Οδηγός Cinema

Vice. Η Πόλη της Βίας

Το «Westworld» συναντά το «Blade Runner» σε μια sci-fi περιπέτεια της συμφοράς, ακλόνητο φαβορί σε κάθε κατηγορία Χρυσού Βατόμουρου.

Vice. Η Πόλη της Βίας

Ο Τζούλιαν Μάικλς έχει σχεδιάσει τον απόλυτο προορισμό διασκέδασης του μέλλοντος: το Vice, ένα fun park όπου οι πελάτες μπορούν να εκπληρώσουν μέσω των ανδροειδών κατοίκων του όλες τις φαντασιώσεις τους. Όταν μια από αυτούς μαθαίνει την αλήθεια κι αποδρά, βρίσκεται ανάμεσα στα πυρά των απεσταλμένων του Μάικλς κι ενός ασυμβίβαστου πλην τίμιου αστυνομικού. Το «Westworld» συναντά το «Blade Runner» σε μια sci-fi περιπέτεια της συμφοράς, ακλόνητο φαβορί σε κάθε κατηγορία Χρυσού Βατόμουρου.

Vice. Η Πόλη της Βίας - εικόνα 1

Ορισμός της απόλυτα αποτυχημένης ταινίας σε κάθε επίπεδο, το «Vice» είναι μια τόσο πρόχειρα­ στημένη και τόσο άτσαλα εκτελεσμένη περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας που δεν θα περνούσε ούτε καν σαν straight to video παραγωγή στη δεκαετία του ’80. Σαν μοντέρνος Εντ Γουντ, αλλά χωρίς την παραμικρή cult διάθεση, ο δευτεροκλασάτος σκηνοθέτης δράσης Μπράιαν Μίλερ βάζει παντού μπλε φίλτρα και νομίζει ότι δημιουργεί φουτουριστική ατμόσφαιρα, μεταφέροντάς μας σε ένα μέλλον όπου ο Τζούλιαν Μάικλς έχει σχεδιάσει τον απόλυτο προορισμό­ δια­σκέδασης: το Vice, ένα fun park όπου οι πελάτες μπορούν να εκπληρώσουν μέσω των ανδροειδών κατοίκων του όλες τις (παράνομες) φαντασιώσεις τους.

Όταν όμως μία από αυτούς μαθαίνει την αλήθεια και αποδρά, βρίσκεται ανάμεσα στα πυρά των απεσταλμένων του Μάικλς κι ενός ασυμβίβαστου πλην τίμιου αστυνομικού – του ανεκδιήγητου Τόμας Τζέιν­ («The Punisher») στο χειρότερο ρόλο της καριέρας του. Από κοντά και ο καλοντυμένος Μπρους Γουίλις, ο οποίος μιλά ψιθυριστά για να μοιάζει cool, και η εντελώς άχαρη Άμπιρ Τσάιλντερς, σε μια αθέλητη παρωδία των «Westworld» και «Blade Runner», έτοιμη να σαρώσει τα Χρυσά Βατόμουρα.

ΗΠΑ. 2015. Διάρκεια: 96΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM, SEVEN FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Vice: Η Πόλη της Βίας

Vice
  • Περιπέτεια
  • 2015
  • Διάρκεια: 96 '

Ο Τζούλιαν Μάικλς έχει σχεδιάσει τον απόλυτο προορισμό διασκέδασης του μέλλοντος: το Vice, ένα fun park όπου οι πελάτες μπορούν να εκπληρώσουν μέσω των ανδροειδών κατοίκων του όλες τις φαντασιώσεις τους. Όταν μια από αυτούς μαθαίνει την αλήθεια κι αποδρά, βρίσκεται ανάμεσα στα πυρά των απεσταλμένων του Μάικλς κι ενός ασυμβίβαστου πλην τίμιου αστυνομικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Για Πάντα Κοντά σου

Η κοινωνική, οικογενειακή και ψυχολογική καθημερινότητα της βρετανικής εργατικής τάξης αποκαλύπτεται μέσα από μια ζυγισμένη συναισθηματικά ιστορία ενηλικίωσης και αποχαιρετισμού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
13/01/2022

Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ

Αδέξια προσπάθεια αποτύπωσης των ιδιαιτεροτήτων μιας καλλιτεχνικής περσόνας με τους δικούς της όρους (με "φασμπιντερικό" δηλαδή τρόπο).

Τι Βλέπουμε Όταν Κοιτάμε τον Ουρανό;

Οι λεπτομέρειες της καθημερινότητας γίνονται ποιητικοί πρωταγωνιστές σε ένα σύγχρονο ρομαντικό παραμύθι.

Σχέδιο Διάσωσης

Μια πολλά υποσχόμενη ιδέα αναπτύσσεται με φρεσκάδα, χάνει όμως σταδιακά τη δυναμική και το χιούμορ της, για να καταλήξει σε μια προκάτ διδακτική περιπέτεια για το προεφηβικό κοινό.

Ο "Spider-man" συνεχίζει να καταρρίπτει τα εισπρακτικά ρεκόρ

Αδέξιο ξεκίνημα για τις "Πράκτορες 355" στα αμερικανικά σινεμά, την ώρα που ο "Spider-man" σπάει τα κοντέρ.

Εισιτήρια του τετραημέρου των Φώτων: Το "Σμύρνη μου Αγαπημένη" αντεπιτίθεται

Για πρώτη φορά από την πρεμιέρα τους, η ελληνική υπερπαραγωγή έβαλε περισσότερους θεατές στις αίθουσες από το υπερηρωικό "Spider-man: No Way Home".

Οι ταινίες του Πολ Τόμας Άντερσον στη σωστή σειρά

Με αφορμή την καινούρια ταινία τού οκτώ φορές υποψήφιου για Όσκαρ Αμερικανού σκηνοθέτη "Πίτσα Γλυκόριζα", ανατρέχουμε στη φιλμογραφία του με αυστηρά αξιολογική σειρά.