Ο Πυρετός της Τουλίπας

1,5

Το μελόδραμα που κυριαρχεί στην ταινία παίρνει γρήγορα διαστάσεις «Άρλεκιν», με τους ηθοποιούς να επιδιώκουν ένα βεβιασμένο πάθος που στερεί την όποια αυθεντικότητα από την ταινία.

Ο Πυρετός της Τουλίπας

Το μελόδραμα που κυριαρχεί στην ταινία παίρνει γρήγορα διαστάσεις «Άρλεκιν», με τους ηθοποιούς να επιδιώκουν ένα βεβιασμένο πάθος που στερεί την όποια αυθεντικότητα από την ταινία.

Ο Πυρετός της Τουλίπας - εικόνα 1

Η κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου «Ο Πυρετός της Τουλίπας» της Ντέμπορα Μόγκα αναφέρεται στην Ολλανδία του 17ου αι., όταν άνθιζαν τόσο οι βολβοί του πανέμορφου λουλουδιού όσο και η υβριδική μορφή χρηματιστηρίου που είχε στηθεί γύρω από την αγοραπωλησία τους, εξαιτίας της τρομακτικής για την εποχή αξίας που κατείχαν. Με φόντο τον καπιταλισμό που γεννιόταν και την αστική τάξη που σταδιακά εδραιωνόταν, εκτυλίσσεται ένα ρομαντικό δράμα που συμπεριλαμβάνει έναν πλούσιο έμπορο (Κρίστοφ Βαλτς), παντρεμένο με μια χριστιανή ορφανή (Αλίσια Βικάντερ) που ερωτεύεται έναν μποέμ καλλιτέχνη (Ντέιν ΝτεΧάαν).

Το μελόδραμα που κυριαρχεί στην ταινία παίρνει γρήγορα διαστάσεις άρλεκιν, τα σπινθηροβόλα βλέμματα των ηθοποιών επιδιώκουν ένα πάθος που βγαίνει βεβιασμένα κι έτσι στερείται όποιας αυθεντικότητας, με τον ΝτεΧάαν να μοιάζει περισσότερο αποσβολωμένος παρά ερωτευμένος. Οι προσχηματικοί χαρακτήρες αθροίζονται στο συμβολικό κλισέ περί συγγένειας της αδρεναλίνης του κεραυνοβόλου έρωτα με την απόκτηση γρήγορου χρήματος, που αργά ή γρήγορα θα καταρρεύσουν, κι έτσι συνολικά προκύπτει ένα ανέμπνευστο και κινηματογραφικά αδιάφορο λαβ στόρι.

Μεγάλη Βρετανία, ΗΠΑ. 2017. Διάρκεια: 105΄. Διανομή: ODEON

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Πυρετός της Τουλίπας

Tulip Fever
1
  • Δραματική
  • 2017
  • Διάρκεια: 105 '
  • Τζάστιν Τσάντγουικ

Ένας ζωγράφος ερωτεύεται τη γυναίκα ενός έμπορου, το πορτρέτο των οποίων έχει αναλάβει να ζωγραφίσει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.