"Ταινίες Τσέπης": Πάρε μέρος στο πρώτο Μobile Film Contest!

Ο νεοσύστατος κινηματογραφικός διαγωνισμός σε προτρέπει να γυρίσεις μια μικρού μήκους με το smart phone σου και να κερδίσεις πλούσια δώρα.

Ταινίες Τσέπης masterclass2

Η εξέλιξη της τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια, έχει εμπλουτίσει σε τέτοιο βαθμό τα smart phones ώστε πολλά από αυτά είναι πλέον ικανά να χρησιμοποιηθούν ακόμα και για τα γυρίσματα μιας ταινίας. Δεν είναι λίγοι οι χολιγουντιανοί σκηνοθέτες που τα έχουν χρησιμοποιήσει είτε ως λύση ανάγκης είτε εν είδη πειραματισμού, όπως ο Σον Μπέικερ ("Tangerine") και ο Στίβεν Σόντερμπεργκ ("Unsane"), αποδεικνύοντας πως σήμερα ο καθένας μπορεί να γίνει ένας δυνάμει δημιουργός.

Ακριβώς αυτό το τεχνολογικό πλεονέκτημα έρχεται να εκμεταλλευτεί ο νεοσύστατος κινηματογραφικός διαγωνισμός με τίτλο "Ταινίες Τσέπης". Όπως προδίδει ο τίτλος, η διοργάνωση προτρέπει οποιονδήποτε έχει στην κατοχή του ένα κινητό τηλέφωνο να γυρίσει χρησιμοποιώντας το μία μικρού μήκους σε οριζόντιο φορμά, διάρκειας 2-6’, ανεξαρτήτως είδους (μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ, οπτικό δοκίμιο). Μοναδική προϋπόθεση, η ταινία που θα γυριστεί να αφορά τη θεματική "Σάββατο βράδυ". Η προθεσμία υποβολής των μικρού μήκους λήγει στις 30/4 και η αποστολή τους γίνεται στη διεύθυνση tainiestsepis@cinematek.gr.

Ταινίες Τσέπης αφίσα

Ακολούθως, επιλέγονται 10 ταινίες οι οποίες διεκδικούν το βραβείο κοινού. Θα προβληθούν διαδικτυακά ώστε να ψηφιστούν από τους θεατές, με τις φιναλίστ να προβάλλονται επίσης στον κινηματογράφο Άστορ, στην ειδική τελετή όπου θα αναδειχθεί και ο τελικός νικητής. Αξίζει να σημειωθεί πως το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 1.000€ και μία συσκευή Samsung Galaxy S23 Ultra.

Ταινίες Τσέπης masterclass1

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, σκοπός του διαγωνισμού είναι "να πυροδοτήσει νέες μικρές αφηγήσεις και να προκαλέσει μια σπίθα για εκφραστική διέξοδο και καλλιτεχνική δημιουργία". Για το λόγο αυτό, εκτός από την καθαυτό προτροπή για το γύρισμα των ταινιών από τον κόσμο, οι ιθύνοντες του "Ταινίες Τσέπης" διοργανώνουν μια σειρά από masterclasses ανοιχτών στο κοινό. Συγκεκριμένα, καταξιωμένοι σκηνοθέτες όπως ο Θανάσης Νεοφώτιστος και ο Δημήτρης Ζάχος, παραδίδουν πολύτιμες διαλέξεις γύρω από τις προκλήσεις και την ομορφιά του σινεμά, ώστε να εμπλουτιστούν οι γνώσεις των σινεφίλ γύρω από την 7η τέχνη. Έχετε υπόψη πως όλα τα masterclasses δημοσιεύονται και στο κανάλι του "Ταινίες Τσέπης" στο YouTube. Επιπλέον, ξεχωριστά workshops πραγματοποιούν οι σκηνοθέτες Δάφνη Χαιρετάκη και Κωστής Σαμαράς.

Τέλος, υπενθυμίζουμε πως μπορείτε να στείλετε τις ταινίες σας μέχρι τις 30/4. Η online ψηφοφορία για το βραβείο κοινού διεξάγεται 10-25/5, ενώ στις 27/5 προβάλλονται οι φιναλίστ στο Άστορ πριν την απονομή του βραβείου στο νικητή. Καλή επιτυχία!

Περισσότερες πληροφορίες

Άστορ

Σταδίου 28 (είσοδος από στοά Κοραή) (ΜΕΤΡΟ Πανεπιστήμιο)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.