Εκεί που δεν το Περιμένεις

2

Τα κλισέ της ρομαντικής κομεντί συναντούν τον casual ρεαλισμό του ανεξάρτητου σινεμά σε ένα χαλαρό, ενήλικο, αλλά ανώδυνα προβλέψιμο συνδυασμό.

Εκεί που δεν το Περιμένεις

Η Ίβα, χωρισμένη μητέρα που δουλεύει ως μασέζ, γνωρίζει τον επίσης χωρισμένο Άλμπερτ, με τον οποίο ξεκινά μια πολλά υποσχόμενη σχέση. Όταν όμως η πρώην γυναίκα του γίνεται πελάτισσά της, τα πράγματα περιπλέκονται με ανεξέλεγκτο τρόπο. Τα κλισέ της ρομαντικής κομεντί συναντούν τον casual ρεαλισμό του ανεξάρτητου σινεμά σε ένα χαλαρό, ενήλικο, αλλά ανώδυνα προβλέψιμο συνδυασμό.

Εκεί που δεν το Περιμένεις - εικόνα 1

Σ εναριογράφος και σκηνοθέτης ανεξάρτητων κομεντί («Walking and Talking», «Friends With Money», «Please Give»), η Νικόλ Χολοφσένερ επιλέγει πολύ λογικά να προσεγγίζει τα θέματα των σύγχρονων ανθρώπινων σχέσεων σταθερά μέσα από μια γυναικεία οπτική, επιλέγοντας πάντα την αξιόπιστη Κάθριν Κίνερ ως πρωταγωνίστρια. Για πρώτη φορά, στο «Εκεί που δεν το Περιμένεις» κρατά την αγαπημένη της ηθοποιό σε ένα δεύτερο ρόλο και χαρίζει στην τηλεοπτική, βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα κωμικό Τζούλια Λούιζ Ντρέι­φους («Seinfeld», «Curb your enthusiasm») το ρόλο της Ίβα, της χωρισμένης μητέρας μιας 17χρονης που δουλεύει ως μασέζ.
Η γνωριμία της με τον Άλμπερτ, διαζευγμένο πατέρα μιας­ επίσης τελειόφοιτης λυκείου, θα την οδηγήσει σε μια πολλά υποσχόμενη ερωτική σχέση στην οποία προσπαθεί φιλότιμα να προσαρμοστεί. Αυτό που θα την αποπροσανατολίσει τελικά είναι η συναναστροφή της με την καινούργια πελάτισσά της και ποιή­τρια Μάριαν, η οποία δεν είναι άλλη από την πρώην γυναίκα του Άλμπερτ. Χωρίς να αποκαλύψει σε κανέναν τη γνωριμία τους, η Ίβα αρχίζει να μπλέκεται σε έναν κύκλο κουτσομπολιών και καχυποψίας, ενώ τα προβλήματα με την έτοιμη για κολεγιακές σπουδές κόρη της συσσωρεύονται.
Τα κλισέ της ρομαντικής κωμωδίας συναντούν τον casual ρεα­λισμό του ανεξάρτητου σινεμά σε ένα χαλαρό, ενήλικο, αλλά ανώδυνα προβλέψιμο συνδυασμό, ο οποίος αποκτά επιπλέον­ μία νοσταλγική αξία, καθώς σηματοδοτεί τον προτελευταίο ρόλο (επίκειται το δραματικό «Animal Rescue») του Τζέιμς-Τόνι Σοπράνο-Γκαντολφίνι στη μεγάλη οθόνη. Η cool παρουσία του πρόωρα χαμένου σταρ δίνει ένα θερμό βάθος στον απλογραμμένο χαρακτήρα του Άλμπερτ, τον οποίο περιτριγυρίζει μια χαριτωμένη όσο και τυποποιημένη γυναικεία υστερία.
Η Χολοφσένερ διασκεδάζει με τις καθημερινές ανασφάλειες των ηρωίδων της, στήνει μερικές ενδιαφέρουσες μίνι συγκρούσεις και κάποιες προκάτ παρεξηγήσεις (η σχέση της Ίβα με την κόρη και τη νεαρή φίλη της). όσο κι αν ανακατεύει το μείγμα­ όμως, δεν μπορεί να τονώσει ουσιαστικά το ενδιαφέρον μιας deja vu, μικρού κινηματογραφικού βεληνεκούς δραμεντί ­καθημερινών χαρακτήρων.

ΗΠΑ. 2013. Διάρκεια: 93΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Εκεί που δεν το Περιμένεις

Enough Said
2
  • Κομεντί
  • 2013
  • Διάρκεια: 93 '
  • Νικόλ Χολοφσένερ

Η Ίβα, χωρισμένη μητέρα που δουλεύει ως μασέζ, γνωρίζει τον επίσης χωρισμένο Άλμπερτ, με τον οποίο ξεκινά μια πολλά υποσχόμενη σχέση. Όταν όμως η πρώην γυναίκα του γίνεται πελάτισσά της, τα πράγματα περιπλέκονται με ανεξέλεγκτο τρόπο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
02/05/2024

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στα θερινά το καλοκαίρι

Χαρτογραφούμε το τοπίο των κυκλοφοριών που πρόκειται να μας συντροφεύσουν τους επόμενους μήνες.