Lustlands

2

Ένα αγροτικό θρίλερ που παρουσιάζει εικαστικό ενδιαφέρον, αλλά πάσχει από φανερές μυθοπλαστικές αδυναμίες.

Lustlands

Τρεις κοπέλες αφήνουν πίσω τους το αστικό καμίνι και πάνε διακοπές στο αγρόκτημα της φίλης τους Τερψιχόρης. Εκεί, το θηλυκό κουαρτέτο θα προσπαθήσει να ξορκίσει τα προβλήματα και ιδιαίτερα τον πονοκέφαλο της ανεργίας, σε ένα αγροτικό θρίλερ που παρουσιάζει εικαστικό ενδιαφέρον, αλλά πάσχει από φανερές μυθοπλαστικές αδυναμίες.

Lustlands - εικόνα 1

Πιο γνωστοί από την ενασχόλησή τους με τη μουσική μέσω του indie συγκροτήματος The Callas, οι αδερφοί Ιωνά αποφασίζουν να κάνουν το κινηματογραφικό τους ντεμπούτο εξερευνώντας τη θηλυκή σεξουαλικότητα με ένα μεταμοντέρνο αγροτικό θρίλερ που εκτυλίσσεται σε μια φάρμα. Τρεις κοπέλες αφήνουν πίσω τους το αστικό καμίνι και πάνε διακοπές στο αγρόκτημα της φίλης τους Τερψιχόρης.
Εκεί θα προσπαθήσουν να ξορκίσουν τα προβλήματά τους – και ιδιαίτερα την ανεργία. Μόνο που η ευεργετική απομόνωση για το θηλυκό κουαρτέτο δεν θα κρατήσει πολύ, αφού μια σειρά ύποπτων επισκεπτών θα αρχίσουν να εμφανίζονται στη φάρμα. Το no bugdet ελληνικό φιλμ, φτιαγμένο με φιλικές συμμετοχές και την ανιδιοτελή βοήθεια φίλων, θα παρουσιάσει στο νωχελικό του ξεκίνημα ένα εικαστικό ενδιαφέρον, εξερευνώντας με ένα αμακιγιάριστο μετα-φεμινιστικό βλέμμα τη θηλυκότητα στον 21ο αιώνα. Πότε με Super 8 αισθητική, πότε με την κάμερα­ κολλημένη στο χώμα και πότε με πλάνα-κάδρα, το «Lustlands» εγκλωβίζει τη βαριεστημένη σύγχρονη λαγνεία με μια χαριτωμένη παραδοξότητα – ξεχωρίζει η ιδέα με τα σωματικά υγρά και το χταπόδι.
Το όλο εγχείρημα όμως θα βαλτώσει όταν θα προσπαθήσει να εξελιχτεί σε ταραντινικό αγροτικό γουέστερν με «πειραγμένη» ελληνικότητα, κάτι που θα χρειαζόταν σίγουρα μεγαλύτερο προϋ­πολογισμό και μια μυθοπλασία περισσότερο δουλεμένη και λιγότερο προσχηματική.

Ελλάδα. 2013. Διάρκεια: 73΄.

Περισσότερες πληροφορίες

Lustlands

2
  • Σινεφίλ
  • 2013
  • Διάρκεια: 74 '
  • Λάκης & Άρης Ιωνάς

Τρεις κοπέλες αφήνουν πίσω τους το αστικό καμίνι και πάνε διακοπές στο αγρόκτημα της φίλης τους Τερψιχόρης. Εκεί, θα προσπαθήσουν να ξορκίσουν τα προβλήματά τους και ιδιαίτερα τον πονοκέφαλο της ανεργίας. Μόνο που η ευεργετική για το θηλυκό κουαρτέτο απομόνωση δεν θα κρατήσει πολύ, αφού μια σειρά ύποπτων επισκεπτών θα αρχίσουν να εμφανίζονται στη φάρμα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".