, οι δύο πρωταγωνιστές­ και φίλοι συγχέουν δεξιοτεχνικά τον πραγματικό τους εαυτό με τον κινηματογραφικό τους χαρακτήρα (πατέρας ενός μικρού παιδιού, ο μπουχτισμένος Ρομπ αναζητά λίγη περιπέτεια, ενώ από τον Στιβ λείπουν το σπίτι και η οικογένειά του) και χρησιμοποιούν το ρεπορτάζ σαν απλή αφορμή για μια συναρπαστική διαδρομή πολιτιστικής ανακάλυψης.

Ταξίδι στην Ιταλία - εικόνα 2

Το μαγευτικό φυσικό σκηνικό είναι παρόν, αλλά παραμένει έντεχνα στο φόντο, καθώς οι ατακαδόρικες συζητήσεις περί έρωτα, μουσικής, νόστου, υστεροφημίας, καλλιτεχνικών επιλογών και φιλοσοφίας ζωής στο πρώτο πλάνο νοστιμίζουν αυτό το «Ταξίδι» περισσότερο και από τα λαχταριστά πιάτα που προσγειώνονται κάθε τόσο στο τραπέζι.

Αστεία καθημερινά προβλήματα διασταυρώνονται με διαχρονικά ερωτήματα, τα τραγούδια της Αλάνις Μορισέτ «συνομιλούν» με τα ποιήματα των Μπάιρον και Σέλεϊ, ενώ ο Αλ Πατσίνο ανοίγει κουβέντα με όλους τους Τζέιμς Μποντ (οι ξεκαρδιστικές μιμήσεις δίνουν και παίρνουν), πάντα όμως με έναν απροσδόκητο, αυτοσχεδιαστικό και απόλυτα φυσικό τρόπο. Έτσι, ακόμη κι αν η ευχάριστη πρωτοτυπία της πρώτης ταινίας απουσιάζει, η σπιρτάδα, η αυτοσαρκαστική διάθεση και η γλυκόπικρη επίγευση της γαστρο-κινηματογραφικής αυτής περιπέτειας παραμένουν εξίσου απολαυστικές.

Μ. Βρετανία. 2014. Διάρκεια: 108΄. Διανομή: FILMTRADE.

Περισσότερες πληροφορίες

Ταξίδι στην Ιταλία

The Trip to Italy
3
  • Κομεντί
  • 2014
  • Διάρκεια: 108 '
  • Μάικλ Γουιντερμπότομ

Μετά το προ ετών γαστριμαργικό road trip τους στη βόρεια Αγγλία, οι Βρετανοί κωμικοί Στιβ Κούγκαν και Ρομπ Μπράιντον επισκέπτονται τώρα έξι εστιατόρια σε διαφορετικά μέρη της Ιταλίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".