Το Κύμα

2

Χολιγουντιανή ταινία καταστροφής αλά νορβηγικά: λίγο περισσότερος ρεαλισμός, λίγο λιγότερο θέαμα, τα ίδια κλισέ.

Το Κύμα

Χολιγουντιανή ταινία καταστροφής αλά νορβηγικά: λίγο περισσότερος ρεαλισμός, λίγο λιγότερο θέαμα, τα ίδια κλισέ.

Το Κύμα - εικόνα 1

Με την αλματώδη πρόοδο των οπτικών εφέ, τώρα ακόμη και οι... Νορβηγοί μπορούν να παράγουν μια αξιοπρεπέστατη ταινία καταστροφής, η οποία δεν έχει να ζηλέψει παρά μόνον τους σταρ και το μάρκετινγκ κάθε αντίστοιχης χολιγουντιανής. Εντάξει, είναι αλήθεια πως το ψηφιακό τσουνάμι του «Κύματος» δεν θα ικανοποιούσε πλήρως τον Τζέιμς Κάμερον και ο περιορισμένος για το είδος χώρος στον οποίο εξελίσσεται η θεομηνία αποδυναμώνουν εν μέρει το υπερθέαμα, από την άλλη όμως η εστιασμένη σκηνοθετική ματιά του Ρόαρ Ούθαγκ (ήδη στην άλλη άκρη του Ατλαντικού για το reboot του «Tomb Raider») προσδίδει στο πρετ-α-πορτέ στόρι έναν εντονότερο ρεαλισμό κι ένα πειστικότερο δράμα.

Αυτό εστιάζει σε έναν γεωλόγο που ετοιμάζεται να μετακομίσει μαζί με την οικογένειά του μακριά από το φιόρδ του Γκεϊράνγκερ, όταν τα παράξενα σήματα­ που λαμβάνουν τα μηχανήματα της (πρώην) υπηρεσίας του του βάζουν πολύ ανησυχητικές ιδέες. Όταν αυτές επαληθευτούν, λίγα πράγματα εξελίσσονται διαφορετικά από μια ταινία του Ντουέιν Τζόνσον, εκτός της επιβλητικής πρωταγωνιστικής παρουσίας του πανέμορφα απειλητικού φιόρδ.

Νορβηγία. 2015. Διάρκεια: 105΄. Διανομή: NEO FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Κύμα

Bolgen / The Wave
2
  • Περιπέτεια
  • 2015
  • Διάρκεια: 105 '
  • Ρόαρ Ούτχαουγκ

Ένας γεωλόγος που ετοιμάζεται να μετακομίσει μαζί με την οικογένειά του μακριά από το φιόρδ του Γκεϊράνγκερ υποπτεύεται πως τα παράξενα σήματα που λαμβάνουν τα μηχανήματα της (πρώην) υπηρεσίας του κρύβουν κάτι πολύ ανησυχητικό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/04/2024

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.