OST - Original Soundtrack

1,5

Απλή και τελείως τηλεοπτική προσέγγιση, στην οποία κυριαρχεί αποκλειστικά ο λόγος των συνεντευξιαζόμενων.

OST - Original Soundtrack

Ο κόσμος της κινηματογραφικής μουσικής μέσα από απόψεις Ελλήνων (Νίκος Κυπουργός, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Γιώργος Χατζηνάσιος, Νίκος Πλατύραχος, Παναγιώτης Καλαντζόπουλος) και ξένων συνθετών (Νικόλα Πιοβάνι, Τρέβορ Τζόουνς), σκηνοθετών (Παντελής Βούλγαρης, Περικλής Χούρσογλου) και ανθρώπων του χώρου. Απλή και τελείως τηλεοπτική προσέγγιση, στην οποία κυριαρχεί αποκλειστικά ο λόγος των συνεντευξιαζόμενων.

OST - Original Soundtrack - εικόνα 1

Αναπόσπαστο κομμάτι της κινηματογραφικής μαγείας, η μουσική η οποία συνοδεύει τις αγαπημένες μας εικόνες στη μεγάλη οθόνη ελάχιστα έχει απασχολήσει –σε σχέση­ με την αξία της– τις ταινίες τεκμηρίωσης, ακόμη και τα τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ. Το φιλμ του φωτογράφου­ και εικαστικού Φάνη Λογοθέτη, σε συμπαραγωγή και σενάριο Σπύρου­ Ανδρεάδη, έχει ενδιαφέρον λοιπόν από αυτήν την άποψη, έστω κι αν η προσπάθεια διερεύνησης της σχέσης σινεμά και μουσικής μένει δώ ημιτελής. Κι αυτό γιατί οτιδήποτε αποκομίζει ο θεατής είναι απλώς οι γνώμες μιας σειράς συνεντευξιαζόμενων (από τους συνθέτες Νικόλα Πιοβάνι, Τρέβορ Τζόουνς, Νίκο Κυπουργό, Δημήτρη Παπαδημητρίου, Γιώργο Χατζηνάσιο, Νίκο Πλατύραχο και Παναγιώτη Καλαντζόπουλο μέχρι τους σκηνοθέτες Παντελή Βούλγαρη και Περικλή Χούρσογλου), χωρίς συγκεκριμένες ηχητικές αναφορές ή συνοδεία των αντίστοιχων κινηματογραφικών εικόνων. Οι σινεφίλ θα ακούσουν γνωστές αλλά κι εύστοχα διατυπωμένες απόψεις, τις οποίες μια εκπομπή του τηλεοπτικού «Παρασκηνίου» θα είχε παρουσιάσει πιο στοχευμένα (στο τέλος όλοι σχολιάζουν τη σχέση τέχνης και οικονομικής κρίσης) και θα είχε δέσει σφιχτότερα.

Ελλάδα. 2012. Διάρκεια: 60΄. Διανομή: NEW STAR.

Περισσότερες πληροφορίες

OST - Original Soundtrack

1,5
  • Ντοκιμαντέρ
  • 2013
  • Διάρκεια: 60 '
  • Φάνης Λογοθέτης

Ο κόσμος της κινηματογραφικής μουσικής μέσα από συνεντεύξεις Ελλήνων και ξένων συνθετών, σκηνοθετών και ανθρώπων του χώρου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τόρι και Λοκίτα

Πληγωμένος ουμανισμός, προβλέψιμος κοινωνικός ρεαλισμός, αυθεντική συγκίνηση: η πλέον οργισμένη ταινία των αδελφών Νταρντέν περιγράφει ωμά μια Ευρώπη παραδομένη στη διαφθορά και την απάθεια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
09/02/2023

Θόδωρος Αγγελόπουλος - Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Καθένας και η Μουσική του

Δημιουργική αξιοποίηση μιας "αντιπαράθεσης" με πολλαπλό ιστορικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον, ιδωμένη μέσα από τα μάτια τόσο του τότε όσο και του τώρα.

Magic Mike: Ο Τελευταίος του Χορός

Απενοχοποιημένα φαν η επανένωση Σόντερμπεργκ-Τέιτουμ παραδίδεται στο περιτύλιγμα μιας απολαυστικής για τα μάτια ταινίας-καραμέλα.

Μπλε Φεγγάρι

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο Σαν Σεμπαστιάν για ένα ντοκιμαντερίστικα ειλικρινές και σκηνοθετημένο με ένταση, αλλά δραματικά "άψητο" κοινωνικό δράμα φεστιβαλικής κατανάλωσης της ρουμάνικης σχολής.

Ο Θίασος

Ο μύθος των Ατρειδών συναντά τη σύγχρονη ελληνική ιστορία σε ένα εικονοκλαστικό, πρωτοποριακής αφήγησης και επικών διαστάσεων σινε-δοκίμιο πάνω στη σχέση βιωμένου και ιστορικού χρόνου. Η κορυφαία στιγμή του ελληνικού κινηματογράφου.

1341 Καρέ Έρωτα και Πολέμου

Η βίαιη πραγματικότητα της Μέσης Ανατολής αποτυπώνεται ιστορικά και καλλιτεχνικά μέσα από τα μάτια ενός εμπνευσμένου αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος καλείται διαρκώς να διαλέξει στρατόπεδο.

Τιτανικός 3D

Το θεαματικότερο ναυάγιο του σινεμά, βραβευμένο με 11 Όσκαρ, σε εξαιρετική τρισδιάστατη επανέκδοση.