Πουλιά στον Αέρα

2

Το θεατρικό «Έξυπνο πουλί» του Ζορζ Φεϊντό διασκευάζεται στα φιλελεύθερα ’60s, χωρίς όμως να ξεφεύγει από τις δραματουργικές ευκολίες του σανιδιού και τις παγίδες της σκαμπρόζικης φάρσας.

Πουλιά στον Αέρα

Μετά από μια δραματική βιογραφία («Yves Saint Laurent») κι ένα θρίλερ μυστηρίου («Ίρις»), ο Γάλλος ηθοποιός και σκηνοθέτης Ζαλίλ Λεσπέρ δοκιμάζει τις δυνάμεις του στη θεατρικής καταγωγής φάρσα και τον Ζορζ Φεϊντό. Παίρνει λοιπόν το «Έξυπνο πουλί» του διάσημου Γάλλου συγγραφέα και το μεταφέρει από τα τέλη του 19ου αιώνα και τα μεγαλοαστικά παριζιάνικα σαλόνια στα φιλελεύθερα ’60s και τον κύκλο του μεγαλοδικηγόρου Ρενέ. Ενός φιλότεχνου εργασιομανή, ο οποίος δεν δίνει σημασία στο επίμονο φλερτ που δέχεται η πιστή σύζυγός του Βικτουάρ από τον φίλο του κι αδιόρθωτο γυναικά Εντουάρ. Όταν, όμως, μπουν στο κάδρο, ακόμα ένας θαυμαστής της και μια εξωσυζυγική σχέση του Ρενέ, οι ελπίδες του Εντουάρ αναπάντεχα αναπτερώνονται.

Πόρτες ανοιγοκλείνουν και ίντριγκες εξυφαίνονται σε ένα γαϊτανάκι παρεξηγήσεων και συμπτώσεων, το οποίο ξετυλίγεται γύρω από τον στύλο μιας ξέφρενης, αμοραλιστικής ερωτικής απάτης. Η αστική ηθική σαρκάζεται διασκεδαστικά (από τον αριστοτέχνη Φεϊντό), αλλά η κωμωδία του Λεσπέρ μένει υπερβολικά προσκολλημένη στις δραματουργικές ευκολίες του σανιδιού και τις παγίδες της σκαμπρόζικης φάρσας.

Γαλλία. 2019. Διάρκεια: 85΄. Διανομή: ROSEBUD.21.

Περισσότερες πληροφορίες

Πουλιά στον Αέρα

Le Dindon
2
  • Κωμωδία
  • 2019
  • Διάρκεια: 85 '
  • Ζαλίλ Λεσπέρ

Φλερτάροντας επίμονα μια όμορφη γυναίκα, ο Εντουάρ διαπιστώνει ότι πρόκειται για τη Βικτουάρ, πιστή σύζυγο του φίλου του Ρενέ. Όταν, όμως, μπουν στο κάδρο ακόμα ένας θαυμαστής της και μια εξωσυζυγική σχέση του Ρενέ, οι ελπίδες του αναπάντεχα αναπτερώνονται.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.