Μια Χειμωνιάτικη Ιστορία

1,5

Έχοντας ως πρωταγωνιστή τον ορφανό Πίτερ Λέικ που ταξιδεύει στο χρόνο για να κρατήσει ζωντανή την αγάπη του για την πανέμορφη Μπέβερλι, το δράμα φαντασίας θα χάσει γρήγορα την παραμυθένια του αύρα για να παραδοθεί αμαχητί στο βαρύ μελοδραματικό φορτίο του και στις σχολικού επιπέδου αλληγορίες του.

Μια Χειμωνιάτικη Ιστορία

Έχοντας ως πρωταγωνιστή τον ορφανό Πίτερ Λέικ που ταξιδεύει στο χρόνο για να κρατήσει ζωντανή την αγάπη του για την πανέμορφη Μπέβερλι, το δράμα φαντασίας θα χάσει γρήγορα την παραμυθένια του αύρα για να παραδοθεί αμαχητί στο βαρύ μελοδραματικό φορτίο του και στις σχολικού επιπέδου αλληγορίες του.

Μια Χειμωνιάτικη Ιστορία - εικόνα 1

Έχοντας υπογράψει τα σενάρια μεγάλων εμπορικών επιτυχιών («Ένας Υπέροχος Άνθρωπος», «Cinderella Man», «Κώδικας Da Vinci») ο Ακίβα­ Γκόλντ­σμαν επιχειρεί στα πενήντα του το παρθενικό σκηνοθετικό του βήμα. Διασκευάζει το μυθιστόρημα «Winter’s Tale» του Μαρκ Χέλπριν σε μια κινηματογραφική­ μεταφορά που προσπαθεί να συνδυάσει τους υψηλούς δραματικούς τόνους με τη δύναμη της φαντασίας και τους τρανταχτούς συμβολισμούς.
Πρωταγωνιστής στη «Χειμωνιάτικη Ιστορία» είναι ο Πίτερ Λέικ, ένα ορφανό που ξεβράστηκε μέσα σε μια λιλιπούτια βάρκα στη Νέα Υόρκη. Έχοντας γίνει πλέον επιδέξιος διαρρήκτης, ο νεαρός μπαίνει το 1916 στο στόχαστρο του αρχινονού Πέρλι Σομς­. Στην προσπάθειά του να διαφύγει, ο Πίτερ βρίσκεται τυχαία μπροστά στη φυματική Μπέβερλι Πεν, την οποία ερωτεύεται παράφορα αψηφώντας κάθε κίνδυνο. Μέσα από μια σειρά περίεργων γεγονότων ο νεαρός περνά στη σύγχρονη Νέα Υόρκη υπηρετώντας το όραμα της αιώνιας αγάπης.
Ο Ακίβα Γκόλντσ­μαν καταφέρνει αρχικά να συνθέσει μια υπερβατικά παραμυθένια­ φωτογραφία μέσα στην οποία το μεταφυσικό λαβ στόρι δεν μοιάζει­ παράταιρο. Όμως η σχηματική απεικόνιση του κακού (εκτός ρυθμού ο Ράσελ Κρόου), η αισθητικά ασύμβατη μετάβαση στο σήμερα και τα φτηνά οπτικά εφέ ακυρώνουν την όποια καλλιτεχνική ιδιαι­τερότητα, αφήνοντας έτσι –δυστυχώς– το βαρύ μελοδραματικό φόρτο και τις σχολικού επιπέδου αλληγορίες να βγουν σε πρώτο πλάνο.

Περισσότερες πληροφορίες

Μια Χειμωνιάτικη Ιστορία

Winter's Tale
1,5
  • Δραματική
  • 2014
  • Διάρκεια: 118 '
  • Ακίβα Γκόλντσμαν

Ο επιδέξιος διαρρήκτης Πίτερ Λέικ βρίσκεται το 1916 στο στόχαστρο του αρχινονού Πέρλι Σομς. Προσπαθώντας να διαφύγει, θα βρεθεί τυχαία μπροστά στην πανέμορφη Μπέβερλι που ερωτεύεται παράφορα, παρά την ανίατη αρρώστια που την ταλαιπωρεί. Μέσα από μια σειρά περίεργων γεγονότων, ο νεαρός θα βρεθεί στη σύγχρονη Νέα Υόρκη υπηρετώντας την ιδέα της αιώνιας αγάπης προς αυτήν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
02/05/2024

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.