Ρωμαίος και Ιουλιέτα

1

Στη βαριά σκιά του Τζεφιρέλι, μια άνευ νοήματος, φλώρικη και διεκπεραιωτική βερσιόν του κλασικού σαιξπηρικού αριστουργήματος.

Ρωμαίος και Ιουλιέτα

Στη Βερόνα του 16ου αιώνα οι νεαροί Ρωμαίος και Ιουλιέτα ερωτεύονται με πάθος, όμως οι οικογένειές τους, οι Μοντέγοι και οι Καπουλέτοι, είναι θανάσιμοι εχθροί. Στη βαριά σκιά του Τζεφιρέλι, μια άνευ νοήματος, φλώρικη και διεκπεραιωτική βερσιόν του κλασικού σαιξπηρικού αριστουργήματος.

Ρωμαίος και Ιουλιέτα - εικόνα 1

Ορομαντικότερος νεανικός έρωτας όλων των εποχών και το διασημότερο μαζί με τον «Άμλετ» θεατρικό του Σαίξπηρ. Πολύ λογικά το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» έχει μεταφερθεί αμέτρητες φορές στη μεγάλη οθόνη (υπάρχουν τουλάχιστον τρεις φετινές διασκευές), πιστά ή εντελώς ελεύθερα, στο 16ο αιώνα ή στο σήμερα, με ρίμα ή προσαρμοσμένη πρόζα. Και αν οι βερσιόν των Τζορτζ Κιούκορ, Φράνκο Τζεφιρέλι και Μπαζ Λούρμαν μπορεί να ερίζουν για τα εύσημα της καλύτερης κινηματογραφικής προσαρμογής, αυτή του τηλεοπτικά έμπειρου Ιταλού Κάρλο Καρλέι είναι απόλυτα σίγουρο πως δεν πρόκειται να τους χαλάσει την παρέα.
Σε σενάριο του βραβευμένου με Όσκαρ («Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ») και Χρυσή Σφαίρα («Ο πύργος του Ντάουντον») Τζούλιαν Φέλοους, ο Καρλέι προσπαθεί να δώσει μια ακαδημαϊκο-νεανική, σπιρτόζικη μα και σοβαρή εκδοχή του κλασικού έργου. Θεατρικός λόγος, αλλά όχι ακριβώς αυτός του βάρδου, αρκετή πιστότητα στην πλοκή, σκηνικά και κοστούμια φροντισμένης τηλεταινίας­, φρέσκα πρόσωπα ως πρωταγωνιστές. Το αποτέλεσμα, πλακωμένο από τη βαριά σκιά του Τζεφιρέλι, είναι μια άνευ νοήματος, φλώρικη και διεκπεραιωτική μεταφορά του σαιξπηρικού αριστουργήματος, η ουσία του οποίου βρίσκεται σινε-χιλιόμετρα μακριά.

Μ. Βρετανία, Ιταλία. 2013. Διάρκεια: 118΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Ρωμαίος και Ιουλιέτα

Romeo and Juliet
1
  • Δραματική
  • 2013
  • Διάρκεια: 118 '
  • Κάρλο Καρλέι

Στη Βερόνα του 16ου αιώνα οι νεαροί Ρωμαίος και Ιουλιέτα ερωτεύονται με πάθος, όμως οι οικογένειές τους, οι Μοντέγοι και οι Καπουλέτοι, είναι θανάσιμοι εχθροί.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Έρχονται κλασικά ιαπωνικά αριστουργήματα στα θερινά σινεμά

Ακίρα Κουροσάβα, Μίκιο Ναρούσε, Σοσέι Ιμαμούρα, Κένζι Μιζογκούτσι, Γιασουχίρο Όζου, Κον Ιτσικάουα, Κιγιόσι Κουροσάουα, Τακάσι Μίικε, Τεϊνοσουκε Κινουγκάσα, Χιρόσι Τετσιγκαχάρα & Μασάκι Κομπαγιάσι, σε ένα αφιέρωμα στους Ιαπωνικούς κινηματογραφικούς θησαυρούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (15-22/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο φεστιβάλ Αγών το σινεμά συναντά την αρχαιολογία

Ανακαλύψτε το πρόγραμμα της διοργάνωσης όπου η ιστορία εμπνέει τον κινηματογράφο.

77ο Φεστιβάλ Καννών: Το Megalo (χαμένο) στοίχημα του Φράνσις Κόπολα

Διπλά βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα, ο σκηνοθέτης του "Νονού" παρουσιάσε στις Κάννες το κινηματογραφικό σχέδιο στο οποίο επένδυσε σαράντα χρόνια από τη ζωή του. Το "Megalopolis", όμως, αποδείχτηκε δυστυχώς μια εκκωφαντική αποτυχία.

Το "Λώξη" δεν είναι μόνο ένα ντοκιμαντέρ για την πρώτη ηθοποιό με σύνδρομο Down

Οι σκηνοθέτες της ταινίας για την Λωξάνδρα Λούκας που έγραψε ιστορία παίζοντας στο Εθνικό Θέατρο, μιλούν στο "α" για το πολύτιμο φιλμ τους.

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης για τα "Φτηνά Τσιγάρα"

"Έκλαιγα μόνος μου έξω από τις αίθουσες, εγκατέλειψα τα σχέδια μου" σχολίασε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός.

Η Βίκυ Καγιά και η Σοφία Κόκκαλη είναι μητέρα και κόρη στο "Πολύδροσο" του The Boy

Οι συμπρωταγωνίστριες της νέας ταινίας του Αλέξανδρου Βούλγαρη μιλούν στο "α" για τη συμμετοχή τους στο ατμοσφαιρικό δράμα που ψηλαφεί τις έννοιες της μητρότητας και της απώλειας.