Η Νονά της Νύχτας

2,5

Αστυνομική κομεντί που κινείται με χάρη και άνεση μέσα σε συμβατικά, feelgood πλαίσια.

Η Νονά της Νύχτας

Σεναριογράφος και σκηνοθέτης αστυνομικών θρίλερ, συχνά με έντονα κωμικά στοιχεία, ο Ζαν-Πολ Σαλομέ («Η Αποστολή», «Arsène Lupin», «Je Fais le Mort») δεν χρειάζεται να αλλάξει ύφος διασκευάζοντας το τελευταίο μπεστ σέλερ της Ανελόρ Κερ. Το «La daronne» (στη γαλλική αργκό η μητέρα αλλά και η γριά) είναι ένα καλογραμμένο και βραβευμένο crime novel με ενδιαφέροντα πρωταγωνιστικό χαρακτήρα την αραβικής καταγωγής Πασιάνς. Μια μεταφράστρια της Δίωξης Ναρκωτικών, χήρα σε χαλαρή ερωτική σχέση με τον επικεφαλής του τμήματος, η οποία ειδικεύεται σε τηλεφωνικές παρακολουθήσεις υπόπτων. Η υπόλοιπη ζωή της είναι αφοσιωμένη στη φροντίδα των δύο κοριτσιών της και της μητέρας της, η οποία ζει σε οίκο ευγηρίας, όπου και την προσέχει η καλοσυνάτη νοσοκόμα Καντιντζά. Όλα θα αλλάξουν, όμως, όταν η Πασιάνς αναγνωρίσει σε μια από τις υποκλοπές το γιο της τελευταίας, βαποράκι σε μια διακίνηση μεγάλης ποσότητας χασίς. Προσπαθώντας να τον προστατέψει θα βρεθεί με ολόκληρο το φορτίο στα χέρια της, το οποίο αποφασίζει να διοχετεύσει στην αγορά ως η μυστηριώδης προμηθεύτρια la Daronne.

Η Νονά της Νύχτας - εικόνα 1

Η Πασιάνς είναι μια γυναίκα ανάμεσα σε δύο χώρες και κουλτούρες, με το ένα πόδι στο νόμο και με το άλλο στην παρανομία, μετέωρη μεταξύ των υποχρεώσεών της απέναντι στο παρελθόν (η μητέρα της) και το μέλλον (οι κόρες της). Αναποφάσιστη ακόμα και ως προς το αν νιώθει έτοιμη να προχωρήσει τη σχέση της με τον προϊστάμενό της, τον οποίο θέλει να πλησιάσει ως Πασιάνς, φροντίζοντας ταυτόχρονα να του αποκρύψει τα ίχνη της ως «Νταρόν». Ισορροπώντας δεξιοτεχνικά ανάμεσα στις δραματικές νότες και το κωμικό ύφος που υιοθετεί αφηγηματικά ο Σαλομέ, η Ιζαμπέλ Ιπέρ ζωντανεύει ερμηνευτικά μια απολαυστική ηρωίδα, η οποία με πυξίδα το ένστικτο κατορθώνει να επανεφεύρει τον εαυτό της, περνώντας ανάμεσα από επαγγελματικές, συναισθηματικές, ψυχολογικές και ηθικές συμπληγάδες. Ταυτόχρονα, πρωταγωνίστρια μιας αστυνομικής κομεντί με εύρυθμη πλοκή και κοινωνικές νύξεις, η οποία κινείται με χάρη μέσα στα συμβατικά, feelgood πλαίσια του είδους.

Γαλλία, Βέλγιο. 2020. Διάρκεια: 92΄. Διανομή: WEIRD WAVE.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Νονά της Νύχτας

Mama Weed / La Daronne
2,5
  • Κομεντί
  • 2020
  • Διάρκεια: 104 '
  • Ζαν Πολ Σαλομέ

Η αραβικής καταγωγής Πασιάνς δουλεύει ως μεταφράστρια της γαλλικής Δίωξης Ναρκωτικών, ειδικευμένη σε τηλεφωνικές παρακολουθήσεις υπόπτων. Η ζωή της θα αλλάξει ριζικά όταν, παρακολουθώντας τη συνομιλία δύο διακινητών ναρκωτικών, αναγνωρίζει στον έναν από αυτούς το γιο της αγαπημένης κυρίας που φροντίζει την υπερήλικη μητέρα της, και αποφασίζει να τον προστατεύσει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.