Αεροπλάνα 2: Ιπτάμενοι Πυροσβέστες

2,5

Θεαματικότερη συνέχεια του περσινού animation, με συνταγογραφημένο μεν σενάριο, έντονα οικολογικά και θετικά κοινωνικά μηνύματα δε.

Αεροπλάνα 2: Ιπτάμενοι Πυροσβέστες

Ο Ντάστι, το ψεκαστικό αεροπλάνο που μεταμορφώθηκε σε εναέριο πρωταθλητή, αποσύρεται από τους αγώνες λόγω μόνιμης μηχανικής βλάβης. Αναγκάζεται να ξεκινήσει μια δεύτερη καριέρα ως πυροσβεστικό, ανακαλύπτοντας την αλτρουιστική και ηρωική πλευρά του. Θεαματικότερη συνέχεια του περσινού animation, με συνταγογραφημένο μεν σενάριο, έντονα οικολογικά και θετικά κοινωνικά μηνύματα δε.

Αεροπλάνα 2: Ιπτάμενοι Πυροσβέστες - εικόνα 1

Ξεκινώντας ως spin off (σίκουελ με άλλους ήρωες) των «Αυτοκινήτων», τα «Αεροπλάνα» προορίζονταν αρχικά από την Disney για straight-to-DVD διανομή. Η αλλαγή της ιδέας αποδείχτηκε ευφυής, καθώς η ταινία επέστρεψε με 220 εκατ. από τα παγκόσμια ταμεία και τώρα ο Ντάστι, το πρώην ψεκαστικό αεροπλανάκι, είναι έτοιμος να καταλάβει ξανά τους αιθέρες. Μόνο που η θριαμβευτική αγωνιστική καριέρα του τελειώνει άδοξα, όταν ένα μόνιμο μηχανικό πρόβλημα τον αναγκάζει να αποσυρθεί πρόωρα. Δεν έχει άλλη λύση από το να ξεκινήσει μια δεύτερη καριέρα ως πυροσβεστικό, δίνοντας έτσι στα «Αεροπλάνα 2» την ευκαιρία να προωθήσουν στο νεανικό κοινό μια ρεαλιστική όσο και τολμηρή –καθότι μάλλον αντιεμπορική– ­εικόνα του ηρωισμού. Με μεγαλύτερο προϋπολογισμό από την πρώτη ταινία, ο επί χρόνια συνεργάτης της Disney Ρόμπερτς Γκάναγουεϊ («Τίνκερμπελ: Το Μυστικό των Νεραϊδοφτερών») δημιουργεί έναν πειστικό­ καρτουνίστικο κόσμο καπνού και φωτιάς, εκμεταλλεύεται τις εναέριες δυνατότητες του 3D και σκηνοθετεί με κέφι μια θεαματικότερη συνέχεια του περσινού animation, με εντελώς συνταγογραφημένο σενάριο μεν, έντονα οικολογικά και θετικά κοινωνικά μηνύματα δε.

ΗΠΑ. 2014. Διάρκεια: 83΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Αεροπλάνα 2: Ιπτάμενοι Πυροσβέστες

Planes: Fire & Rescue
2,5
  • Animation
  • 2014
  • Διάρκεια: 83 '
  • Ρόμπερτς Γκάναγουεϊ

Ο Ντάστι, το ψεκαστικό αεροπλάνο που μεταμορφώθηκε σε εναέριο πρωταθλητή, αποσύρεται από τους αγώνες λόγω μόνιμης μηχανικής βλάβης. Αναγκάζεται να ξεκινήσει μια δεύτερη καριέρα ως πυροσβεστικό, ανακαλύπτοντας την αλτρουιστική και ηρωική πλευρά του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η Νοεμί Μερλάν βγαίνει "στο μπαλκόνι" για τα γυναικεία δικαιώματα

Η διάσημη Γαλλίδα ηθοποιός σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στις "Μπαλκονάτες", μια εκκεντρική και ανατρεπτική μαύρη κωμωδία πάνω στο αντρικό βλέμμα και τη σύγχρονη γυναικεία εικόνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
11/07/2025

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα τα σινεμά (10-16/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

10 ταινίες που μυρίζουν καλοκαίρι

Οι ταινίες που θα μας κρατήσουν συντροφιά τις μέρες που η Αθήνα θα "βράζει".

To "The birthday party" με τον Γουίλεμ Νταφόε θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Λοκάρνο

Από τον σκηνοθέτη του "Παράθυρο στη Θάλασσα", Μιγκέλ Άνχελ Χιμένεθ, η νέα παραγωγή που γυρίστηκε στην Ελλάδα κι έχει ελληνική παρουσία σε σενάριο και καστ κάνει ποδαρικό στο φεστιβάλ της Ελβετίας.

Λένε πως αυτή θα είναι μια από τις πιο τρομακτικές ταινίες του καλοκαιριού

Όσα χρειάζεται να ξέρεις για "The Home", που έρχεται στους κινηματογράφους στις 14 Αυγούστου.

Όλες οι παλαιότερες ταινίες που επιστρέφουν στους κινηματογράφους από τις 10 Ιουλίου

Άλφρεντ Χίτσκοκ και... Σαλβαδόρ Νταλί, μια ταινία τρόμου του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν και ένα βωβό αριστούργημα δίνουν ραντεβού στα σινεμά από τις 10 Ιουλίου.

Όλες οι κριτικές των νέων ταινιών της εβδομάδας

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 10 Ιουλίου.