Η Πισίνα

3,5

Έντονο ερωτικό δράμα που εξελίσσεται σε ψυχολογικό θρίλερ, με υποβλητική ατμόσφαιρα κι ένα γοητευτικό, σέξι πρωταγωνιστικό κουαρτέτο. Απόλυτα ταιριαστό και το «ράθυμο», τζαζέ μουσικό σκορ του Μισέλ Λεγκράν.

Η Πισίνα

Oμορφοι, σέξι άνθρωποι σε ένα ειδυλλιακό, μαγευτικό περιβάλλον. Μια βίλα στο Σεν-Τροπέ κι ένα ζευγάρι το οποίο δέχεται την επίσκεψη ενός παλιού φίλου και της 18χρονης κόρης του. Ο Ζακ Ντερέ παρακολουθεί με νωχελικό, τελετουργικό τρόπο το αυτάρεσκο παιχνίδι της αποπλάνησης που στήνεται μεταξύ τους και αποτυπώνει όλη την ερωτική ένταση που γεννούν οι σιωπηλές καλοκαιρινές νύχτες. Κάτω από τα ήρεμα νερά της πισίνας όμως υπάρχει κάτι που ζητά να βγει στην επιφάνεια. Όπως και κάτω από το ψυχολογικό δράμα, στο οποίο εμπλέκονται οι τέσσερις απομονωμένοι χαρακτήρες, εξελίσσεται ένα θρίλερ κρυφών επιθυμιών κι ένοχων απολαύσεων.

Ο Ντερέ διατηρεί μέχρι τέλους τον κυνισμό της ματιάς του και αποφεύγει τις τραγικές ή μελοδραματικές κορόνες, αποκαλύπτοντας το τίμημα που πρέπει να πληρωθεί (ο θάνατος του παρελθόντος) για να μείνει το μέλλον ανοιχτό. Αυτός ο έντονος αμοραλισμός όπως και ο διάχυτος ερωτισμός της ταινίας έκαναν αίσθηση στην εποχή της και την ανέδειξαν σε μεγάλη εμπορική επιτυχία.

Γαλλία. 1968. Διάρκεια: 120΄. Διανομή: FILMBOY.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Πισίνα

La Piscine
3,5
  • Θρίλερ
  • 1968
  • Διάρκεια: 120 '
  • Ζακ ντερέ

Η ισορροπία ενός ζευγαριού που ζει μια ήρεμη ζωή στο εξοχικό του σπίτι απειλείται από την εμφάνιση ενός παλιού φίλου και της 18χρονης κόρης του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.