Air America

Το 1969 στο Λάος, η C.Ι.A., έχει εγκαταστήσει μια μυστική αεροπορική βάση, που προμηθεύει με όπλα, τρόφιμα και φάρµακα τους αντικομμουνιστές αντάρτες.

Air America

AIR AMERICA

Το 1969 στο Λάος, η C.Ι.A., έχει εγκαταστήσει μια μυστική αεροπορική βάση, που προμηθεύει με όπλα, τρόφιμα και φάρµακα τους αντικομμουνιστές αντάρτες. Επίσημα η Αμερική δεν συμμετέχει στον πόλεμο, γι' αυτό και οι πιλότοι είναι ιδιώτες μισθοφοροι, που ασχολούνται παράλληλα με λαθρεμπόριο όπλων και ηρωίνης. Ανάμεσά τους βρίσκεται ο κυνικός Μελ Γκίμπσον, που επιδιώκει τη γερή μπάζα για ν' αποσυρθεί, και ο νεαρός Ρόμπερτ Ντάουνι, που ευαισθητοποιείται μπροστά στο θέαμα της διαφθοράς που βλέπει γύρω του και αναζητά κάποια ιδανικά για στήριγμα. Με δεδομένο το ότι η ταινία δεν είναι πολεμική περιπέτεια προπαγανδιστικού χαρακτήρα στο στιλ του «Ράμπο» και του «Τοπ Γκαν» αλλά η ρεαλιστική καταγραφή της επικίνδυνης και ταυτόχρονα μίζερης ζωής μιας ομάδας πιλότων που θυμίζουν τις αρσενικές κοινότητες στα έργα του Χοκς, θα περιμέναμε σίγουρα κάτι καλύτερο από αυτή την άνευρη και πλαδαρή παραγωγή. Παρά τις εντυπωσιακές σκηνές με κασκαντέρ, η ταινία ποτέ δεν απογειώνεται, το σενάριο κάνει νερά, οι εσωτερικοί ρυθμοί είναι αργοί, οι δεύτεροι ρόλοι ανύπαρκτοι και το ντουέτο Γκίμπσον - Ντάουνι καθόλου πειστικό.
ΕΛΚΕ. ΑΙR AMERICA. 1990 (Χρ). Περιπέτεια με τους Μελ Γκίμπσον, Ρόμπερτ Ντάουνι, Νάνσι Τρέιβις.

Περισσότερες πληροφορίες

Air America

AIR AMERICA
  • Περιπέτεια
  • 1990
  • Διάρκεια: 113 '
  • Ρ.Σπότισγουντ

Οι περιπέτειες δύο πιλότων που δουλεύουν σε μια αεροπορική εταιρεία στο Λάος του 1969 και που στην πραγματικότητα είναι μισθοφόροι της ΣΙΑ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
03/05/2024

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.