Φύλακες του Γαλαξία

2,5

Επιτυχημένος συνδυασμός φαντασμαγορικής διαστημικής περιπέτειας και χαλαρής παρωδίας, με γερές δόσεις χιούμορ, σαρκαστικές αναφορές στην ποπ κουλτούρα και μια απολαυστική ομάδα πρωταγωνιστικών χαρακτήρων.

Φύλακες του Γαλαξία

Μια ομάδα διαστημικών παράνομων και μισθοφόρων διεκδικεί μια πολύτιμη μεταλλική σφαίρα αγνοώντας ότι κρύβει ανεξέλεγκτες δυνάμεις. Κυνηγημένοι απ’ όλους, συμμαχούν με βαριά καρδιά, αποφασισμένοι να μην την αφήσουν να πέσει στα χέρια του πανίσχυρου και σατανικού Ρόναν. Επιτυχημένος συνδυασμός φαντασμαγορικής διαστημικής περιπέτειας και χαλαρής παρωδίας, με γερές δόσεις χιούμορ, σαρκαστικές αναφορές στην ποπ κουλτούρα και μια απολαυστική ομάδα πρωταγωνιστικών χαρακτήρων.

Φύλακες του Γαλαξία - εικόνα 1

Διευρύνοντας μεθοδικά­ κι έξυπνα το κινηματογραφικό της σύμπαν (ιστορίες και χαρακτήρες διασταυρώνονται διαρκώς, χτίζοντας ταινία την ταινία μια ολόκληρη μυθολογία), η βασίλισσα των χάρτινων υπερηρώων Marvel δείχνει πως δεν φοβάται να πάρει και τα απαιτούμενα ρίσκα. 170 εκατ. δολάρια προϋπολογισμό για τη μεταφορά στην οθόνη ενός πρόσφατα «ανανεωμένου», όχι ιδιαίτερα εμπορικού κόμικς με αντισυμβατικούς, ελάχιστα ελκυστικούς ήρωες, έναν άπειρο στις υπερπαραγωγές σκηνοθέτη κι ένα υπερβολικά ανάλαφρο, σχεδόν παρωδιακό σενάριο. Κι όμως, οι «Φύλακες του Γαλαξία» κερδίζουν πανηγυρικά το στοίχημα, ακριβώς γιατί μετατρέπουν σε ατού όλα τα εκ πρώτης όψεως μειονεκτήματά τους.
Πρώτο αυτό των χαρακτήρων, οι οποίοι αποτελούν την ιδανικά αταίριαστη παρέα: αρχηγός τους ο γήινος Πίτερ Κουίλ ή Σταρ-Λορντ, ένας αμοραλιστής διαστημικός μισθοφόρος. Η κλοπή μιας πολύτιμης μεταλλικής σφαίρας με ανεξέλεγκτες δυνάμεις θα τον φέρει αντιμέτωπο με την εκπαιδευμένη φονική μηχανή Γκαμόρα, τον μυώδη, πανίσχυρο Ντραξ, το πολυμήχανο ρακούν Ρόκετ και τον… ανθρωπόμορφο κορμό δέντρου Γκρουτ. Κυνηγημένα από όλους, τα μέλη αυτής της ανομοιόμορφης πεντάδας θα αναγκαστούν να συμμαχήσουν μεταξύ τους για να αντιμετωπίσουν τη θανάσιμη απειλή του σκοτεινού Ρόναν και, φυσικά, να σώσουν το σύμπαν.

Φύλακες του Γαλαξία - εικόνα 2

Ο περιπετειώδης τρόπος με τον οποίο θα τα καταφέρουν δεν διεκδικεί δάφνες ευρηματικότητας, ικανοποιεί όμως και με το παραπάνω (πλην του εύκολου φινάλε) τη multiplex απαίτηση για θέαμα. Η διαφορά βρίσκεται στο χαλαρό, αυτοσαρκαστικό και γεμάτο αναφορές στην ποπ κουλτούρα χιούμορ με το οποίο αντιμετωπίζεται η «χάρτινη» sci fi πραγματικότητα, στις λεπτομέρειες οι οποίες χαρίζουν πρωτοτυπία στους χαριτωμένους ήρωες, στις έξυπνες ατάκες που ενισχύουν τη χημεία μεταξύ τους και σε ένα ιδανικά επιλεγμένο καστ από το οποίο ξεχωρίζουν ο cool Κρις Πρατ («Zero Dark Thirty», «Δικός της») ως γαλαξιακός Ιντιάνα Τζόουνς-Πίτερ Κουίλ­ και η… φωνή του Μπράντλεϊ Κούπερ ως Ρόκετ το ρακούν. Συν-σεναριογράφος και σκηνοθέτης, ο Τζέιμς Γκαν («Slither») ενορχηστρώνει όλον αυτόν το φαντασμαγορικό χαβαλέ με γούστο και b movie απενοχοποίηση­, με πραγματικό πάθος και (την απαραίτητη) κόμικς αφέλεια.

ΗΠΑ. 2014. Διάρκεια: 121΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Φύλακες του Γαλαξία

Guardians of the Galaxy
2,5
  • Περιπέτεια
  • 2014
  • Διάρκεια: 121 '
  • Τζέιμς Γκαν

Μια ομάδα διαστημικών παράνομων και μισθοφόρων διεκδικεί μια πολύτιμη μεταλλική σφαίρα, αγνοώντας ότι κρύβει ανεξέλεγκτες δυνάμεις. Κυνηγημένοι απ’ όλους, συμμαχούν με βαριά καρδιά, αποφασισμένοι να μην την αφήσουν να πέσει στα χέρια του πανίσχυρου και σατανικού Ρόναν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Την ίδρυση Κρατικής Σχολής Τεχνικών Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού

Το ΑΠΘ αναλαμβάνει την ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών για το σχεδιασμό του νέου πανεπιστημιακού ιδρύματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/04/2024

Οι ανησυχίες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τον ενιαίο φορέα

Βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου της ΕΑΚ όπου ακούστηκαν οι βάσιμες επιφυλάξεις των μελών για το νομοσχέδια που αλλάζει το εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο.

Ελληνικό box office: Το "Panda" συνεχίζει να... δέρνει

Ενώ ούτε εμφύλιοι πόλεμοι ούτε τρομακτικά βαμπίρ μπορούν να τα βάλουν με τον ανίκητο Πο, τα animation είναι το μοναδικό είδος ταινιών που συνεχίζει να κινητοποιεί το αδρανές εδώ κι ένα μήνα κινηματογραφικό κοινό.

History Projected "Ιστορία και αρχείο": Κινηματογραφικοί διάλογοι ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Δείτε το 2ο επεισόδιο που περιλαμβάνει δυο ταινίες για το πολυφωνικό, αναγκαίο παρόν κάθε αρχειακής κατασκευής.

Horrorant Film Festival 2024: Φόβος και τρόμος στο Ελιζέ

Με 58 ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο και ξεχωριστούς καλεσμένες η horror διοργάνωση επιστρέφει ξανά στο παραδοσιακό σπίτι της.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Όλες οι ταινίες που θα δούμε στα σινεμά το καλοκαίρι του 2024

Ανακαλύψτε τους τίτλους που πρόκειται να βρεθούν στις μαρκίζες των θερινών κινηματογράφων τους επόμενους μήνες.