Η Κακή Μέρα Από το Πρωί Φαίνεται

1,5

Περισσότερο υπερβολική και λιγότερο αστεία οικογενειακή κωμωδία συγκαταβατικά απλοϊκών μηνυμάτων.

Η Κακή Μέρα Από το Πρωί Φαίνεται

Την παραμονή των δωδεκάτων γενεθλίων του, ο Αλεξάντερ περνάει τη χειρότερη ημέρα της ζωής του, καθώς από το πρωί η μία συμφορά διαδέχεται την άλλη. Η οικογένειά του δεν δείχνει να του συμπαραστέκεται, μέχρι που ξημερώνει η επόμενη μέρα και οι γονείς με τα αδέλφια του ζουν με τη σειρά τους ένα φοβερό, απαίσιο, καθόλου καλό, για την ακρίβεια φρικτό 24ωρο. Περισσότερο υπερβολική και λιγότερο αστεία οικογενειακή κωμωδία συγκαταβατικά απλοϊκών μηνυμάτων.

Η Κακή Μέρα Από το Πρωί Φαίνεται - εικόνα 1

Αφού έγινε τηλεοπτική σειρά αλλά και θεατρική παράσταση, το παιδικό μπεστ σέλερ της Τζούντιθ Βίορστ που εκδόθηκε το 1972 δοκιμάζει τώρα και την κινηματογραφική του τύχη στα χέρια του άχρωμου («Νιάτα σε Έξαψη») και κυρίως τηλεοπτικού Μιγκέλ Αρτέτα. Χτισμένο πάνω στο θεμέλιο λίθο της αγίας αμερικανικής οικογένειας, το στόρι του έχει να κάνει με την παραμονή των δωδέκατων γενεθλίων του Αλεξάντερ, η οποία εξελίσσεται σε μία από τις πιο γκαντέμικες ημέρες του.
Η οικογένειά του δεν δείχνει να συμπαραστέκεται στο δράμα του, μέχρι που ξημερώνει η επόμενη ημέρα και οι γονείς με τα αδέρφια του ζουν με τη σειρά τους ένα ατελείωτα εφιαλτικό 24ωρο. Χωρίς να χάνει το τέμπο της, η ταινία συσσωρεύει συμπτώσεις και παρεξηγήσεις – κάποιες αστείες, αλλά ως επί το πλείστον απλώς χλιαρές. Η ιδέα τού όλα πάνε εντελώς στραβά μέχρι να στραβώσουν ακόμη περισσότερο τεντώνεται τόσο που ξεχειλώνει οριστικά, η αντίστροφη διαδρομή είναι στρωμένη με βολικές αφέλειες και ο φιλότιμος Στιβ Καρέλ επιμένει μόνος εναντίον όλων. Αλλά δεν θα καθίσει να σκάσει κιόλας…

ΗΠΑ. 2014. Διάρκεια: 81΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Κακή Μέρα Από το Πρωί Φαίνεται

Alexander and the Terrible, Horrible,no Good, Very Bad Day
1,5
  • Κωμωδία
  • 2014
  • Διάρκεια: 81 '
  • Μιγκέλ Αρτέτα

Την παραμονή των δωδέκατων γενεθλίων του, ο Αλεξάντερ περνάει τη χειρότερη ημέρα της ζωής του, καθώς από το πρωί η μία συμφορά διαδέχεται την άλλη. Η οικογένειά του δεν δείχνει να του συμπαραστέκεται, μέχρι που ξημερώνει η επόμενη ημέρα και οι γονείς με τα αδέλφια του ζουν με τη σειρά τους ένα φοβερό, απαίσιο, καθόλου καλό, για την ακρίβεια φρικτό 24ωρο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αθηναϊκή πρεμιέρα για το ντοκιμαντέρ "Εμπρός: ένα ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο"

Ένα ντοκιμαντέρ της Άλκηστις Καφετζή για την αυτοδιαχείριση, τη πολυφωνία και την αντίσταση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

Τα ευρωπαϊκά βραβεία animation Emile Awards στο Animasyros 2024

Η μεγάλη γιορτή των ευρωπαϊκών βραβείων κινουμένων σχεδίων έρχεται ξανά για να βραβεύσει τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς.

Το ντοκιμαντέρ "Εκείνη τη μέρα" των Στρατή Βογιατζή και Δημήτρη Κούρτη στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Ένα φιλμικό δοκίμιο πάνω στη σχέση ανθρώπινου και μη ανθρώπινου κόσμου με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια τον Αύγουστο του 2021.

Ελληνικό box office: Οι θεατές "άνοιξαν την πόρτα"

Το θρίλερ των Unboxholics "Μην Ανοίγεις την Πόρτα" γέμισε τις αίθουσες και έκανε ρεκόρ ανοίγματος τετραημέρου, ξεπερνώντας κι αυτό της "Φόνισσας", με 81.666 θεατές.

Florian Fernandez, ο νέος επικεφαλής του "Short Film Hub"

Το φεστιβάλ φιλοδοξεί να συνδέσει ταλαντούχους σκηνοθέτες, σεναριογράφους και παραγωγούς με την διεθνή και την εγχώρια κινηματογραφική βιομηχανία.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες τη Μεγάλη Πέμπτη 2/5

Μια "Barbenheimer" περιπέτεια, ένας πορτοκαλί γάτος και τρόμος από τη Γαλλία προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Ουρές στις αίθουσες για το "Μην Ανοίγεις την Πόρτα"

Εντυπωσιακότατη πρεμιέρα για το θρίλερ των Unboxholics, το οποίο έκοψε 27.000 εισιτήρια την πρώτη μέρα προβολής του, ενώ έχει σημειώσει ρεκόρ προπωλήσεων.