Vice. Η Πόλη της Βίας

Το «Westworld» συναντά το «Blade Runner» σε μια sci-fi περιπέτεια της συμφοράς, ακλόνητο φαβορί σε κάθε κατηγορία Χρυσού Βατόμουρου.

Vice. Η Πόλη της Βίας

Ο Τζούλιαν Μάικλς έχει σχεδιάσει τον απόλυτο προορισμό διασκέδασης του μέλλοντος: το Vice, ένα fun park όπου οι πελάτες μπορούν να εκπληρώσουν μέσω των ανδροειδών κατοίκων του όλες τις φαντασιώσεις τους. Όταν μια από αυτούς μαθαίνει την αλήθεια κι αποδρά, βρίσκεται ανάμεσα στα πυρά των απεσταλμένων του Μάικλς κι ενός ασυμβίβαστου πλην τίμιου αστυνομικού. Το «Westworld» συναντά το «Blade Runner» σε μια sci-fi περιπέτεια της συμφοράς, ακλόνητο φαβορί σε κάθε κατηγορία Χρυσού Βατόμουρου.

Vice. Η Πόλη της Βίας - εικόνα 1

Ορισμός της απόλυτα αποτυχημένης ταινίας σε κάθε επίπεδο, το «Vice» είναι μια τόσο πρόχειρα­ στημένη και τόσο άτσαλα εκτελεσμένη περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας που δεν θα περνούσε ούτε καν σαν straight to video παραγωγή στη δεκαετία του ’80. Σαν μοντέρνος Εντ Γουντ, αλλά χωρίς την παραμικρή cult διάθεση, ο δευτεροκλασάτος σκηνοθέτης δράσης Μπράιαν Μίλερ βάζει παντού μπλε φίλτρα και νομίζει ότι δημιουργεί φουτουριστική ατμόσφαιρα, μεταφέροντάς μας σε ένα μέλλον όπου ο Τζούλιαν Μάικλς έχει σχεδιάσει τον απόλυτο προορισμό­ δια­σκέδασης: το Vice, ένα fun park όπου οι πελάτες μπορούν να εκπληρώσουν μέσω των ανδροειδών κατοίκων του όλες τις (παράνομες) φαντασιώσεις τους.

Όταν όμως μία από αυτούς μαθαίνει την αλήθεια και αποδρά, βρίσκεται ανάμεσα στα πυρά των απεσταλμένων του Μάικλς κι ενός ασυμβίβαστου πλην τίμιου αστυνομικού – του ανεκδιήγητου Τόμας Τζέιν­ («The Punisher») στο χειρότερο ρόλο της καριέρας του. Από κοντά και ο καλοντυμένος Μπρους Γουίλις, ο οποίος μιλά ψιθυριστά για να μοιάζει cool, και η εντελώς άχαρη Άμπιρ Τσάιλντερς, σε μια αθέλητη παρωδία των «Westworld» και «Blade Runner», έτοιμη να σαρώσει τα Χρυσά Βατόμουρα.

ΗΠΑ. 2015. Διάρκεια: 96΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM, SEVEN FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Vice: Η Πόλη της Βίας

Vice
  • Περιπέτεια
  • 2015
  • Διάρκεια: 96 '
  • Μπράιαν Μίλερ

Ο Τζούλιαν Μάικλς έχει σχεδιάσει τον απόλυτο προορισμό διασκέδασης του μέλλοντος: το Vice, ένα fun park όπου οι πελάτες μπορούν να εκπληρώσουν μέσω των ανδροειδών κατοίκων του όλες τις φαντασιώσεις τους. Όταν μια από αυτούς μαθαίνει την αλήθεια κι αποδρά, βρίσκεται ανάμεσα στα πυρά των απεσταλμένων του Μάικλς κι ενός ασυμβίβαστου πλην τίμιου αστυνομικού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.