Λύσσα Κακιά

Ασύνταχτη, αφελής κι ελάχιστα αστεία νεανική «κωμωδία» πάνω στις σύγχρονες σχέσεις και στην ελληνική πραγματικότητα που τις περιβάλλει.

Λύσσα Κακιά

Η καθημερινότητα μιας ομάδας αγοριών και κοριτσιών που σπουδάζουν σε δραματική σχολή. Ασύνταχτη, αφελής κι ελάχιστα αστεία νεανική «κωμωδία» πάνω στις σύγχρονες σχέσεις και στην ελληνική πραγματικότητα που τις περιβάλλει.

Λύσσα Κακιά - εικόνα 1

Αφήνοντας προς το παρόν στην άκρη τα καταγγελτικά σινε-μανιφέστα («Σαπίλα, Ξεφτίλα και Τεκίλα»), ο ακάματος Νίκος Ζερβός επιστρέφει στο χώρο του θεάματος που συχνά τον εμπνέει («Τηλεκανίβαλλοι», «Show Bitch»), αυτήν τη φορά για να περιγράψει την καθημερινότητα μιας­ ομάδας αγοριών και κοριτσιών τα οποία σπουδάζουν σε δραματική σχολή. Το γραμμένο από τη Νίκη Σταυριανοπούλου και την πρωταγωνίστρια Ζωή Ζέρβα σενάριο εστιάζει στα προβλήματα μιας νέας γενιάς που μοιάζει σχεδόν ανέγγιχτη από την πρόσφατη κρίση, μια κοινωνική πραγματικότητα την οποία η ταινία προσπερνά για να διαπραγματευτεί αισθηματικά, οικογενειακά κι επαγγελματικά αδιέξοδα.

Το θέμα είναι πως τα εκθέτει και τα διαπραγματεύεται με έναν απόλυτα αφελή, ρηχό και τηλεοπτικά σχηματικό τρόπο, βάζοντας χαρακτήρες-καρικατούρες να ανταλλάσσουν κοινότοπες και δήθεν αστείες ατάκες. Ακόμη χειρότερα, η (όποια) πλοκή είναι τόσο ασύνταχτα στημένη και η αφήγηση τόσο «ανορθόγραφη», που για μισή και πλέον ώρα –καθώς κόσμος μπαίνει και κόσμος βγαίνει– δεν καταλαβαίνει κανείς ακριβώς ποιο είναι το στόρι, ποιο το ζητούμενό του και ποιοι οι βασικοί ήρωές του. Μέσα στην όλη σύγχυση ο Ζερβός πετά μεταμοντέρνες σφήνες και σχολιάζει… γκονταρικά­ (βλέπουμε και μια φωτό του Ζαν-Λικ) τα τεκταινόμενα, με «ανατρεπτικές» λεζάντες που εισβάλλουν ξαφνικά στο κάδρο. Δεν γελάς ούτε σε μία από αυτές, αν και είναι με διαφορά η ευρηματικότερη ιδέα όλης της ταινίας.

Ελλάδα. 2014. Διάρκεια: 96΄. Διανομή: FILMBOY PICTURES.

Περισσότερες πληροφορίες

Λύσσα Κακιά

  • Κωμωδία
  • 2014
  • Νίκος Ζερβός

Η καθημερινότητα μιας ομάδας αγοριών και κοριτσιών που σπουδάζουν σε δραματική σχολή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Πλήθος σινεφίλ αφιερωμάτων στο 38ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Οι πρώτες ανακοινώσεις του φεστιβάλ περιλαμβάνουν μια σειρά must προβολών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/10/2025

Όλες οι κριτικές των νέων ταινιών της εβδομάδας

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 23 Οκτωβρίου.

Η επανέκδοση που κάνει πρεμιέρα στα σινεμά

Μια αριστοτεχνική μεταφορά ενός σπουδαίου βιβλίου επιστρέφει στις μαρκίζες.

Αχινός

Φρέσκια ματιά στη βρετανική παράδοση του κοινωνικού ρεαλισμού μέσα από ένα διαβρωτικό μείγμα τρυφερότητας και απόγνωσης, χιούμορ και βαθιάς θλίψης. Από τον πρωταγωνιστή του "Τριγώνου της Θλίψης" Χάρις Ντίκινσον. | Powered by Uber.

Springsteen: Deliver Me from Nowhere

Το χρονικό της δημιουργίας του εμβληματικού LP "Nebraska" γίνεται ένα μελαγχολικό, ταιριαστό στο ύφος του άλμπουμ biopic, το οποίο θα χρειαζόταν ένα δραματικά βαθύτερο υπόβαθρο. | Powered by Uber.

Το Φιλί της Γυναίκας Αράχνης

Μεταφορά ενός μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ, βασισμένο σε οσκαρική ταινία. Άνευρο, ελάχιστα πειστικό και αδέξιο στην εναλλαγή πραγματικότητας - φαντασίας, με ερμηνευτική έκπληξη τον ταλαντούχο Τόνατιου. | Powered by Uber.

Η Κατάρα του Σέλμπι Όουκς

Found footages, home videos και κλασική αφήγηση συνδυάζονται σε μια "υβριδική" ταινία τρόμου, η οποία χτίζει ατμόσφαιρα, αλλά δεν έχει στέρεο στόρι για να την υποστηρίξει. | Powered by Uber.