Οδηγός Cinema

Vice. Η Πόλη της Βίας

Το «Westworld» συναντά το «Blade Runner» σε μια sci-fi περιπέτεια της συμφοράς, ακλόνητο φαβορί σε κάθε κατηγορία Χρυσού Βατόμουρου.

Vice. Η Πόλη της Βίας

Ο Τζούλιαν Μάικλς έχει σχεδιάσει τον απόλυτο προορισμό διασκέδασης του μέλλοντος: το Vice, ένα fun park όπου οι πελάτες μπορούν να εκπληρώσουν μέσω των ανδροειδών κατοίκων του όλες τις φαντασιώσεις τους. Όταν μια από αυτούς μαθαίνει την αλήθεια κι αποδρά, βρίσκεται ανάμεσα στα πυρά των απεσταλμένων του Μάικλς κι ενός ασυμβίβαστου πλην τίμιου αστυνομικού. Το «Westworld» συναντά το «Blade Runner» σε μια sci-fi περιπέτεια της συμφοράς, ακλόνητο φαβορί σε κάθε κατηγορία Χρυσού Βατόμουρου.

Vice. Η Πόλη της Βίας - εικόνα 1

Ορισμός της απόλυτα αποτυχημένης ταινίας σε κάθε επίπεδο, το «Vice» είναι μια τόσο πρόχειρα­ στημένη και τόσο άτσαλα εκτελεσμένη περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας που δεν θα περνούσε ούτε καν σαν straight to video παραγωγή στη δεκαετία του ’80. Σαν μοντέρνος Εντ Γουντ, αλλά χωρίς την παραμικρή cult διάθεση, ο δευτεροκλασάτος σκηνοθέτης δράσης Μπράιαν Μίλερ βάζει παντού μπλε φίλτρα και νομίζει ότι δημιουργεί φουτουριστική ατμόσφαιρα, μεταφέροντάς μας σε ένα μέλλον όπου ο Τζούλιαν Μάικλς έχει σχεδιάσει τον απόλυτο προορισμό­ δια­σκέδασης: το Vice, ένα fun park όπου οι πελάτες μπορούν να εκπληρώσουν μέσω των ανδροειδών κατοίκων του όλες τις (παράνομες) φαντασιώσεις τους.

Όταν όμως μία από αυτούς μαθαίνει την αλήθεια και αποδρά, βρίσκεται ανάμεσα στα πυρά των απεσταλμένων του Μάικλς κι ενός ασυμβίβαστου πλην τίμιου αστυνομικού – του ανεκδιήγητου Τόμας Τζέιν­ («The Punisher») στο χειρότερο ρόλο της καριέρας του. Από κοντά και ο καλοντυμένος Μπρους Γουίλις, ο οποίος μιλά ψιθυριστά για να μοιάζει cool, και η εντελώς άχαρη Άμπιρ Τσάιλντερς, σε μια αθέλητη παρωδία των «Westworld» και «Blade Runner», έτοιμη να σαρώσει τα Χρυσά Βατόμουρα.

ΗΠΑ. 2015. Διάρκεια: 96΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM, SEVEN FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Vice: Η Πόλη της Βίας

Vice
  • Περιπέτεια
  • 2015
  • Διάρκεια: 96 '
  • Μπράιαν Μίλερ

Ο Τζούλιαν Μάικλς έχει σχεδιάσει τον απόλυτο προορισμό διασκέδασης του μέλλοντος: το Vice, ένα fun park όπου οι πελάτες μπορούν να εκπληρώσουν μέσω των ανδροειδών κατοίκων του όλες τις φαντασιώσεις τους. Όταν μια από αυτούς μαθαίνει την αλήθεια κι αποδρά, βρίσκεται ανάμεσα στα πυρά των απεσταλμένων του Μάικλς κι ενός ασυμβίβαστου πλην τίμιου αστυνομικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τα Κορδόνια

Ανατομία των περίπλοκων, αντιφατικών οικογενειακών δεσμών και συμβιβασμών, η οποία δεν μπορεί να συντάξει σωστά τις ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις και ιδέες της.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
19/05/2022

Το Κοστούμι

Δραματικό θρίλερ δωματίου και διαδοχικών ανατροπών από τον οσκαρικό σεναριογράφο του "Παιχνιδιού της Μίμησης".

Νύχτα της Φωτιάς

Χρυσή Αθηνά στις Νύχτες Πρεμιέρας για μια λυρική και ταυτόχρονα σκληρά ρεαλιστική ιστορία ενηλικίωσης, η οποία χειρίζεται με ευαίσθητη ειλικρίνεια τις ηρωίδες, τα συναισθήματα και τα κοινωνικοπολιτικά της σχόλια.

Άνοιξη σε Μια Μικρή Πόλη

Χαμένο για χρόνια κινέζικο δράμα ημιτονίων και καταπιεσμένων παθών, από τις σημαντικότερες στιγμές του μεταπολεμικού ασιατικού σινεμά.

Κώδικας: Εκδίκηση

Ένας έμπειρος σκηνοθέτης ταινιών δράσης ("Επιχείρηση Χρυσά Μάτια", "Casino Royale") κάνει ό,τι μπορεί για να δώσει νεύρο σε μια άνιση περιπέτεια εκδίκησης, η οποία, όταν αρχίζει να συνδέει τα κομμάτια της πλοκής, δεν έχει πια την παραμικρή πρωτότυπη ιδέα.

Έναρξη του φεστιβάλ Κανών με ζόμπι και Ζελένσκι

Μετά από μια πλήρη ακύρωση και μια χρονιά διστακτικής επανεκκίνησης, η μεγαλύτερη σινε-γιορτή σήκωσε αυλαία με ρεκόρ προσέλευσης, χαλαρή σινεφίλ διάθεση και έναν απρόσμενο καλεσμένο.

Επιχείρηση Κιμάς

Μια αληθινή κατασκοπική ιστορία διανθίζεται με ρομάντζο, σασπένς και ηρωισμό, πακεταρισμένη σαν ανώδυνη σινε-διασκέδαση που στην ούγια γράφει "βρετανική παραγωγή".