John Wick

2

 Καταιγισμός χορογραφημένης και ανακυκλούμενης καρτουνίστικης βίας, σε ένα περιπετειώδες θρίλερ που ευτυχώς δεν παίρνει τον εαυτό του στα σοβαρά.

John Wick

Αποσυρμένος πέντε χρόνια από την ενεργό δράση, ο εκτελεστής της μαφίας Τζον Γουίκ αναγκάζεται να στραφεί εναντίον του παλιού αφεντικού του, ενός Ρώσου αρχιγκάνγκστερ, όταν ο γιος του τελευταίου κλέβει το αυτοκίνητο και σκοτώνει το σκύλο του. Καταιγισμός χορογραφημένης και ανακυκλούμενης καρτουνίστικης βίας, σε ένα περιπετειώδες θρίλερ που ευτυχώς δεν παίρνει τον εαυτό του στα σοβαρά.

John Wick - εικόνα 1

Αν για την εμπορικά καταξιωμένη Τζένιφερ Άνιστον το ανεξάρτητο «Cake» αποδεικνύεται το κερδισμένο καλλιτεχνικό στοίχημα που αναζητούσε, το «John Wick» είναι μια αναλόγου βεληνεκούς απρόσμενη ταμειακή επιτυχία για τον αφε­ρέγγυο εδώ και χρόνια ως action star Κιάνου Ριβς, πάλαι ποτέ δυναμικό πρωταγωνιστή του «Speed» και της «The Matrix» τριλογίας. Έτσι, με 43 εκατ. δολάρια αμερικανικές εισπράξεις, το ταραντινικών καταβολών περιπετειώδες θρίλερ των Τσαντ Σταέλσκι και Ντέιβιντ Λιτς, δύο έμπειρων στάντμαν που κάθισαν για πρώτη φορά στη σκηνοθετική καρέκλα, χάρισε στον ανέκφραστα cool ηθοποιό έναν ρόλο με προοπτικές franchise, αφού ήρωες σαν τον Τζον Γουίκ έχουν κάθε λόγο να επιστρέφουν φουριόζοι στη μεγάλη οθόνη.
Η παρθενική του εμφάνιση, πάντως, έχει να κάνει με ένα... χαριτωμένο σκυλάκι. Βαθιά απογοητευμένος από τον πρόσφατο θάνατο της γυναίκας του, ο πρώην εκτελεστής της μαφίας Τζον Γουίκ ζει μια ήσυχη, μοναχική ζωή.

John Wick - εικόνα 2

Αποσυρμένος πέντε χρόνια από την ενεργό δράση, θα πέσει ένα βράδυ θύμα ληστείας από μια ομάδα κακοποιών που δεν γνωρίζει την αληθινή του ταυτότητα­. Το μοιραίο λάθος τους όμως δεν είναι ότι θα τον τραυματίσουν και θα κλέψουν το σπορ αυτοκίνητό του, αλλά ότι θα σκοτώσουν το μικρό σκυλάκι-δώρο της αγαπημένης του. Αποφασισμένος να εκδικηθεί πάση θυσία, ο Τζον δεν θα κάνει πίσω ούτε όταν μάθει πως αρχηγός των ληστών είναι ο γιος του πρώην αφεντικού του, ενός Ρώσου πανίσχυρου αρχιμαφιόζου.
Κλοτσιές, μπουνιές, πιστολιές και μαχαιριές πέφτουν σαν καταρρακτώδης βροχή σε ένα σκηνοθετημένο με ενέργεια και αυτοσαρκαστική διάθεση ρεσιτάλ χορογραφημένης βίας, το οποίο διαθέτει μια απλή σεναριακή αφορμή και χίλιους κομπάρσους προς θεαματική ανάλωση. Στην ουσία το φιλμ επαναλαμβάνει μηχανιστικά ένα ελάχιστα πρωτότυπο μοτίβο, αλλά ο Σουηδός Μίκαελ Νίκβιστ (τριλογία του «Millennium») προσφέρει έναν στιλάτο κακό της παλιάς σχολής, το παρωδιακό χιούμορ κατά στιγμές λειτουργεί και κάθε ίχνος σοβαροφάνειας ευφυώς απουσιάζει. Α, και ο Κιάνου Ριβς κάνει μια χαρά τη δουλειά του όταν δεν μιλάει.

ΗΠΑ. 2014. Διάρκεια: 101΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM, SEVEN FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

John Wick

2
  • Περιπέτεια
  • 2014
  • Διάρκεια: 101 '
  • Τσαντ Σταέλσκι

Αποσυρμένος πέντε χρόνια από την ενεργό δράση, ο εκτελεστής της μαφίας Τζον Γουίκ αναγκάζεται να στραφεί εναντίον του παλιού αφεντικού του, ενός Ρώσου αρχιγκάνγκστερ, όταν ο γιος του τελευταίου κλέβει το αυτοκίνητο και σκοτώνει το σκύλο του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αυτό είναι το πρώτο θερινό σινεμά που ανοίγει φέτος

Επίσημα έναρξη στην καλοκαιρινή σεζόν με έναν τυπικά πιστό στον εαυτό του υπαίθριο κινηματογράφο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
16/04/2024

Κάννες 2024: Το "September" της Αριάν Λαμπέντ κάνει πρεμιέρα στο Ένα Κάποιο Βλέμμα

Το μεγάλου μήκους σκηνοθετικό ντεμπούτο της διακεκριμένης ηθοποιού παρουσιάζεται σύντομα στην Κρουαζέτ.

Ελληνικό box office: Ένα "Panda" δεν φέρνει την άνοιξη

Το "Kung Fu Panda 4" συνεχίζει να συναρπάζει τους νεαρούς κινηματογραφόφιλους, αλλά οι καινούριες ταινίες μοιάζουν να μην ενδιαφέρουν ιδιαίτερα ούτε μικρούς ούτε μεγάλους.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Βλέπουμε την "Κάρι" του Στίβεν Κινγκ στον Δαναό

Την ταινία σκηνοθετεί ο Μπράιαν Ντε Πάλμα, ο οποίος παρέδωσε μια από τις πιο εμβληματικές ταινίες τρόμου στην ιστορία και έκτοτε μπήκε στο πάνθεον των καλύτερων σκηνοθετών τρόμου.

Άνοιξαν οι συμμετοχές για το 14ο International Micro μ Festival

Ανοιχτό κάλεσμα σε Έλληνες και ξένους κινηματογραφιστές με στόχο την ανάδειξη της ταινίας μικρού μήκους.

Το παιδικό και εφηβικό φεστιβάλ "Psaroloco" επιστρέφει

Το φεστιβάλ ετοιμάζει μια σειρά ταινιών - εργαστηρίων - διαδραστικών εμπειριών και συζητήσεων ειδικά προσαρμοσμένων για μικρούς σινεφίλ.