Η Κέιτ ΜακΚίνον είναι το μοντέρνο υπερόπλο της κωμωδίας

Η Αμερικανίδα ηθοποιός βρίσκεται λίγο πριν την εκτόξευσή της στην κορυφή.

Η Κέιτ ΜακΚίνον είναι το μοντέρνο υπερόπλο της κωμωδίας

Όσοι παρακολουθούμε πιστά το Saturday Night Live, την ζωντανή κωμική εκπομπή η οποία εδώ και 43 χρόνια παράγει διαρκώς κωμικά ταλέντα, γνωρίζαμε πως ήταν θέμα χρόνου η Κέιτ ΜακΚίνον να ξεφύγει από τα όρια του τηλεοπτικού κάδρου.

Η Αμερικανίδα κωμικός εντάχθηκε στο cast του SNL το 2012 κάνοντας αμέσως αίσθηση με το πηγαίο ταλέντο της και τον αβίαστο τρόπο με τον οποίο έκανε ξεκαρδιστική κάθε της ατάκα. Είναι ενδεικτικό πως από το 2014 είναι κάθε χρόνο υποψήφια για βραβείο Έμι, κερδίζοντας μάλιστα δύο διαδοχικές χρονιές (2016-2017).

Η Κέιτ ΜακΚίνον είναι το μοντέρνο υπερόπλο της κωμωδίας - εικόνα 1

Η σωρεία χαρακτήρων που έχει υποδυθεί επιτυχημένα στο SNL δικαιολογούν το χαρακτηρισμό της ως χαμαιλέοντα, και είναι πραγματικά δύσκολο να ξεχωρίσει μία μίμησή της ως η καλύτερη όλων. Δείτε για παράδειγμα πώς παρωδεί τις διαφημίσεις του Τζάστιν Μπίμπερ για γνωστή εταιρία εσωρούχων:

Μία από τις στιγμές της που «έσπασε» το ίντερνετ ήρθε πέρσι, όταν με αφορμή την κυκλοφορία του «Αυτό» πρόσφερε μια απλόχερα ανατριχιαστική βερσιόν του Πένιγουαϊζ που σίγουρα στοίχειωσε για τα καλά το μυαλό πολλών, κριτικάροντας ταυτόχρονα την πολιτική συμπεριφορά της συμβούλου του Ντόναλντ Τραμπ, Κέλιαν Κόνγουεϊ.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η ΜακΚίνον ενσαρκώνει μία πολιτικό, καθώς μία από τις διασημότερες μιμήσεις της είναι αυτή της Χίλαρι Κλίντον. Ήταν τόσο επιτυχημένη μάλιστα, ώστε η ίδια η Κλίντον συμμετείχε μαζί της σε σκετς του SNL.

Επέδειξε το χάρισμά της και εκτός πλατό, ως καλεσμένη του Τζίμι Φάλον στο «The Tonight Show», όταν μιμήθηκε τη φωνή της Γκαλ Γκαντότ η οποία είχε προηγουμένως συμμετάσχει ως καλεσμένη στο SNL και έγινε ξανά viral.

Όπως δεκάδες άλλοι ηθοποιοί του SNL, έτσι και η ΜακΚίνον ήταν αναμενόμενο να κάνει κάποια στιγμή το πέρασμά της στον κινηματογράφο για να πετύχει ευρεία αναγνώριση. Ξεχώρισε αρχικά στο ριμέικ του «Ghostbusters» (Πολ Φέιγκ, 2016), ενώ ακολούθησαν δύο περιπετειώδεις κωμωδίες, το περσινό «Πάρτι Γυναικών» (Λουτσία Ανιέλο, 2017) και τώρα το «Ο Κατάσκοπος που με Παράτησε» (Σουζάνα Φόγκελ, 2018).

Εκεί ενσαρκώνει την καλύτερη φίλη της Μίλα Κούνις, η οποία κάνει ό,τι μπορεί για να την παρηγορήσει αφού την εγκατέλειψε ανεξήγητα ο σύντροφός της. Όταν όμως συνειδητοποιήσουν πως εκείνος είναι κατάσκοπος και βρίσκεται σε θανάσιμο κίνδυνο, τότε θα αφήσουν τις φιλήσυχες ζωές τους για να σώσουν εκείνον και τον κόσμο. Όπως ακριβώς και η ΜακΚίνον έχει τα φόντα να σώσει την κωμωδία από την πλήξη στο μέλλον.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Κατάσκοπος που με Παράτησε

The Spy Who Dumped Me
1
  • Κωμωδία
  • 2018
  • Διάρκεια: 117 '
  • Σουζάνα Φόγκελ

Δύο κολλητές ανακαλύπτουν πως ο σύντροφος της μιας είναι μυστικός πράκτορας και, χωρίς να το καταλάβουν, βρίσκονται μπλεγμένες σε μια κατασκοπική αποστολή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.