Ο Θυρωρός

2,5

Χωρίς να αποφεύγει τις όποιες ευκολίες, η πλοκή είναι γεμάτη πειστικές ανατροπές, διεστραμμένο χιούμορ και καλοκουρδισμένο σασπένς, με τον Λουίς Τοσάρ («Κελί 211») ιδανικό ως στερημένο μισάνθρωπο.

Ο Θυρωρός

Ο Σέζαρ είναι ένας 40άρης μοναχικός θυρωρός, ο οποίος τρέφεται από τη δυστυχία των άλλων, καθώς ο ίδιος είναι «ανίκανος να νιώσει ευτυχισμένος». Αναπτύσσοντας σχέσεις έρωτα-μίσους με την όμορφη ένοικο Κλάρα, μπαίνει τα βράδια στο διαμέρισμά της, τη ναρκώνει και κοιμάται μαζί της. Όταν πλέον αυτό δεν του αρκεί, θα αρχίσει μαζί της ένα ανεξέλεγκτο σαδιστικό παιχνίδι το οποίο ο Μπαλαγκουέρο στήνει λιγάκι αυθαίρετα, κινηματογραφεί όμως με παραδειγματική δεξιότητα. Χωρίς να αποφεύγει τις όποιες ευκολίες, η πλοκή είναι γεμάτη πειστικές ανατροπές, διεστραμμένο χιούμορ και καλοκουρδισμένο σασπένς, με τον Λουίς Τοσάρ («Κελί 211») ιδανικό ως στερημένο μισάνθρωπο.

Ο Θυρωρός - εικόνα 1

Από τους σπουδαιότερους εκπροσώπους του «ισπανικού τρόμου», ο Καταλανός Χάουμε Μπαλαγκουέρο έγινε παγκοσμίως γνωστός με το φτηνό, γυρισμένο με κάμερα στο χέρι και υποβλητικό «Rec» του 2007. Χρησιμοποιώντας και πάλι μια πολυκατοικία ως αποκλειστικό χώρο κινηματογραφικής δράσης, μας συστήνει τον Σέζαρ, έναν 40άρη μοναχικό θυρωρό, ο οποίος τρέφεται από τη δυστυχία των άλλων, καθώς ο ίδιος είναι «ανίκανος να νιώσει ευτυχισμένος». Αναπτύσσοντας σχέσεις έρωτα-μίσους με την όμορφη ένοικο Κλάρα, μπαίνει τα βράδια στο διαμέρισμά της, τη ναρκώνει και κοιμάται μαζί της.
Όταν πλέον αυτό δεν του αρκεί, θα επιχειρήσει «να σβήσει το χαμόγελο από τα χείλη της», αρχίζοντας ένα ανεξέλεγκτο σαδιστικό παιχνίδι που ο Μπαλαγκουέρο στήνει λιγάκι αυθαίρετα, κινηματογραφεί όμως με παραδειγματική δεξιότητα, επιμένοντας θεματικά στον κρυμμένο εντός των τεσσάρων τοίχων αστικό τρόμο. Χωρίς να αποφεύγει τις όποιες ευκολίες, η πλοκή είναι γεμάτη πειστικές ανατροπές, διεστραμμένο χιούμορ και καλοκουρδισμένο σασπένς, με τον Λουίς Τοσάρ («Κελί 211») ιδανικό στερημένο μισάνθρωπο. Από τα πλέον ενδιαφέροντα, συναισθηματικά ασφυκτικά ισπανόφωνα θρίλερ των τελευταίων χρόνων.

Ισπανία. 2011. Διάρκεια: 102΄. Διανομή: WEIRD WAVE.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Θυρωρός

Mientras Duermes / Sleep Tight
2,5
  • Θρίλερ
  • 2011
  • Διάρκεια: 102 '
  • Χάουμε Μπαλαγκουέρο

Ο Σέζαρ είναι ένας 40άρης μοναχικός θυρωρός, ο οποίος τρέφεται από τη δυστυχία των άλλων, καθώς ο ίδιος είναι «ανίκανος να νιώσει ευτυχισμένος». Αναπτύσσοντας σχέσεις έρωτα-μίσους με την όμορφη ένοικο Κλάρα, μπαίνει τα βράδια στο διαμέρισμά της, την ναρκώνει και κοιμάται μαζί της. Όταν πλέον αυτό δεν του αρκεί, θα επιχειρήσει «να σβήσει το χαμόγελο από τα χείλη της», αρχίζοντας μαζί της ένα ανεξέλεγκτο σαδιστικό παιχνίδι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
26/04/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.