Βασικός Ύποπτος

1,5

Οι υποψίες για ένα ενδιαφέρον αστυνομικό θρίλερ εξανεμίζονται από μια διάτρητη –σε επίπεδο λογικής– πλοκή, αστυνομικούς που φιλοσοφούν και θολές κινηματογραφικές ιδέες.

Βασικός Ύποπτος

Οι υποψίες για ένα ενδιαφέρον αστυνομικό θρίλερ, το οποίο θα μπορούσε να θυμίζει μυθιστόρημα της Πατρίσια Χάισμιθ, εξανεμίζονται από μια διάτρητη –σε επίπεδο λογικής– πλοκή, αστυνομικούς που φιλοσοφούν και θολές κινηματογραφικές ιδέες.

Βασικός Ύποπτος - εικόνα 1

Ιρλανδική συμπαραγωγή γυρισμένη από Σουηδό σκηνοθέτη στην Καλιφόρνια, ο «Βασικός Ύποπτος» βασίζεται σε μυθιστόρημα του Τζορτζ Χάραρ και ξεκινά με τις υποσχέσεις ενός ενδιαφέροντος αστυνομικού θρίλερ: ένας παντρεμένος καθηγητής Φιλοσοφίας θεωρείται ύποπτος για την εξαφάνιση μιας νεαρής κοπέλας. Ο αστυνομικός που έχει αναλάβει την υπόθεση τον πολιορκεί μεθοδικά, μέχρι που και η ίδια του η γυναίκα αρχίζει να αμφιβάλλει για την αθωότητά του. Μια ατμόσφαιρα που θυμίζει Πατρίσια Χάισμιθ τυλίγει τους δύο πρωταγωνιστές που έχουν μπει στο πετσί του ρόλου, παίζοντας ένα αρχικά αγωνιώδες παιχνίδι πάνω στην αλήθεια και στο ψέμα.

Σε λίγο προστίθενται οι αμφιβόλου φερεγγυότητας αναμνήσεις, το ένοχο παρελθόν και απανωτές συζητήσεις περί (βαριάς­) φιλοσοφίας, εκβιάζοντας το σασπένς και μπερδεύοντάς μας με θολές ιδέες πάνω στο τι πιστεύουμε, τι θέλουμε να πιστεύουμε και τι συμβαίνει πραγματικά. Όπως θολές είναι και οι κινηματογραφικές ιδέες διαχείρισης μιας διάτρητης –σε επίπεδο λογικής– πλοκής, στημένης σε συμπτώσεις που ξεπετάγονται μόνο και μόνο για να συντηρήσουν στο... διηνεκές την αμφίβολη ενοχή («φυσική» και ψυχολογική) του αποπροσανατολισμένου καθηγητή.

Ιρλανδία, Σουηδία, ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 100΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Βασικός Ύποπτος

Spinning Man
1,5
  • Θρίλερ
  • 2018
  • Διάρκεια: 100 '
  • Σάιμον Κάιζερ

Ένας παντρεμένος καθηγητής Φιλοσοφίας θεωρείται ύποπτος για την εξαφάνιση μιας νεαρής κοπέλας. Ο αστυνομικός που έχει αναλάβει την υπόθεση τον πολιορκεί μεθοδικά, μέχρι που και η ίδια του η γυναίκα αρχίζει να αμφιβάλλει για την αθωότητά του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.