Σούπα Μόντο

3

Αισιοδοξία και θλίψη συνδυάζονται ανοιχτόκαρδα σε ένα υποδειγματικής απλότητας  μοντέρνο παραμύθι, που πατάει και με τα δυο του πόδια στη γη.

Σούπα Μόντο

Στη διάλεκτο κικούγιου των σουαχίλι «μόντο» σημαίνει «άνθρωπος» και «σούπα» είναι η φωνητική απόδοση του «super» από ένα παιδί της Κένιας όπως η Τζο. Μια ζωηρή εννιάχρονη που λατρεύει τις ταινίες δράσης, αλλά είναι βαριά άρρωστη, με λίγους μήνες ζωής μπροστά της. Η μητέρα της καταλαβαίνει πως δεν έχει νόημα να μείνει κι άλλο στο νοσοκομείο, την παίρνει στο σπίτι και προσπαθεί να την προστατεύσει με κάθε τρόπο από κούραση κι έννοιες. Η αδερφή της όμως την παροτρύνει να πιστέψει στις μαγικές ικανότητές της και πείθει όλο το χωριό να τη βοηθήσει να πραγματοποιήσει το όνειρό της.

Αισιοδοξία και θλίψη συνδυάζονται ανοιχτόκαρδα σε ένα υποδειγματικής απλότητας μοντέρνο παραμύθι, που πατά και με τα δύο πόδια του στη γη. Ο γεννημένος στη Μόσχα Κενιάτης Λικάριον Γουαϊνάινα ισορροπεί στην αφηγηματική ζυγαριά ρεαλισμό και φαντασία, υποκλίνεται στο συναίσθημα χωρίς να αφήνει χώρο στο (φτηνό) μελοδραματισμό και μας κερδίζει με μια εναλλακτική υπερηρωική σινε-πρόταση, η οποία έχει πίσω της ζηλευτή φεστιβαλική καριέρα και αμέτρητα διεθνή βραβεία.

Κένια, Γερμανία. 2018. Διάρκεια: 74΄. Διανομή: ΝΕΑΝΙΚΟ ΠΛΑΝΟ.

Περισσότερες πληροφορίες

Σούπα Μόντο

Supa Modo
3
  • Δραματική
  • 2018
  • Διάρκεια: 74 '
  • Λικάριον Γουαϊναϊνά

Η εννιάχρονη Τζο, η οποία λατρεύει τις ταινίες δράσης, είναι βαριά άρρωστη κι έχει λίγους μήνες ζωής ακόμη. Η μητέρα της προσπαθεί να την προστατεύσει με κάθε τρόπο, αλλά η αδερφή της την παροτρύνει να πιστέψει στις μαγικές ικανότητές της και πείθει το χωριό να τη βοηθήσει να πραγματοποιήσει το όνειρό της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.