Ο Γιατρός Έχει Τρεχάματα

2

Screwball κωμωδία με παλιομοδίτικο άρωμα, βασισμένη σε γνώριμα κλισέ κι έναν απολαυστικό Τόνι Σερβίλο.

Ο Γιατρός Έχει Τρεχάματα

Ο Ελία Βενέτσια είναι ένας Ιταλοεβραίος ψυχαναλυτής που ζει στο διπλανό διαμέρισμα από την εν διαστάσει σύζυγό του. Τίποτα δεν αλλάζει την τακτοποιημένη ρουτίνα του, μέχρι που ο γιατρός τού επιβάλλει να αρχίσει να γυμνάζεται. Η γνωριμία του με την Κλαούντια, μια έξω καρδιά νεαρή personal trainer, θα φέρει τα πάνω κάτω στην άνοστη ζωή του. Screwball κωμωδία με παλιομοδίτικο άρωμα, βασισμένη σε γνώριμα κλισέ κι έναν απολαυστικό Τόνι Σερβίλο.

Ο Γιατρός Έχει Τρεχάματα - εικόνα 1

Περισσότερο από κάθε άλλο κινηματογραφικό είδος, η κωμωδία είναι αυτή που έχει τη μεγαλύτερη ανάγκη από μια στερεή σεναριακή βάση. Από τον Μπίλι Γουάιλντερ μέχρι τον Γούντι Άλεν, τα παραδείγματα είναι πολλά, με αυτούς τους δύο εβραϊκής καταγωγής δημιουργούς να έρχονται πρώτοι στο νου όταν μιλάμε για την τρίτη ταινία μυθοπλασίας του Φρανσέσκο Αμάτο, η οποία έχει για πρωταγωνιστή έναν Ιταλοεβραίο ψυχαναλυτή. Ξαπλώνοντας τους ασθενείς του στο ντιβάνι, ο Ελία Βενέτσια έχει μάθει εδώ και δεκαετίες να κάνει τις σωστές ερωτήσεις. Χωρίς να δίνει ο ίδιος (καθαρή) απάντηση, έχει βάλει σε τάξη την καθημερινότητά του, την οποία ζει μέσα στην απόλυτη ρουτίνα.

Όταν όμως διαπιστώνει πως η εν διαστάσει σύζυγός του βγαίνει με κάποιον άντρα και ο γιατρός τού συστήνει επειγόντως γυμναστική, αποφασίζει να αναθεωρήσει κάποια πράγματα και να κάνει ένα ανιχνευτικό πέρασμα από το γυμναστήριο. Εκεί θα γνωρίσει μια νεαρή Σπανιόλα κι έξω καρδιά personal trainer, η οποία θα φέρει τα πάνω κάτω στην άνοστη ζωή του.

Ο Γιατρός Έχει Τρεχάματα - εικόνα 2

Ένας σοβαρός, κουμπωμένος επιστήμονας και μια σέξι, εξωστρεφής γυναίκα που ξέρει να ζει τη στιγμή: θα μπορούσε να είναι ο Κάρι Γκραντ και η Κάθριν Χέμπορν ή ο Τζακ Λέμον και η Σίρλεϊ ΜακΛέιν. Αντ’ αυτών, είναι ένας απολαυστικός Τόνι Σερβίλο­ και μια αεράτη Βερόνικα Ετσεγκούι («Μην Εμπιστεύεσαι Κανέναν») που εκτελούν αβίαστα τη δοκιμασμένη screwball συνταγή, βασισμένη σε γνώριμα κλισέ συμβίωσης αντίθετων χαρακτήρων. Το καλογραμμένο σενάριο, που κάποια στιγμή εκβιάζει μια γκανγκ­στερικού τύπου στροφή της πλοκής, έχει παλιομοδίτικο άρωμα και δεν ξεφεύγει στιγμή από τα τετριμμένα. Κρατάει όμως σωστό αφηγηματικό τέμπο, αφήνει χώρο στους ηθοποιούς και υπηρετεί με συνέπεια τις μετρημένες υποσχέσεις μιας λαϊκής κωμωδίας.

Ιταλία. 2017. Διάρκεια: 102΄. Διανομή: ΔΑΝΑΟΣ.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Γιατρός Έχει Τρεχάματα

Lasciati Andare
2
  • Κωμωδία
  • 2017
  • Διάρκεια: 100 '
  • Φρανσέσκο Αμάτο

Ο Ελία Βενέτσια είναι ένας Ιταλοεβραίος ψυχαναλυτής που ζει στο διπλανό διαμέρισμα από την εν διαστάσει σύζυγό του. Τίποτα δεν αλλάζει την τακτοποιημένη ρουτίνα του, μέχρι που ο γιατρός τού επιβάλλει να αρχίσει να γυμνάζεται. Η γνωριμία του με την Κλαούντια, μια έξω καρδιά νεαρή personal trainer, θα φέρει τα πάνω κάτω στην άνοστη ζωή του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.