Ένα Σπίτι στο Παρίσι

1,5

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του θεατρικού συγγραφέα Ίσραελ Χόροβιτς αποδεικνύεται άχρωμο και προβλέψιμο, προσφέροντας χαρακτήρες και καταστάσεις που δεν πείθουν.

Ένα Σπίτι στο Παρίσι

Ο Μαθάιας, ένας πρώην αλκοολικός μεσήλικας συγγραφέας, ταξιδεύει στο Παρίσι για να πουλήσει το πανάκριβο σπίτι που του άφησε ο πατέρας του. Φτάνοντας, όμως, θα μάθει ότι έχει δικαιώματα στο ακίνητο μετά το θάνατο της υπερήλικης Ματίλντ που ζει εκεί. Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του θεατρικού συγγραφέα Ίσραελ Χόροβιτς αποδεικνύεται άχρωμο και προβλέψιμο, προσφέροντας χαρακτήρες και καταστάσεις που δεν πείθουν.

Ένα Σπίτι στο Παρίσι - εικόνα 1

Ο πολύπειρος θεατρικός συγγραφέας Ίσραελ Χόροβιτς κάνει στα 75 του χρόνια το σκηνοθετικό του ντεμπούτο, μεταφέροντας το έργο­ του «My old lady» από τη σκηνή στην οθόνη. Πρόκειται για την ιστορία του Μαθάιας, ενός πρώην αλκοολικού μεσήλικου συγγραφέα, ο οποίος ταξιδεύει στο Παρίσι για να πουλήσει το πανάκριβο σπίτι που του άφησε ο πατέρας του. Σε αυτό­ όμως θα βρει την 94χρονη Ματίλντ, την οποία κατά έναν παράξενο τρόπο... κληρονόμησε μαζί με το διαμέρισμα. Ο τίτλος ιδιοκτησίας του, μάλιστα, είναι «viager», που σημαίνει ότι το ακίνητο θα περάσει στα χέρια του Μαθάιας μετά το θάνατο της υπερήλικης.

Σε αντίθεση με τον ήρωα, ο θεατής δεν συναντά μπροστά του ιδιαίτερες εκπλήξεις, με τον Χόροβιτς να προσφέρει ένα προβλέψιμο ταξίδι αυτογνωσίας, ξεχνώντας ταυτόχρονα ότι στο σινεμά υπάρχουν πράγματα που μπορείς να μη πεις, αλλά να δείξεις. Πέρα από την ακατάσχετη φλυαρία, το ξεθυμασμένο χιούμορ, ο ηθικός διδακτισμός και οι μελό καταστάσεις που δεν πείθουν εξουδετερώνουν το πρωτοκλασάτο καστ της ταινίας, το οποίο προσπαθεί, αλλά δεν τα καταφέρνει να ζωηρέψει τη δημιουργικά ­ρυτιδιασμένη δραμεντί.

Αγγλία, Γαλλία. 2014. Διάρκεια: 106΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Ένα Σπίτι στο Παρίσι

My Old Lady
1,5
  • Κομεντί
  • 2014
  • Διάρκεια: 107 '
  • Ίσραελ Χόροβιτς

Ο Μαθάιας, ένας πρώην αλκοολικός μεσήλικας συγγραφέας, ταξιδεύει στο Παρίσι για να πουλήσει το πανάκριβο σπίτι που του άφησε ο πατέρας του. Φτάνοντας, όμως, θα μάθει ότι έχει δικαιώματα στο ακίνητο μετά το θάνατο της 94χρονης Ματίλντ που ζει εκεί. Χωρίς να έχει ούτε ευρώ στη τσέπη του, ο αποτυχημένος συγγραφέας καλείται να βρει λύση στα οικονομικά και υπαρξιακά του αδιέξοδα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".