Δείτε το επίσημο τρέιλερ για τον «Άνθρωπο του Θεού»

Μια πρώτη γεύση από την ταινία της Γέλενα Πόποβιτς με τον Άρη Σερβετάλη στο ρόλο του Αγίου Νεκταρίου.

Δείτε το επίσημο τρέιλερ για τον «Άνθρωπο του Θεού»

Η πανδημία ανέβαλλε την κυκλοφορία της φιλόδοξης αγγλόφωνης ταινίας της Γέλενα Πόποβιτς, έτσι εν αναμονή της εξόδου στις αίθουσες το 2021, ο βασισμένος στη ζωή του Αγίου Νεκταρίου «Άνθρωπος του Θεού» αποκαλύπτεται μέσω του επίσημου τρέιλερ.

Το πρωταγωνιστικό ρόλο κρατά ο Άρης Σερβετάλης, ενώ το καστ συμπληρώνουν μεταξύ άλλων οι Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Γιάννης Στάνκογλου, Τόνια Σωτηροπούλου και Χρήστος Λούλης. Από τη διανομή δε λείπουν τα διεθνή ονόματα με εκείνα του Ρώσου Αλεξάντερ Πέτροφ και του οσκαρικά υποψήφιου Μίκι Ρουρκ να ξεχωρίζουν. Μάλιστα, ο Αμερικανικός ηθοποιός μίλησε στο «α» κατά τη διαμονή του στην Αθήνα και εκφράστηκε με κολακευτικά λόγια για το ρόλο του στην ταινία: «Μου άρεσε πολύ η σκηνή στην οποία συμμετέχω και ιδιαίτερα όσα διαπραγματεύονται οι διάλογοι. Πρόκειται για ένα τρομερά σημαντικό κομμάτι της ταινίας, γιατί αφορά το τελευταίο θαύμα του Αγίου Νεκταρίου. Επιπλέον, στο να πάρω την απόφαση να συμμετάσχω στην ταινία έπαιξε σημαντικό ρόλο η γνωριμία μου με τη Γέλενα, της οποίας η προσωπικότητα μου φάνηκε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Παρά το γεγονός πως εμφανίζομαι μόνο σε μια σκηνή, αυτή αποτελείται από έντονες στιγμές που με κινητοποίησαν».

Επιπλέον, στην παραγωγή συμμετέχει ο διάσημος για τα soundtrack του στις ταινίες του Κριστόφ Κισλόφσκι, Ζμπίκνιου Πράισνερ, ο οποίος με τη σειρά του δήλωσε στο «α» ότι: «αυτή είναι πολύ σημαντική ταινία η οποία, θα δείτε, θα κινητοποιήσει τα μυαλά πολλών ανθρώπων».

Δείτε το επίσημο τρέιλερ για τον «Άνθρωπο του Θεού» - εικόνα 1
©Marilena Anastasiadou

Θυμίζουμε πως ο Άγιος Νεκάριος, κατά κόσμον Αναστάσιος Κεφαλάς, υπήρξε μια από τις δημοφιλέστερες μορφές της Ορθόδοξης Εκκλησίας στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ού αιώνα. Εξαιρετικά λαοφιλής και ταυτόχρονα χαρακτηριστικά ταπεινός, ο Νεκτάριος αντιμετώπισε στη ζωή του πολλούς και διαφορετικούς αντιπάλους. Πρώτα εκείνους που τον εκδίωξαν από την Αλεξάνδρεια, ύστερα όσους τον συκοφάντησαν όσο ήταν διευθυντής της Ριζαρείου Σχολής και, παράλληλα, ένα πολύκροτο σκάνδαλο στο μοναστήρι του στην Αίγινα. Στα μέσα του περασμένου καλοκαιριού το «α» βρέθηκε στα γυρίσματα της ταινίας στο κέντρο της Αθήνας, τα πρώτα που έγιναν αμέσως μετά την καραντίνα. Διαβάστε τις εντυπώσεις μας από τα γυρίσματα εδώ.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας «Ο Άνθρωπος του Θεού»:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.