Αδέλφια εξ Αίματος

3,5

Καίριο, πειστικό και καλοσκηνοθετημένο γκανγκστερικό δράμα με μνήμες από Σκορσέζε, «Γόμορρα» και «Dogman».

Αδέλφια εξ Αίματος

Η «γη της επαγγελίας» στην οποία παραπέμπει ο πρωτότυπος τίτλος του σκηνοθετικού ντεμπούτου των αδερφών Ντ’ Ινοτσένζο δεν είναι άλλη από τη διαφορετική, «μεγάλη ζωή» την οποία ονειρεύονται εκατομμύρια Ιταλοί (και όχι μόνο) που ζουν στη σκιά του σύγχρονου δυτικού ονείρου – και σε ένα στριμωγμένο διαμέρισμα μιας μονογονεϊκής οικογένειας σε ένα φτωχικό προάστιο της Ρώμης. Αυτοί είναι οι παιδικοί φίλοι Μίρκο και Μανόλο, οι οποίοι ένα βράδυ χτυπάνε με το αυτοκίνητο έναν περαστικό, προσπαθούν να το αποκρύψουν, αλλά όταν μαθαίνουν πως σκότωσαν έναν επικηρυγμένο από τη μαφία πληροφοριοδότη, συνειδητοποιούν ότι πρέπει να αρπάξουν τη μεγάλη ευκαιρία που τους δίνεται.

Με οδηγό τις διδαχές της μεγάλης του Σκορσέζε σχολής και τις γκανγκ­στερικές ταινίες του Ματέο Γκαρόνε –κοινός ο μοντέρ της ταινίας και του «Γόμορρα», ενώ οι Ντ’ Ινοτσένζο είναι συνσεναριογράφοι του «Dogman»–, τα «Αδέλφια...» αναβαθμίζουν ένα κοινότοπο στόρι σε ένα καίριο, πειστικό περιπετειώδες θρίλερ, δραματικά (εξαιρετική η χρήση των δια­δοχικών ψεμάτων), σκηνοθετικά και σκηνογραφικά ενορχηστρωμένο σαν μια μοντέρνα και πολυεπίπεδη –από την ψυχολογική προσέγγιση μέχρι την κοινωνική κριτική– τραγωδία.

Ιταλία. 2018. Διάρκεια: 95΄. Διανομή: ΔΑΝΑΟΣ.

Περισσότερες πληροφορίες

Αδέλφια εξ Αίματος

La Terra dell' Abbastanza / Boys Cry
3,5
  • Γκανγκστερική
  • 2018
  • Διάρκεια: 95 '
  • Νταμιάνο Ντ'Ινοτσένζο

Ένα βράδυ δύο παιδικοί φίλοι που μεγαλώνουν σε ένα φτωχικό προάστιο της Ρώμης χτυπούν με το αυτοκίνητό τους έναν περαστικό. Προσπαθούν να το αποκρύψουν, αλλά όταν μαθαίνουν πως σκότωσαν έναν πληροφοριοδότη που είχε επικηρύξει η μαφία, αντιλαμβάνονται ότι τους προσφέρεται μια μεγάλη ευκαιρία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".