Bumblebee

2,5

Τα «Transformers» μεταμορφώνονται σε μια νοσταλγική και ανάλαφρη περιπέτεια με άρωμα Σπίλμπεργκ (πάντα executive producer) της δεκαετίας του ’80.

Bumblebee

Eπειτα από πέντε θορυβώδεις περιπέτειες που καθεμία τους κατέστρεφε και το μισό πλανήτη, ο Μάικλ Μπέι είπε να αποτραβηχτεί από τη σκηνοθετική καρέκλα των «Transformers», να κρατήσει το credit του παραγωγού και να ασχοληθεί με καινούργια πολεμοχαρή projects. Έτσι το franchise αποφάσισε να ανανεωθεί με ένα spin off, το οποίο λειτουργεί ως σίκουελ της επί της Γης διαμάχης Ότομποτς και Ντισέπτικονς.

Πάμε πίσω στο παρελθόν λοιπόν και τον πλανήτη Σάιμπετρον, όπου τα κακά Ντισέπτικονς κερδίζουν τη μάχη ενάντια στα καλά Ότομποτς. Τότε ο αρχηγός των τελευταίων Όπτιμους Πράιμ διατάζει έναν από τους μαχητές να καταφύγει στη Γη και να παραμείνει κρυμμένος περιμένοντας όσους διασωθούν. Έτσι ένα Ότομποτ φτάνει το 1987 στον πλανήτη μας, όπου λίγο αργότερα η 18χρονη Τσάρλι θα το ανακαλύψει μεταμορφωμένο σε κίτρινο Σκαραβαίο Volkswagen. Θα τον ονομάσει Μπάμπλμπι και θα ξεκινήσει μαζί του μια σχέση φιλίας με απρόβλεπτη εξέλιξη, καθώς η «ενεργοποίησή» του θα στείλει σήμα στον Σάιμπετρον, στέλνοντας δύο πανίσχυρα Ντισέπτικονς στα ίχνη του.

Bumblebee - εικόνα 1

Η σεναριογράφος δύο γυναικείων και μάλλον αποτυχημένων θρίλερ Κριστίνα Χόντσον («Εγκλωβισμένη», «Unforgettable») παραδίδει στον αντικαταστάτη του Μάικλ Μπέι και σκηνοθέτη του ευφάνταστου animation «Ο Κούμπο και οι Δυο Χορδές» Τράβις Νάιτ μια νοσταλγική και ανάλαφρη περιπέτεια με άρωμα Σπίλμπεργκ (πάντα executive producer της σειράς) της δεκαετίας του ’80. Η τελευταία έχει εδώ την τιμητική της, όχι μόνο μέσα από μια σειρά χαριτωμένων αναφορών (από το «Breakfast Club» στην «Απειλή») αλλά και από τον απενοχοποιημένο κι αισιόδοξα ναΐφ κινηματογραφικό αέρα που φυσά σε μια ιστορία αγνής φιλίας αλά «Ε.Τ.», πάντα ενταγμένη στο χολιγουντιανό οικογενειακό πλαίσιο.

Ο μιλιταριστικός φετιχισμός και η αφηγηματική υστερία των προηγούμενων ταινιών του franchise βρίσκονται πλέον μίλια μακριά, όπως άλλωστε και η εικόνα των θηλυκών πρωταγωνιστριών του, οι οποίες από μοντέλα της Victoria Secret είναι πια απροσάρμοστες τινέιτζερ που σώζουν τον πλανήτη, αφήνοντας τους άντρες σπίτι να φυλάνε τσίλιες.

ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 119΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Bumblebee

2,5
  • Περιπέτεια
  • 2018
  • Διάρκεια: 113 '
  • Τράβις Νάιτ

Κυνηγημένο από τον πλανήτη του, ένα Ότομποτ φτάνει το 1987 στη Γη. Λίγο αργότερα η 18χρονη Τσάρλι θα το ανακαλύψει μεταμορφωμένο σε κίτρινο Σκαραβαίο Volkswagen, θα το ονομάσει Μπάμπλμπι και θα ξεκινήσει μαζί του μια σχέση φιλίας με απρόβλεπτη εξέλιξη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.