Brick Mansions

1

Στην υπερπροσπάθειά της να γίνει νεανική και μοδάτη, προσφέρει έναν hip πολιτισμικό αχταρμά που, μαζί με τα ξεκάρφωτα κοινωνικά διδάγματα του τέλους, θα ξεκάνει ακόμη και τους λάτρεις των action movies.

Brick Mansions

Η προτελευταία εμφάνιση του πρόσφατα χαμένου Καλιφορνέζου σταρ Πολ Γουόκερ είναι στο αμερικανικό ριμέικ της γαλλικής περιπέτειας «Banlieue 13» ερμηνεύοντας έναν μυστικό αστυνομικό που θα σταλεί στο πιο επικίνδυνο γκέτο του Ντιτρόιτ για να απενεργοποιήσει μια βόμβα νετρονίου. Στην υπερπροσπάθειά της να γίνει νεανική και μοδάτη η ταινία θα προσφέρει έναν hip πολιτισμικό αχταρμά που, μαζί με τα ξεκάρφωτα κοινωνικά διδάγματα του τέλους, θα ξεκάνει ακόμη και τους λάτρεις των action movies.

Brick Mansions - εικόνα 1

Για ακόμη μία φορά ο Γάλλος μπλοκμπαστεράς Λικ Μπεσόν βρίσκεται πίσω από μια αγγλόφωνη περιπέτεια υπογράφοντας σενάριο και παραγωγή. Εδώ ο πανούργος Ευρωπαίος μεταφέρει σεναριακά την ιστορία του «Banlieue 13» (2004) από τα παρισινά γκέτο στο δυστοπικό Ντιτρόιτ­ του 2018: ένας τοίχος έχει υψωθεί ανάμεσα στο κέντρο της αμερικανικής μεγαλούπολης και το υποβαθμισμένο προάστιο Brick Mansions. Σε αυτό το αυτόνομο άντρο ανομίας θα σταλεί ο σκληροτράχηλος μυστικός αστυνομικός Ντέιμιαν για μια δύσκολη αποστολή. Έχοντας μαζί του τον κατάδικο Λίνο, πρέπει να τα βάλει με τον πανίσχυρο­ στρατό του Τρεμέιν και να απενεργοποιήσει μια βόμβα νετρονίου που θα ισοπεδώσει το μισό Ντιτρόιτ.
Στην προτελευταία εμφάνισή του στην οθόνη (ακολουθεί το «Fast and Furious 7»), ο πρόσφατα χαμένος Καλιφορνέζος σταρ Πολ Γουόκερ πρωταγωνιστεί σε μια περιπέτεια που προσπαθεί απεγνωσμένα να μπολιάσει την ακατάσχετη δράση με διάφορες εκφάνσεις της νεανικής κουλτούρας: παρκούρ­, hip hop look, dubstep μελωδίες­, industrial και νεο-γκοθ αισθητική συνθέτουν το hip κάδρο της ταινίας, που προσπαθεί με κάθε τρόπο να γίνει μοδάτη και συμβατή με το νεανικό κοινό των multiplex. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της προχειροφτιαγ­μένης περιπέτειας, ωστόσο, δεν είναι τόσο αυτός ο κακόγουστος πολιτισμικός αχταρμάς, αλλά τα ξεκάρφωτα κοινωνικά διδάγματα που πέφτουν ουρανοκατέβατα στις τελευταίες σεκάνς για να ξεκάνουν ακόμη και τους λάτρεις των action movies.

Γαλλία, Καναδάς. 2014. Διάρκεια: 90΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Brick Mansions

1
  • Περιπέτεια
  • 2014
  • Διάρκεια: 90 '
  • Καμίγ Ντελαμάρ

Στο δυστοπικό Ντιτρόιτ του 2018, ένα τοίχος έχει υψωθεί ανάμεσα στο κέντρο της πόλης και το υποβαθμισμένο προάστιο του Brick Mansions. Σε αυτό το αυτόνομο άντρο ανομίας θα σταλεί ο σκληροτράχηλος μυστικός αστυνομικός Ντέιμιαν μαζί με τον κατάδικο Λίνο για να απενεργοποιήσει μια βόμβα νετρονίου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".