Έρωτας αλά Ισπανικά

2

Μια κωμωδία που ξορκίζει με χιούμορ τα στερεότυπα για τους λαούς που απαρτίζουν το πληθυσμιακό μωσαϊκό της Ισπανίας. Δημιουργικά άτολμη και σκηνοθετικά άχρωμη, δεν θα αργήσει να χάσει την αρχική φρεσκάδα που αποπνέει. 

Έρωτας αλά Ισπανικά

Η Βάσκα Αμάια και ο Ανδαλουσιανός Ραφαέλ συναντιούνται σε ένα επεισοδιακό και άσφαιρο one night stand. Η όμορφη κοπέλα ξεχνά την τσάντα της και ο ερωτευμένος Σεβιλιάνος ταξιδεύει ως τη Χώρα των Βάσκων για να της την επιστρέψει, σε μια κωμωδία που ξορκίζει με χιούμορ τα στερεότυπα για τους λαούς που απαρτίζουν το πληθυσμιακό μωσαϊκό της Ισπανίας. Δημιουργικά άτολμη και σκηνοθετικά άχρωμη, δεν θα αργήσει να χάσει την αρχική φρεσκάδα που αποπνέει.

Έρωτας αλά Ισπανικά - εικόνα 1

Πατώντας στα χνάρια του γαλλικού­ «Είναι Τρελοί Αυτοί οι Βόρειοι», η κωμωδία που ξορκίζει με χιούμορ τα στερεότυπα για τους λαούς που απαρτίζουν το πληθυσμιακό μωσαϊ­κό της Ισπανίας, έσπασε κάθε εισπρακτικό ρεκόρ στην πατρίδα της, κόβοντας 9,5 εκατ. εισιτήρια. Πρωταγωνιστές είναι η Βάσκα Αμάια και ο Ανδαλουσιανός Ραφαέλ, οι οποίοι­ συναντιούνται σε ένα άσφαιρο one night stand. Η όμορφη κοπέλα ξεχνά την τσάντα της και ο ερωτευμένος Σεβιγιάνος ταξιδεύει στη Χώρα των Βάσκων για να της την επιστρέψει, βρίσκεται όμως μπροστά σε μια σειρά εκπλήξεων. Διαθέτοντας την εμπορικά δοκιμασμένη φόρμουλα με δύο νέους και όμορφους ηθοποιούς (Λάγο - Ροβίρα) και δύο διάσημους μεγαλύτερης ηλικίας (Μάτσι - Αλεχάλδε) αλλά και την ουδέτερη σκηνοθετική προσέγγιση του Εμίλιο Μαρτίνεθ Λάθαρο («13 Τριαντάφυλλα»), η κωμωδία αποπνέει στην αρχή μια φρεσκάδα, η οποία δεν αργεί να χαθεί. Κάτι τα αστεία που προορίζονται κυρίως για εσωτερική ισπανική κατανάλωση, λίγο η επανάληψη των βασκικών παρεξηγήσεων και κυρίως η δημιουργική ατολμία για κάτι αυθεντικά πρωτότυπο περιορίζουν τη σινεφίλ όρεξη σε ένα κινηματογραφικά αδιάφορο πιάτο κωμικής παέγια.

Ισπανία. 2014. Διάρκεια: 98΄. Διανομή: WEIRD WAVE.

Περισσότερες πληροφορίες

Έρωτας Αλά Ισπανικά

Ocho Apellidos Vascos
2
  • Κωμωδία
  • 2014
  • Διάρκεια: 98 '
  • Εμίλιο Μαρτίνεθ Λάζαρο

Η Βάσκα Αμάια και ο Ανδαλουσιανός Ραφαέλ συναντιούνται σε ένα επεισοδιακό και άσφαιρο one night stand. Η όμορφη κοπέλα ξεχνά την τσάντα της και ο ερωτευμένος Σεβιλιάνος ταξιδεύει ως τη Χώρα των Βάσκων για να της την επιστρέψει, βρίσκεται όμως μπροστά σε μια σειρά εκπλήξεων.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
26/04/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.